Prosim Vas dievcata, chcem odnaucit syna od cumla. Bude mat dva roky a ma ho uz snad rok len na spanie. Lenze ma mladsieho pol rocneho surodenca ktory cumlik ma normalne aj cez den, takze top zabava je brat cumle tomu mensiemu. Uplne ma z toho radost ked ho niekde uchmatne ako keby nasiel najvacsi poklad. Takze ako mu vysvetlit ze on culmik nemoze a babo ano? Lebo akoze omielam stale ze babo je malicke a on je uz velky ale velakrat by chcel robit to co robi aj maly (zase lezat v postielke, hrat sa s hrazdickou a pod).
Dakujem za rady
Ako môj názor dvojročnému toho moc veľa nenavysvetľuješ týmto smerom na to zas tak veľký nie je 😀 Ale pokiaľ ho nedudle cez deň a všade kade tade po vonku tak by mi to nevadilo.
@minenkak ze ma cumlik? No uz by som bola rada keby sa zbavil tejto zavislosti. Myslim ze uz ma na to aj vek. Musi mat jedej v puse a druhy v ruke. A ked sa v noci nejaky zatula tak musim vstavat a ist ho hladat lebo vola na mna kym ho nenajde a ani nezaspi. Takze aj nejaka moja pohodlnost.
@sims4 no ved nenavysvetlujem. A nechcem aby mal pocit ze on ma nieco zakazne co ma tak rad a co druhe dieta ma dovolene. A tak skor ci neskor sa bude treba cumla zbavit.
Rozumiem, no ako som povedala, pokiaľ ho nenosí fakt všade a iba sem tam uchmatne a teší sa z toho tak mu to nechaj ešte vydrž aspoň zo pol roka to už sa môžu obaja odučiť naraz a úplne 😀
Treba viac cumlov do postele aby si to dieťa samo našlo v noci a bude spať v kľude ďalej
Teraz by som s tým odúčaním nezačínala ak nechceš zrušiť cumle aj u menšieho. Kradol by mu ich naďalej a nevedel by pochopiť prečo to malé stvorenie môže a on nie.
@minenkak presne tak, moja ma tiež niekoľko cumlov v postieľke a v noci si nejaký vždy nájde. Cez deň jej ho už nedávam len vo výnimočných prípadoch ako je návšteva lekára a tak.
@sims4
@minenkak tak ale ani nechcem ani aby mal vycumlane zuby. Proste dva roky je uz cas sa zacal cumlika zbabovat.
@januska12323 no u mensieho este urcite nie.
Tak keď ti to vadí, nedaj mu ho, ale bude brať mladšiemu, tu veľa nevymyslíš...🤷♀️
Ale nič nebude mať si zubami
Ak ho nemá stále nie je dôvod na obavy, nauč, že cez deň cumel ostane v posteli.
@januska12323 ved to je nauceny, rano ked vstane odlozi svoje cumle na skrinku. Niekedy ked ich zbada cez den pyta ale nedostane ale je s tym ok. Poviem ze sak ale nejdes spinkat a dalej neriesi. Aj zubar nam doporucil po dvoch rokoch zrusit cumlik.
Nasa mala dudlov tiez niekolko, tak ten co som jej sla dat som nastrihla - ona, ze maminka, pokazeny - tak sme dali druhy. A tato som jej kazdy vecer nastrihla dalsi a strasne zlata bola - ze maminka opravi, maminka zalepi... ale ked nebolo, nebolo. Ja som sa bala viac ako ona. Ak by vam vecer velmi plakal, tak to este asi neries, asi s tym nie je zmiereny. Nasa asi uz bola, zbavili sme sa okolo 20-22 mesiacov, cize ako vy.
My sme prisli s novou velmi zaujimavou hrou ktoru mozu hrat len ludia co nemaju cumel, cize mal vlastnnu motivaciu s cumlom skoncit. Proste nieco stratil ale zaroven nieco ziskal. Ale neviem ci je to realizvovatelne u vas kedze by si musela prist s niecim co moze iba starsi a nie mladsi, a to neviem ci by sa pacilo tomu mladsiemu.
@autorka musí mať aj menšie dieťatko cumlík aj cez deň? Lebo možno keby starsi videl ze ani mladší nemá tak by ho možno nechcel brať mladšiemu... možno by bolo fajn aj mladšieho kúsok odnaučiť a pripadne mu cumlík nedávať často a uspokojiť ho nejak inak ako cumlikom...
Asi si mi povieš, že aké jednoduché ale mam dcérku a tiež bola od bábätka cumlikova a cca v 4 mesiacoch som jej začínala menej a menej dávať cumlík a teraz ma 10 mesiacov a cumlík vôbec nepotrebuje ani na spánok... áno mám cumlík po ruke iba ak ideme vonku ale to ma z neho zábavku ze niečo zuzle v ústach... a viac ju zaujíma šnúrka ako cumlík...😉
@andreatytler mladsi este vobec nechape nejake hry ma len 6m toho sa nebojim🙂
@januela29 mladsi ho ma vacsinou len na spanie tiez. Takze je skoro cely den v postielke, ale napr ked ho potrebujem podrzat chvilku este hore dostane alebo vo vajicku ked cestujeme a pod. Ale proste niekedy ho ma aj cez den. Idu mu zuby a nechcela som aby zuzlal prsty.
@januela29 skusala. Mame plastove gumene vsetky mozne tvary aj druhy. Nezaujem
Tak to by mohlo fungovat. Najdi nieco co starsieho urcite bude velmi bavit, alebo aj nejake privilegium ktore plynie z toho ze uz ma na to vek ale s tym privilegiom, pride aj nutnost nechat babatkovske veci mimo.
My sme synovi ukazali hru s vodnymi pistolami v lete na zahrade a vysvetlili ze to mozu hrat len velky ludia co nemaju cumel.
A prečo ti to vadí