Ahojte zaujmalo by ma tie ženy ktoré máte dieta v jasliach alebo ste mali, ako sa mu darilo, či si prešlo chorľavejšim obdobím zo začiatku a vseobecne skusenosti 🙂 tie ktoré jasle odsudzujete sa prosím nezapajajte, dakujem.
Ja som zvažovala dať syna do jaslí od septembra, ale kamoške začala malá chodiť do jaslí pred pár mesiacmi a je stále doma, chorá, v jasliach bola minimum, len pár dní. Odradilo ma to, máme doma aj 3 mesačného a nechcem riešiť stále dookola choroby... aj keď samozrejme každé dieťa je iné a u nás by to tak vôbec nemuselo byť.
@karolinakk čakala som choroby aj bolo klasika sopel , kašeľ .
Či si tým prejde v jasliach alebo škôlke stym človek musí rátať .
Syn bol non stop chorý. Zla imunita. Do desiatich rokoch mu bolo furt niečo.
@mamcotka a to myslis že boli z jasiel?
@karolinakk praveze to zvladol celkom dobre, cez zimu nadcha, kasel.. Dali sme ho na jar, to asi pomohlo.. a zatial ani nic "nedoniesol" mladsiemu bratovi (zimne babatko)
Moji nastupili do jasli v juli, do polovice septembra vsetko ok, ziadne choroby. Potom mali do decembra obdobie, ze boli tyzden v jasliach, 2 tyzdne doma. V januari sa to zlepsilo, vydrzali zdravi do aprila. Potom to zas zacalo - tyzden v jasliach, 1-2 tyzdne doma. Ta chorobnost je aj o zodpovednosti rodicov - v nasich jasliach nebolo nic vynimocne, ze v kolektive bolo chore dieta (zelene sople, brutalny kasel, v satni nurofen od teploty). Ucitelkam to bolo asi jedno.
Kasel,sopel ,nic vazne ale zneprijembivalovto zivot,hl noci,ked nevefela spat.A jasne,ja som soppave dieta do jaslu nedala ale milion x mamicuek tam nosilo chire detiska a ptm sme si to odyrpelu hl my,poctivi,ja vyreyvtwhotna,no otras.
ja som dala malu do jasli, ked mala 14mesiacov, zvladala to super, vzdy sa tesila, ale bola stale chora, po 5 mesiacoch som ju odhlasila, lebo mala uz zapal pluc, pol roka bola doma - u mojej mami, nech sa z toho dostane, prelieci, nabere imunitu, a potom som ju dala znova do jasli tam bola do 3,5r a uplne v pohode, raz chora, v skolke na zaciatku chorlavejsia, opat to skoncila zapalom pluc, preliecili sme poriadne a potom celu skolku pohoda...skolu tiez zacala so zapalom pluc 🙂 takze u nas asi nejaka tradicia..ale davam dlhodobo colostrum a Cecko, a musim zaklopat klop klop, ma 9rokov a raz do roka max chora. co sa tyka psychickeho vnimania jasli - ja nemam s nimi problem, mala tam bola stastna, tesila sa, vedela ze sa po nu vratim, a ze vecer sme boli spolu, ja som sa jej vela venovala - nejako som chcela dohnat ten cas, co nie som s nou.
Mám medzi deťmi rok a pol, kamoška tiež, ona dala strasieho v dvoch rokoch do jaslí, ja nie...ja som na prášky z deti, je to niekedy o život, ona v kľude, navarene, upratané, čas na záľuby a čítanie....ALE dvojročný bol týždeň v jasliach, dva týždne doma, chorá ona aj manzel, bábätko už malo všetky sirupceky na kašle, sopke, dutiny, ATB, všetko...lebo v jasliach sú choré deti, to je jednoducho fakt, tak ich tam matky dávajú, lebo nemajú kde inde...po roku imunita lepšia, ale aj tak sú chorí oveľa častejšie ako moje deti, a to chodíme do všetkých kútikov, na oslavy, busom, obchody a pod...
@karolinakk Ziadne choroby. Az na par soplov.