ahoj prosim o radu ako sa zbavit hresenia mam rodinne problemy a obcas sa mi stane ze mi neaka ta nadavka vijde z ust aj pred malou a bojim sa ze to zacne pouzivat chodi do skolky a rada vsetko opakuje poradi mi niekto dkujem
@hausknechtova asi se nic jiného nedozvíš, než chovat se jako slušný člověk, nepoužívat "ošklivá slova" a pak bude slušně mluvit i tvoje dítě. To prostě jinak nejde 😝 . Na to není výmluva, bud mluvím slušně, nebo ne. Když ne, naučí se to i dítě. Tečka.
@hausknechtova predchadzajuci prispevok patri samozrejme tebe 😉
@hausknechtova ja som sa raz popalila a vyslo mi z ust k...a a dcerka hned maminkaaaaaaa was ist das k..a 😀 nikdy ziadne slovo krajsie po slovensky nepovedala 😀 hups uvedomila som si ze si musim davat pozor hlavne neskor som ju nasla hrat sa a rosypali sa jej goralky a hned ona na to k..a! 😅 povedala som jej ze sa to nepatri (odpoved samozrejme ale ved aj ty si to povedala 😀 nenechala dlho cakat) a odvtedy si davam pozor.
@hausknechtova
Kazda rada draha, kdyz Ti to samotne nedoslo.. 😠
nechapu, jakou chces radu..mozna sama sebe si nahravat a pak si to prehravat a nakonec se pred zrcadlem "profackovat"..driv nez budes ty nebo nekdo jiny trestat malou...protoze se ji to muze stat osudnou a doslova pod kuzi ji sprosta slova zarostou... 😖
@hausknechtova ....a aby sme tu vsetky len nemoralizovali....iste je vela mamiciek aj tu na MK ,co pouziva nadavky pred dietatom a nepozastavuje sa nad tym ako ty...myslim,ze je to velmi dobre znamenie pre teba,ze tu hladas pomoc a rady ,ako ten zlozvyk co najviac minimalizovat....
ahoj iba sa kontrolovat alebo radsej chod prec z izby kde je mala a ked ta to prejde tak sa vrat
No ono tie slova nemusia pochytiť iba doma. môj vtedy 4 ročný synček s blond vláskami ako anjelik sadol k stolu a povedal. Mami som hladný ako ku..a. čo dodať. môj výraz v očiach "hromy a blesky" pochopil a veľmi dobre už v tom veku vedel, že je to zlé slovo. A hneď sa opravil. Mami som hladný ako vlk. 🙂 Ja som také slovo pred ním nepoužila.
No a teraz je to už o inom. Je piatak. 🙂 Neni čo dodať. sprosté slová počujem z izby pokiaľ tam nie som. Veľmi dobre vie, že ich nesmie používať. Tak veľa šťastia pri výchove 🙂)))
sa cudujem ze zo skolky este s podobnym slovnikom nedosla. kamoskina mala dosla s takym pestrym ze sme len cumeli. ale vedela ze to nesmie hovorit, cim viac sme ju harhali, tym viac to hovorila. potom prestala
Ja som raz bola so svagrininou malou na ihrisku a mala dostala nejaky zachvat zurivosti, nejake dieta jej zobralo hracku, a tak na nu vybehla s bohatou slovnou zasobou az som sa hanbila sa priznat ze patri ku mne. Nenavidim doslova ked sapred detmi hresi. To dieta niekedy ozaj len opakuje co doma pocuje ani tomu nemusi rozumiet ale vidi to a mysli si ze to tak ma byt. Davaj na to ozaj pozor. Si rodic, musis jej byt prikladom. Spravanie tvojho dietata je hlavne tvoja vizitka.
ja mam napr. kolegyne, ktore si na nadavky tak zvykli, ze ich pouzivaju v beznej reci a to nemusia byt ani nahnevane..Je to skoda, lebo to automaticky zenu trochu degraduje a clovek si o nej pomysli svoje, hoc je to super baba.. Treba si proste davat pozor, nielen nas vyzor, ale aj slovnik dava obraz o nasej osobe druhým...
zbavit hresenia sa da jednoducho.,..prestanes nadavat 😀 😀
Fakt, presne ako píše stardust... kontroluj sa, prestaň nadávať... ono nadávky sa z času na čas objavia aj bez tvojho prispenia 😉 ... mňa sa raz syslík úplne vážne pýtal: "Maminka aj ty si dement???" a ja som zostala s totálne nechápavým výrazom pozerať naňho, lebo také čosi od nás nikdy nepočul, tak dovysvetľoval: "... lebo babka je!" 😀 😀 Jednoducho začul babku, ako za niečo nadávala sama sebe 😝 .
za každú nadávku 1€ do prasiatka 😀 ale nie, vážne.. treba sa kontrolovať, alebo aspoň sa naučiť nahrádzať škaredé slová milšie znejúcimi 😅
Všetko to čo chcete aby vám ľudia robili,robte to im prv vy. - Biblia.
@hausknechtova To, čo písala @len.petra s tým prasiatkom je náhodou veľmi účinné. Ak sa skutočne chceš tohto zlozvyku zbaviť, tak veľmi pomôže, ak si za každé takéto nechcené slovo sama dáš nejaký "trest". Nemusí to byť len euro do prasiatka, môže to byť aj napr. 10 drepov, podstatné je, aby si v tom bola dôsledná. 😉
mozes sa hanbit,ked ako zena oplzlo hresis pred dcerou.zamysli sa nad sebou a svojim spravanim 😠
u nás doma sa nikdy nehrešilo najhoršia nadávka bola "do kelu" ale ked malý začal chodiť do škôlky u nás na dedine to boli iné "vybrane slová" ktoré si doniesol od svojich spolužiakov, samozrejme že obvinili rodičia nás že my sme taký a ......ale našťastie syn zmenil škôlku a už nemá dôvod nadávať pretože učitelky s nimi robia od rána ich niečo učia...čo v predchádzajucej škôlke sa nudili a nevenovali sa im, tak sa deti zabávali samé. dieťa si často neuvedomuje čo to znamená tá nadávka a použije ju v najnevhodnejšej chvili s usmevom a patrične nahls, netreba na to upozor%ňovať iba vysvetliť že su to škaredé slová a je lepšie ked použiva krajšie ako ľubim ťa, si moje slniečko.
heh 🙂 môj ex mi tak raz povedal, ako sa na deti lepia nadávky ... nooo u babky behali v kuchyni na poličke mravce a babka na to ... hiiii tie k****y mravce ... fešák malý došiel domov a ked sa u nich vyskytli mravce, tak zahlásil .. aha kujva mjavce 😀 a odvtedy ja hovorím kujva mjavce na takmer všetko, do riti sa mi niekedy zdá veľmi slabý výraz na vyjadrenie mojich pocitov z danej situácie .... no mne účinkuje rýchlo povedať paprika paprika paprika .. to "r" mi niečo porobí z jazykom a ja už potom nemám potrebu používať iné výrazy ... ale keď sa stane, zakričím si do vankúša, no iba vtedy, ked som v byte úúúúplne sama
Ahojte mam 2,5 rocneho syna, vie krasne rozpravat a chyta vsetky slova. Doma nehresime nemozeme si to pri malom ani dovolit. Avsak pochytil slova ako sibnuta/sibnuty, a neviem ako ho to odnaucit. Taraz ma tiez ze vsetko zabija... Ja ta zabijem... Povie hocikomu, aj mne, babkam, susedam... Ako mam reagovat, ma 2,5 tazko mu vysvetlim ze je to neslusne... Mali ste niekto podobne situacie ako ste to riesili?
ahojte mam 5 rocneho syna ked nieco poviem tak to povie za mnou preto nech mi nekto pomoze
@hertyus ja neviem, napr. sebakontrola by pomohla... namiesto zahrešenie zaťať zuby alebo iba vydať neartikulovaný zvuk (zachrčať, zavrčať) (nerobím si srandu) 😀
@hausknechtova no co ti na toto povedat? aku konkretne radu ocakavas?.., ak si nechces zalepit usta paskou, aby si nenadavala, tak sa iba kontroluj... A zjavne, to nie je iba obcas, ked sa bojis ze to zacnes pouzivat.. Takze na zaciatok ti pomoze ked aj budes nahnevana pouzivat ine ekvivalenty tychto slov..