Ako sa zbaviť cmúľania palca?

sirema
12. feb 2017

Dobry den mamicky, chcem sa spytat tych, ktore mate s tymto skusenost, ako sa zbavit cmulania palceka, ako ste na to isli, moja dcerka si od dakych 3 mesiacov cmula palcek, je od toho dost zavisla, ale zacinam mat obavy z toho, ze jej budu krivo rast zubky a ze bude suslat..chcela by som ju od toho odnaucit, ale ako? Skuste prosim daco poradit 🙂

mily7
12. feb 2017

U mojej netere zabral zakaz. Ona ma uz ale 2r 8m. Prekonala zapal mozg blan po aftach. Afty v ustach nemocnice takze vies si predstavit tych rodicov,ked sa teraz snazia ochranit to dieta. Krstny ma vacsiu autoritu,pohrozil jej a tak uz len stacilo povedat nesmies,povieme krstnemu. Krstny inak milujuci clovek. Prst do ust ale naozaj nesmie je to nebezpecne pre nu,kvoli prenosu infekcie. V nemocnici jej ho napr obviazali aby si nedavala do ust.

sirema
autor
12. feb 2017

@mily7 my sa jej snazime ten palec niecim obvazovat, ale zakazdym sa jej podari dat si to dole :D nasa ma 2 roky a 3 mesiace..

midnightt
12. feb 2017

tak ja som nato išla hneď ked to robiť začali, jednoducho som im tie palce dávala stale preč , zamestnala/zaujala ich niečim inym a nezvykli si. Tak by som to zrejme robila aj v tvojom pripade ale to je už trošku neskoro...

vulka
12. feb 2017

@sirema Osobne som sa toho zbavila asi v 4. triede 🙂. Nemám krivé zuby ani nešušlem 🙂 Mohli mi palec zaliepať, dávať rukavičky, nič nepomohlo.

misaatko
12. feb 2017

My máme rovnaky problem. Syncek si cmulal iba ked bol ospaly alebo isli zubky. Uz sme odnauceny od cmulania pri zaspavani, skratka som len zakazovala prstek mu vytahovala . Trvalo to asi mesiac. Cez den ho to parkrat chyti, tak ho len okriknem aby prestal. Ked spi vytiahnem. Celkom sa nam dari. Ja chcem aby pochopil, ze to niieje spravne. Cim skor tym lepsie. Vsetci ma strasia s prikladmi od znamych uz som pocula aj o dospelych ludoch co cmulaju palec takze bojujeme

mily7
12. feb 2017

@sirema asi zbytocne obvazovat. Teraz vysvetlit a ozaj zakazovat a upriamit pozornost inam. Mala tiez pri zaspavani ukludnovani sa pouzivala prst velmi casto. Tu naozaj pomohlo hlavne ten postoj rodica ktory zrazu povedal dost. Nic len nedovolili jej davat prst do pusy kedze pre to mozu byt tazke nasledky takze rodicia sa zatali ze nie a islo to. Je to zvyk takze potrva to ale pojde to,da sa to.