Ako sa zmieriť s povahou bábätka?

1. sep 2023

Ahojte, ako sa zmieriť s tým ze je všetko inak ako ste tak silno dúfali? Ze po prvom extrémne náročnom dieťati, keď každý hovoril ze druhé bude určite iné, že bude za odmenu, je to druhe ešte horšie? Strašne som chcela nosiť v nosiči, no neznáša ho...vyhodených 160e za nosič...len na rukách, ja ho vladzem nosiť len cez plece, on chce byť len otočený dopredu, čo vladzem len chvíľu..nonstop mrnci,ale ze nonstop...ked je najedeny 5 min je spokojny a uz zas mrnci...ze neprespi za 5 mesiacov viac ako 2 hod vkuse,okej...ale aspoň som dúfala ze pri kojeni zaspí ale proste nie, bude vrieskat na celý dom dokým ho neuspim hojdanim...kazde 2 hod..tak som dúfala ze budem svoje dieťa mojkat,hladkať, spievať mu a zaspí...ale kdeže, reve pritom akoby som ho bila palicou...proste celé zle, presne naopak ako som dúfala...neviem sa s tým nejako vyrovnat a v kombinacii s extrémnou únavou začínam neznášat všetko okolo seba..pomôže mi niečo to prekonat? Ci len čas?

aliaray1
1. sep 2023

Ahoj, len par postrehov:

1.babatka sa nenosia cez plece!

2.skus dojst na pricinu co mu je a co mu ulavi. Moze mat problem s vetrami (espumisan L a/alebo baby calm), masaze, moze byt hladny, mozu mu ist zubky, moze mat umbilikalnu herniu, problem s laktozou....

Drzim palce nech sa mu co najskor ulavi a aby si sa viac tesila.

Drz sa.

andreatytler
1. sep 2023

Tak urobila si dost velku chybu ked si zacala verit tomu ze druhe dieta bude za odmenu. Mentalne si sa nastavila tak ze druhe dieta bude dobre a materstvo bude pohodove, ale na zaklade coho? Len preto ze ludia naokolo vraveli ze druhe dieta je ine ako prve. Nevravim ze si nemala dufat, ale radsej si sa mala pripravit na to ze to moze byt este horsie. Vybudovala si si vzdusne zamky a si nestastna z toho ze realita je ina. Nebuduj svoje stastie na vzdusnych zamkoch.
Mas smolu ze patris k tym zenam, ktorym nebolo dopriate pohodove materstvo. Velmi si to chcela, ale zial ty to nikdy nezazijes. Je to tvoja strata a tak si za tym posmut, ale neznamena to ze zivot je zly. Niektore veci su nam odoprene. Nie je to fer, ale nenechaj si koli tomu pokazit radost zo zivota. Nosic a spievanie zaspavajucemu dietatku su krasne ale skutocne nepodstatne veci ked sa na to pozries z nadhladu.
Urcite je to tvoja unava, ktora ti vykresluje vsetko 100x ciernejsie. Zahnala by som vsetky myslienky lutosti nad tym ze nemas kludne dieta a sustredila by som sa vyslovene na prezitie a snazila najst pomoc k dietatu aby si si mohla oddychnut. Rodicia, muz, surodenci, kamosky, opatrovatelky. Dufam ze nieco sa najde. Drzim palce.

autor
1. sep 2023

@aliaray1 ako myslíš ze nenosia cez plece? Držím ho normálne v zvislej polohe tak ze mi pozerá cez plece, ved už dávno drží hlavičku pevne, má 5 mesiacov... ležať na rukách mi už veru nechce..normálne ma prekvapilo co si si predstavila aké nosenie..ale áno tým sme so prešli, koliky, reflux atď.. biele ani navrete dasienka v pusinke nič nevidno tak ani zúbky to asi nebudú ešte ..

@andreatytler máš úplnú pravdu, uprela som sa na to co vraveli ostatní, asi kvôli tomu ze to prvé bolo fakt náročné dlho som preto druhé nechcela, tak som si proste povedala ze druhé bude zlatíčko, bude to urcite super, budem sa tešiť z materstva....no smola...len prezivam den za dnom a snažím sa psychicky nejako zocelit..

kp7333
1. sep 2023

Uplne ta chapem, moje prve dieta bolo take iste. Myslela som si, ze za to moze reflux, ci vetry, davala cajiky, kvapky, masirovala, nosila az do uplneho vycerpania. Spatne som vyhodnotila, ze to robila len z nudy. Je temperamentna, v momente ako zacala stvornozkovat, sa ukludnila. Teraz je uplny kludas, ale nevydrzi necinne sediet ani minutu. Druhe dieta presny opak - ako babatko kludne, teraz placlivy uzlik nervov.

simona20201309
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabinka6
1. sep 2023

Máš to veľmi náročné. Poznám to. Skús si nájsť čas na seba a svoje záľuby, nech máš znovu silu a elán starať sa o bábo. Musíš byť v pohode Ty, aby si vedela dávať iným.. Inak tieto náročné deti sú veľmi inteligentné a výrazné osobnosti. Keď vyrastú, tak verím, že sa s hrdosťou budeš pozerať na to, že si ich vychovala.. Veľa síl ✊✊

fantaghiro21
1. sep 2023

@simona20201309 no tebe tej inteligentnosti,vnimavosti a pokory pri narodeni nebolo veru dopriate .Ale chapem,ze sa rodia aj taki ludia,ako ty,bez stipky empatie....

elinosar
1. sep 2023

Mam to iste. Malicky zlom prisiel ked mal 6-7 mesiacov. Uz sa obcas dokaze zahrat sam bez kriku. Ale este stale vela place a sa stazuje. Nic sa mu nepaci a nic nechce. Iba vynimocne je to dobre. Predtym plakal stale ked bol hore. Aj ked po zdravotnej stranke bol v poriadku.

renab
1. sep 2023

Verim ti. Ja mam 3 uz dospele deti. Najstarsie uplakane a potom sa to uz len stupnovalo. Najmladsi plakal skoro stale. Aj pri krmeni. Sedem mesiacov s nim nikto nechcel ostat, este aj lekarka mi povedala, ze nerozumie, ako to vydrzim. Zo dna na den sa z neho stalo usmievave dieta. Ale s tym, ze cez den uz nespaval vobec a v noci prespal v kuse maximalne 2 hodiny. Spat ako-tak zacal, ked nastupil do skoly a to mal 7 rokov.
Takze ak ste vylucili zdravotne komplikacie - laktoza toto casto sposobuje, tak ostava len vydrzat. Ono to raz prejde. Drzim palce, aby ste to zvladli.

tykat
1. sep 2023

Druhe dieta presne ako pises. Akurat ze prve bolo kludne babatko. Ja som na toto nebola vobec pripravena. Na ten neustaly rev a mrncanie a nespokojnost.
U nas sa tato "povaha" zmenila nastupom do skoly. Dnes ma 17 rokov a je to uzasny chalan.
Drzim palce.

maryetta
1. sep 2023

Tiez som si myslela ze mam narocne dieta (prve) kM sa nenarodilo druhe 😂
Potom tretie to uz bolo lepsie.

Ja len ze-vsetko je obdobie ktore prejde a pride nieco ine.

tramtada31
1. sep 2023

My sme mali obe take. V tom polroku sa to výrazne zlepsilo, takze už ste veľmi blizko normálnemu stavu.

jana_eyre_2
1. sep 2023

Mamy sa musia hlavne naučiť nemať žiadne očakávania.. viem že to je maximálne ťažké, lebo prave tie očakávania človeka veľmi sklamu.. bábätko narastie ani si poriadne nevsimnes kedy a zrazu bude totálne iné, chvíľu úžasné a chvíľu hrozne.. a tak dookola..

vinkel
1. sep 2023

Ja som mala to iste! A môj ešte do 4 rokov sa budil pravidelne na fľašku mlieka. Aj keď som sa robila že spím, alebo som mu dávala čajik či som mu vystvetlila že nemáme mlieko že ráno pôjdem do obchodu on proste chcel. A tak cca 2-3 tyz som to prestala riešiť a on sa zobudil povedal mama kako-mlieko ja som vstala išla mu urobiť on to vypil a ľahol si a spal. A to od 3 rokov chodil do skolky.

mamamasama
1. sep 2023

Prvy bol narocny, bola som pripravena, ze druhy bude tiez. 😁 S nosicom by som to nevzdavala. Skor skus zistit, ci nie je zle nastaveny. Nespokojnost moze suvisie s kolikami, refluxom, hypertonus a pod.

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2023

Moje druhe dieta bolo extremne narocne. Az vtedy som si uvedomila, ze prve bolo vlastne uplne idealne😉 jedine, co mozem poradit je-svata trpezlivost. A hlavne, zapoj aj manzela, nech nie si s nim stale len Ty. U nas sa to k lepsiemu zmenilo uz vtedy, ked zacala rozpravat, lebo namiesto ustavicneho vrieskania vedela povedat, co chce a hned to bolo o 100% lepsie. Teraz ma 14 a je to uplne perfektne stvorenie😉

pininka1
1. sep 2023

Ja som si myslela ze nič horšie už nemôžem mať a druhy syn ma vyviedol raz dva z omylu. V živote som taká unavená nebola, ale prešlo to samozrejme a neskôr bol z neho nielenže veľmi dobrý spáč, ale aj šikovný chalan. A tretia dcérka mi to vynahradila, ozaj za odmenu po chalanoch. A nad radami ako máš držať dieťa sa povznes, každá co vieme aký je niekedy problém uspať dieťa sme rady keď nám aj dolu hlavou visia len aby ticho boli a spali.

anavixy
1. sep 2023

Ale ano, spravne ti @aliaray1 napisala. Zvisla poloha s ana nosenie deti ani odgrgavanie atd. neodporuca a nema to takmer nic s tym, ci dokaze drzat hlavu, ale hlavne s tym, ci ma dostatocne silne svalstvo, chrbticu, proste ci je stabilne, co kym sa samo neposadi nie je…
FyzioMama - Asymetricke (nespravne) vertikalne drzanie... - Facebook https://m.facebook.com/fyziomamatt/posts/asymet...
Kazdopadne drzim palce, nech toto tazke obdobie co najskor prejde, poznam len niektore casti z toho, musi to byt velmi velmi narocne takto dokopy. Skusila by som mozno navstivit dobreho fyzioterapeuta, mozno tam je realne nejaky problem, casto tieto problemy s motorickym vyvojom, svalovym napatim atd. sposobuju prave takyto nepokoj a placlivost.

nika11103
1. sep 2023

Ja tá autorka úplne chápem . Ja mám jedno dieťa ale tiež mi je niekedy do placu . Máva obdobia , keď celyyyyyyyyy deň prereve prekvili ( za tie výrazy má tu dokonale matky zlyncuju , nech ). Proste niiiic sa jej nepáči ticho je len keď papa , nič ju nebaví , chvíľu mi 7 mesačne dieťa spalo len jeden spánok a to som myslela ze sa už naozaj obesim . V klude som sa najedla len keď som bola jesť vonku s kamoskou bez malej , inak to nepoznám . Keď nebodaj zaspí musím niečo aj v tom dome urobiť , navarit . Takze určite v tom nie si sama , mna utesuje len a len myšlienka na to , ze to nebude trvať vecne a keď už bude väčšia , bude sa vedieť už aj zahrať sama , bude vedieť povedať ukázať , co ju boli co si prosí atd . S laskou pozerám vonku na väčšie detičky ako sa pekne hrajú , aj tá moja by už najradšej utekala za Nimi. Potom nám zas príde niečo iné , ale aspoň sa s nimi už bude dať rozprávať . Moc ti držím palce obdivujem tá za dve detičky , to zas budeš mat tiež neskôr výhodu ze sa spolu prehraju. Posielam objatie !

simona20201309
1. sep 2023

@fantaghiro21 inteligentnosti? 😅🙈👌👍
Som alergická keď počujem také sťažnosti...
Myslíte si že bábätko bude usmievave 4hod denne a zvyšných 20 prespi v postieľke a potom príde realita a sok.

klip0
1. sep 2023

Ako píšu baby, zvysle nosenie nemá nič s tým či drží hlavičku. Je vhodné až keď dieťatko vie samé sedieť (posadí sa z polohy na 4 nie že ho posadí niekto pasívne)
A tiež by som pátrala či bábätko nemá nejaký problém. A plus môže veľa zohrať aj že vycíti tvoj smútok a je uplakané tiež. Držím ti veľmi palce nech sa to rýchlo zlepší

kitycat
1. sep 2023

A mas spravne nastaveny nosic? Aka znacka?

fantaghiro21
1. sep 2023

@simona20201309 ty si alergicka? Keby si mala trochu koliecka navyse v hlave,by si takuto sprostost necapla. A to je dovod aby si takto bezcitne inych kritizovala?
Castokrat taketo herecky ako ty sa ani o dieta nevedia postarat,strcia decko maminke,babicke ,ktore kruzia nie len okolo dietatat ale aj okolo matky...

Nezachytila som,ze by si matky evidnetne mysleli ,ze im decko prespi 20 hod denne a 4 sa smeje.
Je to len z tvojej hlavy.

simona20201309
1. sep 2023

@fantaghiro21 😘 krásny deň ti prajem

majlo1234
1. sep 2023

Vyskusaj nejake lwhatko(napriklad babybjorn) pripadne kidvak, kociar hocico, co ti to moze ulahcit. Pamatam si, ze syn bol podobny(z odstupom casu to uz nevnimam tak hrozne, ale vtedy to bolo strasne obdobie). Spokojny bol len na rukach. Doteraz sa rad nosi, ale teraz ho kludne necham revat na zemi, ked nevladzem😂 vtedy som to este nevedela

autor
1. sep 2023

Dievčatá ďakujem vám všetkým za odpovede aj povzbudenia...samozrejme ze som nečakala keď som chcela deti ze to bude ľahké ani ze prespí 20 hod...milujem svoje deti a robím co môžem a vladzem, ale je proste toho na mňa veľa, priznám si ze nie som taká odolná, plus som dosť pesimisticky človek, a vidím vždy len to negatívne...snažím sa na tom pracovať ale je to ťažké no..

To s tým nosením sa budem snažiť obmedziť, vidím ze to nie je veľmi dobre, aj keď mne je to tak najpohodlnejšie...často ho nosím aj na klokanka,vtedy ma pekne chrbatik nevyoseny, ale to toľko nevládzem...

A skúsim nejakú podporku navštíviť aby mi skontrolovali ten nosic, mam rischino flexible a neviem ho dobre nastaviť asi...snáď sa to bude časom zlepšovať.. ja viem ze netreba mať nikdy v živote ocakavania aby človek nebol sklamaný...aj na tom musím pracovať. ..

kluska
1. sep 2023

no 2 deti su 2 deti, jedno je jedno. Uplne normalne sa citis, ten prvy rok je takyto, poyom yo uz bude lepsie. Vela zalezi do toho, ze aky mas vekovy rozdiel medzi detmi a ci mas nejaku pomoc. Tiez zalezi od tvojej psychiky, ale to co popisujes je uplne normalne. Kazda si musi tym prejst pri 2 detoch. Popracuj na sebe, mysli pozitivne a dopraj si nieco pre seba co ta urobi stastnou, to obdobie raz pominie a budes len spominat. Ja som mala naopak, prve dieta bolo narocne a druhe za odmenu, ale kedze rozdiel bol len 2 roky medzi nimi a pomoc ziadna, taka j tak to bolo jedno, psychiatria to bola tiez. Nelutuj sa, mas 2 deti, treba to prezit.

kluska
1. sep 2023

no a este jedna dolezita rada, nie nemusi byt vsetko super, treba polavit, pri dvoch detoch ani doamcnost uz tak nevyzera ako pri jednom a podobne, drz sa

aliaray1
1. sep 2023

Ahoj presne ako napisala kocka vyssie, aj ja som nosila presne ako ty a napomenuli ma na fyzio a ukazali ako ju mam nosit.

Ja som si na zaciatku prezivala tiez pekelne tyzdne den za dnom.

Viem ti iba napisat co sme poskusali a co vyslo a zabralo samozrejme len ak chces, hm? Nerada by som zbytocne spamovala a mudrovat ti do veci nebudem, ved kazda mamka si pozna svoje babo najlepsie.

werbenka
1. sep 2023

Moje dieta bolo tiez velmi narocne, spat vedel len na rukach. Cez den ho bolievalo brusko, casto plakal, zlepsilo sa to prikrmami a ked zacal stvornozkovat. Lebo creva sa mu rozpohybovali. Aj pediatricka mi povedala, ze musim len pockat, kym sa zacne sam hybat. Nosic neznasal, bol v nom asi dvakrat a zakazdym uplny plac. Uspavala som na fitlopte, musel mat vzdy pohyb pri zaspati. Ked zaspal, nemohla som ho dat prec z ruk. Ked som ho polozila do postielky, bol hned hore. Rad spal aj v kociku, no nemohla som zastavit, ako nahle som si sadla, bol hore. Az do dvoch rokov nevedel prespat celu noc. Ked mal 7 mesiacov a bol uz tazsi, odpalila som si chrbat tym nosenim a povedala som si dost. Bol uz dost velky na to, aby som ho ucila zaspat na posteli. Tak som ho prestala hojdat. Polozila som ho na velku postel, lahla si k nemu, mojkala, alebo len bola pri nom. Spociatku plackal chvilu, no bola som stale s nim a po chvilke zaspal. Odvtedy uz uspavanie na rukach skoncilo a po par dnoch uz vobec neplakal pri takomto uspavani. Skus viac oddychovat, ak sa ti da cez den pospat s nim, viem ze sa to neda kazdy den, lebo povinnosti, ale aspon raz za cas sa vykasli na vsetko okolo, mysli na seba a svoje zdravie. Drzim palce ✊