Ako sa začína kočíkovať?

svokrinjazykmonika
11. nov 2022

Zdravím. Mám doma 30 dňovú slečnu a rada by som chodila aj každý deň kočíkovať ale máme s tým trochu problém. Musím počkať až kým tvrdo nezaspí a tak ju preložím do kočíka a môžeme vyraziť. Ak sa pri tom prenose zobudí tak neni šanca niekam ísť. Také malé bábo má svoj vlastný režim a každý deň je s ňou iný. Celý jej svet je iba zobudiť, prebaliť, dojčiť a zaspať. S tým že zaspáva pri dojčení, inak nie. Chápete ma ako to myslím? Že nedá sa s ňou že ju nakojím kým má dosť a dám ľahnúť do kočíka a ideme. Lebo ona toho kojenia nemá dosť až kým nezaspí. Keby som ju položila len tak do kočíka a išla, tak by mi tam prerevala celú prechádzku. Alebo keď sa aj zobudí vonku v kočíku tak plače až domov kým nedostane bradavku, možno sa aj zľakne toho že čo je, kde je a že je tam sama. Cumlík nechce ani za svet. Takže otázka je vlastne taká že či to robím správne alebo je nejaký trik na to ako ju naučiť na kočík? 😄 Či len moc tlačím na pílu a stačí počkať kým si budeme môcť stanoviť nejaký režim dňa?

babovka2321
11. nov 2022

@svokrinjazykmonika mne sa na kocik naucit nepodarilo, v zhruba 3 mesiacoch aspon na nosic/satku, tak som chodila na prechadzky tak 🤷syn toleroval kocik tu chvilku medzi tym, ako sa naucil sediet az kym sa nenaucil chodit, teraz uz v kociku zas bez sance :D

hilda08
11. nov 2022

@svokrinjazykmonika no moj zaspi v kočíku len ked je uuuuplne ticho a drga ho…cize chodime po lúkach 😅

A to som sa tešila ako budeme chodit po meste, pravdaze

jjanulienka
11. nov 2022

My sme chodili stále von mne spala len v kočíku zas🤷🏽‍♀️Každé dieťa je iné, uvidis časom. To čo vyhovuje našim deťom nemusí tvojmu 🤷🏽‍♀️

chillibubble
11. nov 2022

bud nosic, nosiacu bundu a nosit po vonku a popritom nakojit ked sa zobudi. alebo pockat kym podrastie a bude lepsie tolerovat kocik. u mojej to bolo tak okolo 4-6 mesiacov. dovtedy tiez ked sa zobudila v nom, tak rev taky, ze raz som myslela ze kocikujem posledny krat. ked som s nou utekala 20 minut revucou v kociku domov.

svokrinjazykmonika
autor
11. nov 2022

@babovka2321 ďakujem skúšam aj nosič ale tiež z neho nie je úplne nadšená. Ale pár minút vydrží kým vyvenčím psíka alebo doma niečo spravím.

svokrinjazykmonika
autor
11. nov 2022

@jjanulienka ja viem, ďakujem. Skôr to myslím tak či nie je nejaký fígeľ na tieto začiatky ako napríklad voziť ju sem tam po byte alebo také niečo 💁

victory7897
11. nov 2022

Ja by som ju obliekla pred kojenim ako na vonku,aj seba čo sa najviac dá a keď by zaspala pokúsila by som sa ju preložiť do kočíka a von..ako keď sa zobudí neje šanca ísť , prečo? Plače alebo ako..

svetlonos
11. nov 2022

@svokrinjazykmonika
ahoj figel nie je ziadny 🙂 Ale koj ju pocas vencenia psika a uvidis. Prekry ju salom tenkym nech nevidno. To bol maly v pohode 🙂

vreckovka2
11. nov 2022

@svokrinjazykmonika neprišla som na žiadny fígeľ. Len ho spiaceho uložiť do kočíka a okamžite utekať von. Prestalo nás to baviť. Keď sa mi zobudil a ja som kojila na kraji cesty a potom ho niesla domov 20 minút na jednej ruke, kočár v druhej ruke držať dolu kopcom...Bolo to moje posledné kočíkovanie. Zvykol si na šatku, neskôr na nosič. Okolo 7 mesiacov vydržal v kočíku tak, že mal dole striešku a pozoroval stromy. Keď začal byť nepokojný, tak som ho drncala po štrku na dvore a zaspinkal. Trvalo to asi mesiac, potom už plakal aj tak.

majonezka
11. nov 2022

mala som tento problém so synom, cumel nechcel a kočik dupľom. Ak som veľmi niekam chcela ísť, dala som si vajíčko a vozila ho v tom, tam vydržal a aj zaspal. Ináč nehrozilo položiť do do kočíka a že vyrážame. Plakal až bol modrý. Neskôr, keď mal už asi 3/4 roka a v kočíku sedel ako buchta a všade pozeral, to sa mu už páčilo. Ináč som len vozila vo vajíčku alebo nosila v šatke.

tykat
11. nov 2022

@svokrinjazykmonika nepotesim ta...moj sa naucil na kocik presne v 2 rokoch a potom v 3 rokoch odtial nechcel vyliezt
Ked sa narodil boli sme cerstvo prestahovani, dom, velka terasa, dedina, vtaciky polia luky lesy... a on v kociku ani za svet. A naucil sa az ked sme kupili PP Ariu, jedol tam, spal tam, nohy mu trcali ...som musela podkladat. Jedine na co presedlal bolo potom odrazadlo.

vilma7
11. nov 2022

Na kočík som nevedela naučiť ani ja syna, chodili sme na prechádzky v nosiči. Tam si aj pospal a zároveň aj pocuckal 🤣🤣🤣. V kočíku začal zaspávať asi okolo 1.roka.

majlo1234
11. nov 2022

Ja som do kocika davala hned ako sme dosli z porodnice. Na zaciatku sme chodili len na par minut(ale byvame v dome a bol august, cize ziadne obliekanie a tralalakanie sa po schodoch/vytahom😀) a furt reval. Potom som ho zacala vozit pred spankom, jednym rano a kednym poobede. V kazdom pripade-reve tam doteraz, pokial nespi. Fungovali nam na chvilu hracky, teraz chrumky, inak nic😀

surama
11. nov 2022

@svokrinjazykmonika Ahoj, skus odsat mliecko a dat si do flasky alebo termosky a ked bude vonku plakat, tak jej das najest 🙂

ivangeline
11. nov 2022

Ja som kocik vyuzivala az sedeli alebo zacinali sediet a bdeli 2 a viac hodin.. XD Pokocikovat tak male babo som mohla len jedno z troch.. a aj to len v jednom obdobi,kedy bol kludny...Nacuckal sa a prispaty siel do kociarika..Nosic za mna v prve mesiace. ;)

siska53
11. nov 2022

@svokrinjazykmonika kazde dieta je ine. Nosic nepomoze? Ja s mladsou som musela tak, ze v nosici, az ked zaspinkala, sup do kocika v nosici. Po 4m.sa to zmenilo.
Ale my sme von museli, lebo 2rocne zive striebro nemohlo byt doma.

tinka_1807
11. nov 2022

@svokrinjazykmonika No ono tie romantické instagramove predstavy o sladkom kocikovani sa nenaplnili ani mne :D ... Proste si deti, ktoré t jednoducho byť nechcú. Môj má 10 mesiacov a vydrží tma maximálne pol hodiny (občas) aj to len keď ideme okolo cesty a kukame na autá :D ... Keď bol menší, tak tiež nič moc. Proste ho nemal rád. Takže skúšaj, ale ak to nepôjde, tak to proste prijmi tak, že máš také dieťa, ktorému sa byť v kočíku proste nepáči 🙂

marzuz89
11. nov 2022

@svokrinjazykmonika mozno bude problem to, ze sa na to chystas. V zivote som necakala, kym dieta zaspi, normalne podla potreby kocik, vajicko, nosic. Ani jedno dieta nemalo nikde ziaden problem. Lebo som nad ziadnymi ani nerozmyslala. Uvolni sa, vezmi babatko von, ked je prebalena, napapana, primerane oblecena, daj dudlik, pusu, a chod von. Nijako sa nepripravuj, napln jej potreby, uloz do kociku a sup von ❤️

beata_k
11. nov 2022

@marzuz89 No vidis to trochu ruzovkasto. Mala si stastie na kocikove deti. Starsi presne podla tvojho popisu. Najedol sa, dudka, pusa a islo sa. Pospal 1,5 hodiny a zobudil sa s usmevom. Mladsi ani za pana nechce kocik 🤷🏼‍♀️

marzuz89
12. nov 2022

@beata_k ja vidim vsetko ruzovkasto podla reakci na MK ☺️ tak tomu babatku nieco vadi. Mozno ma reflux a nevyhovuje mu rovina kocika, mozno mu vadia hracky obvesane (kamaratka tak mala, babatko pozeralo z kocika az nezacalo hystericky plakal, az dala vsetko prec, nic nerusilo, neprestimulovavalo, babatko zaspinkalo), mozno si potrebuje lepsie odgrgnut, mozno ide do kocika uz velmi preunavene, tak place, ale plakalo by aj v postielke. Mozno maminky velmi hompalaju s kocikom, to som minule videla, babatko plakalo, dost, maminka zacala az zurivo hompalat s kocikom a to babatko tak zintenzivnelo, ono zacalo rucat doslova na raty. A ona este silnejsie. Takze nieco niekde bude.
Ja vo vela veciach idem tak, ako mam predstavu. Prikrmy? Nemixujem, nikdy. Par tyzdnov pucenia a postupne kuskynaz kusy, obe deti super. Tiez mi bolo povedane, ze mam stastie na deti atd. No ja som to tak mala v hlave este kym sme vobec zacali, vela tie deti ovplyvni aj stres matky. Viac, ako si kto moze predstavit. A ak mam v hlave paniku z kocika, lebo co ak, ak mam paniku prejst z mixovaneho, lebo sa raz zakuckalo, tak co ak.. Ak mam zo vsetkeho strach, aj tie deti tak reaguju. Ak babatko nedokaze spinkat, celkovo, ci v postielke, kociku.. Je to z nejakeho dovodu.

beata_k
12. nov 2022

@marzuz89 Mozes mat v hlave co len nechces. Je to moje druhe dieta a vez, ze vsetky finty co si tu vymenovala som skusila a aj viac. Niektore deti proste do kocika nedas. Ale zbytocne ti to tu budem vysvetlovat. Nezaila si, ale ty vies.

marzuz89
12. nov 2022

@beata_k nebudem sa hadat, jasne. No naozaj nase nastavenie velmi vela predurcuje, nezazila som viacero veci, o akych tu denne citam, mozno je to nahoda a mam deti ako cez kopirak. Su absolutne rozne, inak prisli na svet, inak sa rozvijaju, mladsie ma uz teraz inu "povahu", no funguju mi na ne rovnake veci, rovnake nastavenie mysle, rovnaky pristup. Mozno som blazon, ale ja verim, ze vsetko ide. A potom 90% naozaj ide 💪

beata_k
12. nov 2022

@marzuz89 Doprajem ti tretie 😄😉

chillibubble
12. nov 2022

@marzuz89 moja plakala preto, ze zistila ze nie je na rukach. od narodenia akonahle zistila ze je polozena sa strasne rozplakala. ziadne lehatka, podlozky len nachvilu na brucho aby videla, ziadna postielka bez toho aby spala. takze ked sa zobudila v kociku sama, revala. pomohlo len zobrat na ruky. ale nosit dieta mimo domu na rukach 20 min. domov a tlacit kocik je onicom.
tak isto mozem ja tvrdit, ze nosic a teda nosenie musia znasat vsetky deti, ved ich matka nosila 9 mesiacov. a ked placu, nieco v tom musi byt... a su deti, co placu aj v dokonale nastavenom nosici, aj ked su najedene alebo im mama mlieko ponuka v nom.

marzuz89
12. nov 2022

@beata_k dakujem, velmi radi by sme. Kym som nemala dietatko, mala som predstavy, nastavenie. Zelali mi dieta. Fungovali sme, nastavenie v hlave som nezmenila. Dopriali mi druhe 😉 Mame druhe. Vsetko robime rovnako, nepolavujeme, nastavenie rovnake. Dopraju nam tretie ❤️ naozaj ja tieto situacie riesim tak, ze ako prve - pozitivne nastavenie a vobec ziadne pripravy ako to bude zle, narocne, take onake. A ak to nijako nejde, tak som len aktualne neprisla na to, ako to pojde. Tak vzdy riesim az kym nevyriesim ☺️ viem u oboch deti, ze vzdy za vsetkym bol a je vzdy dovod. Ak dietatko odmieta kocik, nieco tam je.

mimi16
12. nov 2022

@svokrinjazykmonika moja sa narodila v decembri a akonáhle som ju zabalila do fusaka, vyrazili sme tak spala. Takéto bábätká spia najlepšie vonku, pokiaľ nie sú brutálne horúčavy. Je dosť napapané? Moju najstaršiu som nakojila aj dokŕmila UM a aj teraz najmladšiu a potom boli spokojné.

mikadooo
12. nov 2022

@svokrinjazykmonika ahoj, no a skúšala si to vôbec? Lebo aj kočíkovanie sa dá naučiť... Snaž sa s ňou milo rozprávať, usmievať a prihovárať a tak ju vkladaj do kočíka. Na začiatku som mala kočík na dvoch kolieskach, aby ma stále videla a usmievala som sa na ňu. Plus mala aj zavesené nejaké hrkálky. Po nejakých 5 minútach som kočík dala na 4 kolieska a už sme išli. Niekedy plakala, tak sme sa vrátili, niekedy v pohode po chvíli zaspala, tak sme ostali a ja som chodila s kočíkom 🤷. Treba skúsiť, najprv len blízko pri dome, keď si si nie istá a potom aj na dlhšie trasy, keď sa zžijete s kočíkom 🙂. PS: môže mať aj skrytý reflux, takým deťom nerobí ležanie v kočíku jednoducho dobre a zvyknú plakať celý čas. A takisto sú deti, ktoré jednoducho kočík nemajú radi. Ale kým nevyskúšaš (viackrát), nevieš 🤷. U nás zvykanie na každú novinku trvalo štandardne tri dni.

beata_k
12. nov 2022

@marzuz89 Chce byt s matkou a nie v kociku?

svokrinjazykmonika
autor
13. nov 2022

@mikadooo ďakujem za radu, budem tak skúšať.

zorkahorka
15. nov 2022

Ako som nakojila alebo aj zaspal, sup do overalu a do kocika. A najlepsie po hrbolatej ceste. V tomto veku zaspal za par minut