Ako sa vyspať s dieťaťom v posteli?

5. okt 2020

Ahojte mamičky chcem vás poprosiť hlavne tie čo spíte s detmi spolu v posteli, čo robiť aby som sa normálne vyspala??? Dá sa to vôbec ? Moja malá má 20 mesiacov a spí s nami v posteli, celý čas sa prehadzuje, kope, posúva. Ja spím iba na malom miestočku v posteli a ráno ked vstanem som celá dolámana, bolí ma chrbtica, hlava. Takto to funguje už pol roka.Neviem ju naučiť spať v postielke lenže takým tempom nespím ani ja.Čo robiť ???

vamajka
5. okt 2020

a neskusala si prisunut postielku uplne k posteli mali by ste viac miesta

autor
5. okt 2020

@vamajka skúšala ale ona ked zistí že nieje v posteli pri nás tak rev ako o dušu ...

autor
5. okt 2020

Ja viem, že to bola chyba že som ju tak naučila ale neviem čo teraz ... Jedno viem že som nevyspatá a trvá to dlho...

hennyinnsbruck
5. okt 2020

No jedine chlapa vyhodiť von z postele 🤷‍♀️ak teda nehrozi vlastná izba.
my spíme s mojou (23mes) na 160tke posteli samé a v pohode sa vyspime.tiez ešte rada cestuje v noci ale pohoda

danielahamar
5. okt 2020

Naučiť ju na postielku, nie som za vyhodenie chlapa z izby, ešte je jedna možnosť, ty sa otoc opačne, nohami k malej.

vamajka
5. okt 2020

aj nas maly s nami spaval od 1/2 r. do 5 rokov no ja som si vzdy svoje miesto vydobila

marcellka32
5. okt 2020

Tu postieľku daj jednu bocnicu dole, prisun k posteli a ty si ľahni s malou skoro až do tej postieľky, keď zaspí môžeš sa posunúť na svoje miesto a vyspať sa, ja som tak robila

kittykat22
5. okt 2020

Musis ju naucit na postielku. Bez rozdielu ci tam bude chlap alebo nie, budes unavena. Skus jej dat do postele hracku, hladkaj ju, drz ju za ruku, ale musi byt v tej postelke - aj ked prisunutej, ak sa chces vyspat.

vamajka
5. okt 2020

este mi napadlo nasi znami prisunuli k manzelskej posteli este 1 valandu no nie v kazdej spalni je tolko miesta

sapetka
5. okt 2020

No urcite by som chlapa z postele nevyhadzivala. Treba naucit malu slecnu pekne spar vo svojej postielke👍👍

simca06022011
5. okt 2020

No tak nacase je, aby si zacala slecnu ucit spat vo svojej posteli. KEd tak chodte akoze vybrat postel pre nu.. ziadnu babatkovsku postielku uz jej netreba a bla bla.. urobte z toho udalost, vyberte navlecky, periny.. a sup do svojej postielky, aj ked dolezie neskor ku vam , alebo zaspi u vas a prenesiete ju.. casom sa to bude zlepsovat. Riesenie je aj proste sem tam sa vyspat samostatne, u nas polovicka chrape aked mame dost tak proste spi v inej izbe :DD alebo ekd skoro vstaval a buntosil rano, tak aj ked bola mala krpata, tak spal mimo.. A to mame postel 200x220 cm. Cize aj traja sa vyspime. Ale vidis aj to je riesenie, malej spaci vak, vam vsetkym vacsiu postel 🙂

simca06022011
5. okt 2020

A inak co ti brani, ked ta mala celu noc utlaca, zdvihnut sa a ist si lahnut napr. na gauc a vyspat sa zvysok noci... ?

anickaaa6aaa
5. okt 2020

S nami spal syn skoro do 5r a veru neporadím lebo ja som sa vzdy vyspala 😅 normalne nam aj chýbal ked išiel do svojej izby...

alexandra2010
5. okt 2020

manzela by som neposlala prec. Je to partner, ktory potrebuje svoju zenu pri sebe a naopak. Dieta ma ist do svojej postele. RAdsej mat matrac vedla neho a prejst tam a vratit sa do spalne k muzovi. Skusenost po 2 detoch. Mojmu manzelstvu to prechodne nerobilo dobre, ked bol vyslany zo spalne.

akvi
5. okt 2020

prisun velku postel, nie postielku, ak v nej nebude chciet byt mala, tak sa presunies ty.. my sme to takto mali v 1i byte, ina moznost ani nebola.. A rady, ze mas ju naucit spat vo svojej posteli su ozaj kontraproduktivne, dieta potrebuje citit bezpecie hlavne v noci, je to prirodzeny pud. Vacsina deti sa vypyta do svojho ked maju 4-6 rokov, takze klud, nebude to trvat vecne..

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ikissedagirl
5. okt 2020

rev ako o dusu a ty ustupis? kto je u vas sef? ty alebo 20mesacne dieta? 🙂

deti95060810
5. okt 2020

no chápem ťa... zažila som to ...my sme mali v posteli medzi nami 2 deti... tretie bolo v postieľke.... 🙄 Inak sa nedalo...

katarinka89
5. okt 2020

Postieľka bola vymyslená na spanie pre deticky- skús oducit- veľa stastia

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vilma7
5. okt 2020

Ja spím s dvoma deťmi, ja som v strede. Obaja v noci vstávajú, po byte behať nemienim. A ja som večer alebo v noci taká unavená, že sa medzi vstávaním niekedy aj dobre vyspím. Fungujem takto už takmer 4 roky.

A rada pre teba? Kúpte väčšiu posteľ. Skús dať medzi vás niečo, nech netriafa do teba. Alebo nech manžel ide občas spať inde , nech sa aspoň občas vyspíš.

monqy
5. okt 2020

Ja som s malým tiež spavala od narodenia spolu v posteli a ako sa takto začal vrtieť ,prehadzovať ,nespal poriadne ani on ani ja ,tak keď mal 1,5roka ,kúpila sa.mu posteľ a išiel do detskej izby . Tam hneď prvú noc prespal celu a odvtedy sa vyspime obaja . Do postieľky by som ho nedala ,lebo tam vždy vrieskal ako pavian

littleslovak
5. okt 2020

Syn s nami spava od babatka. Mal taku postielku ku nasej posteli ale maval koliky a priatel ho vtedy braval k nam. Mne to nevadilo, jemu tiez nie a maly bol stastny. Aj sa mi tak lepsie kojilo. Ked bol cca v tom veku co tvoja tiez ho bolo vsade vela a sem tam teda jeden z nas spal vo vedlajsej izbe. Ale nikdy nie dlhodobo. Najcastejsie ked na to bol aj nejaky zdravotny dovod alebo naozaj zla noc. Potom ma cakala operacia a nemohla som riskovat kopance tak sme kupili normalnu postel. Mame ju pri posteli a spime vsetci traja spolu. Nechystam sa ho oducat od spania s nami lebo sa vsetci pekne vyspime.
Neviem ake mas moznosti ale hladaj riesenie ktore ti bude vyhovovat. Ak si viac za vlastnu izbu nauc ju tam spat. Ak ju nechces prec zo spalne prilozte postel ako my. Alebo vymente aktualnu za vacsiu.

luccy89
5. okt 2020

Pri manzelskej mame take roztahovacie kreslo, je to ako normalna postel, z druhej strany je uz stena. Bud tam spi maly a ja idem na svoju alebo ked chce byt na manzelskej, tak na jeho si preleziem ja. Bude mat 2r este kojim a ked okolo 2v noci k nemu idem, tak tam casto zaspim az do rana. Vyspim sa

lululucy
5. okt 2020

Ked dcera mala 14 mesiacov tiez odmietala spat v postielke. Vydrzali sme s nou spat 1 mesiac a potom som povedala dost. Kupila som jej postel 90x200, aby som sa k nej zmestila aj ja,ked bude treba. Od 15 mesiacov spi bez problemov v posteli, vo svojej izbe. Od vtedy sa vyspime my a myslim ze aj jej sa spi lepsie

lujza123
6. okt 2020

Ma samostatnú perinu? Skus jej spací priestor oddeliť, zroluj deku, perinu alebo niečo podobné s tohoto "hada" daj medzi vás, zamedzí to kopanie.
Ja už som našťastie dieťa definitívne vyhodila z postele, už len sa občas cez víkend príde ráno pritulit....

Ale teda už ma 11 rokov a zhruba od 6 tích som ju presviedčala na samostatné spanie v jej izbe, ale teda nebola nadšená. Ono cim je dieťa staršie tým ho je ťažšie z tej postele dostat, na druhú stranu mi to proste prislo prirodzene mat také malé dieťatko v noci u seba.

Zo že sa toľko vrti zo spánku je vekom, aj moja to robila, bežne sa v noci otacala ako ručičky na hodinách a kopala ma do hlavy.
Potom okolo 4 rokov už spavala kľudne, v polohe v akej zaspala

jankapepe
6. okt 2020

Čo robiť? Dať dieťa do vlastnej postele. Myslíš že ono sa takto kvalitne vyspí?

domak2
6. okt 2020

Dcéra spavala pri mne aj sa ešte prikmotri, ale teda ani o nej neviem, keby to bolo takto tak cestuje do svojej postele ako blesk a môže revat. Ak chceš aby dieťa robilo niečo čo nechce tak na tom proste musíš trvať, ona cesta nie je