Ako sa vaše dieťa adaptovalo na jasle?

karolinakk
22. aug 2019

Ahojte zaujmalo by ma tie ženy ktoré máte dieta v jasliach alebo ste mali, ako sa mu darilo, či si prešlo chorľavejšim obdobím zo začiatku a vseobecne skusenosti 🙂 tie ktoré jasle odsudzujete sa prosím nezapajajte, dakujem.

evittam
22. aug 2019

@karolinakk Ziadne choroby. Az na par soplov.

ellieellie
22. aug 2019

Ja som zvažovala dať syna do jaslí od septembra, ale kamoške začala malá chodiť do jaslí pred pár mesiacmi a je stále doma, chorá, v jasliach bola minimum, len pár dní. Odradilo ma to, máme doma aj 3 mesačného a nechcem riešiť stále dookola choroby... aj keď samozrejme každé dieťa je iné a u nás by to tak vôbec nemuselo byť.

stela01
22. aug 2019

@karolinakk čakala som choroby aj bolo klasika sopel , kašeľ .
Či si tým prejde v jasliach alebo škôlke stym človek musí rátať .

mamcotka
22. aug 2019

Syn bol non stop chorý. Zla imunita. Do desiatich rokoch mu bolo furt niečo.

karolinakk
autor
22. aug 2019

@mamcotka a to myslis že boli z jasiel?

bodkolienka81
22. aug 2019

@karolinakk praveze to zvladol celkom dobre, cez zimu nadcha, kasel.. Dali sme ho na jar, to asi pomohlo.. a zatial ani nic "nedoniesol" mladsiemu bratovi (zimne babatko)

bubinko1506
23. aug 2019

Moji nastupili do jasli v juli, do polovice septembra vsetko ok, ziadne choroby. Potom mali do decembra obdobie, ze boli tyzden v jasliach, 2 tyzdne doma. V januari sa to zlepsilo, vydrzali zdravi do aprila. Potom to zas zacalo - tyzden v jasliach, 1-2 tyzdne doma. Ta chorobnost je aj o zodpovednosti rodicov - v nasich jasliach nebolo nic vynimocne, ze v kolektive bolo chore dieta (zelene sople, brutalny kasel, v satni nurofen od teploty). Ucitelkam to bolo asi jedno.

ktochytavzite
23. aug 2019

Kasel,sopel ,nic vazne ale zneprijembivalovto zivot,hl noci,ked nevefela spat.A jasne,ja som soppave dieta do jaslu nedala ale milion x mamicuek tam nosilo chire detiska a ptm sme si to odyrpelu hl my,poctivi,ja vyreyvtwhotna,no otras.

petamada
23. aug 2019

ja som dala malu do jasli, ked mala 14mesiacov, zvladala to super, vzdy sa tesila, ale bola stale chora, po 5 mesiacoch som ju odhlasila, lebo mala uz zapal pluc, pol roka bola doma - u mojej mami, nech sa z toho dostane, prelieci, nabere imunitu, a potom som ju dala znova do jasli tam bola do 3,5r a uplne v pohode, raz chora, v skolke na zaciatku chorlavejsia, opat to skoncila zapalom pluc, preliecili sme poriadne a potom celu skolku pohoda...skolu tiez zacala so zapalom pluc 🙂 takze u nas asi nejaka tradicia..ale davam dlhodobo colostrum a Cecko, a musim zaklopat klop klop, ma 9rokov a raz do roka max chora. co sa tyka psychickeho vnimania jasli - ja nemam s nimi problem, mala tam bola stastna, tesila sa, vedela ze sa po nu vratim, a ze vecer sme boli spolu, ja som sa jej vela venovala - nejako som chcela dohnat ten cas, co nie som s nou.

homolca
24. aug 2019

Mám medzi deťmi rok a pol, kamoška tiež, ona dala strasieho v dvoch rokoch do jaslí, ja nie...ja som na prášky z deti, je to niekedy o život, ona v kľude, navarene, upratané, čas na záľuby a čítanie....ALE dvojročný bol týždeň v jasliach, dva týždne doma, chorá ona aj manzel, bábätko už malo všetky sirupceky na kašle, sopke, dutiny, ATB, všetko...lebo v jasliach sú choré deti, to je jednoducho fakt, tak ich tam matky dávajú, lebo nemajú kde inde...po roku imunita lepšia, ale aj tak sú chorí oveľa častejšie ako moje deti, a to chodíme do všetkých kútikov, na oslavy, busom, obchody a pod...