Ako sa stať profi rodičom?

angelaa214
1. aug 2018

Ma niektora skusenosti s profi rodic.
Kde a zakym ist ....chcela by som ..rozmyslam ze by som.si vzala dieta,vekom okolo 6 -10r..
mam dceru 9r.

tecko28
1. aug 2018
meandbaby
1. aug 2018

Ahoj, ked si profi rodic, to znamena, ze si zamestnanec detskeho domova a nemozes si dieta vyberat, dieta ti je pridelene a kedykolvek ho mozu odobrat.Citala som o tom nedavno, ake su podmienky a co to obnasa, kedze hladali profi rodicov a niekto to zdielal na fb.Je to nieco uplne ine ako adopcia alebo pestunstvo.

angelaa214
autor
1. aug 2018

@meandbaby aha..a nevies ake su dovody na odobratie

tecko28
1. aug 2018

@angelaa214 ak si profi rodic tak ako pise @meandbaby pracujes pre DD, tak ti pridelia dieta a odobrat ti ho mozu bud ked prejavia zaujem a vytvoria podmienky biologicky rodicia, pripadne ide do pestunstva, alebo sa moze stat pravnbe volnym a moze ist do adoptivnej rodiny. Vo veku aky si napisala sa to uz asi velmi nestava, lebo v tomto veku ostavaju v DD len deti problemove, romske a kde rodicia aspon obcas prejavia zaujem atd o ktore inde nie je zaujem. Aspon tak to vidim ja, mozno nejaka profimama by ma sfukla

tecko28
1. aug 2018

@angelaa214 ak si chces vziat dieta a nechces si ho osvojit, asi lepsie urobis ak zvolis pestunstvo, tam si mozes dieta vybrat z ponukanych

shilou
1. aug 2018

Kamarátka sa tým živí už pár rokov...každý rok má iné deti a vždy sú to rómske deti/ktore jej pridelia/Má 2deti tak..už mala hluché, polohluché, s retardáciou, s psychickými problémami, a iné. Blúdny kolotoč.

shilou
1. aug 2018

Ešte za tie roky ani 1dieťa nebolo normálne.

kacena4
1. aug 2018

@angelaa214 otazka znie co vlastne chces profesionalne rodicovstvo je pracovny pomer medzi tebou a detskym domovom. bude ti pridelene dieta/vacsinou deti mozu byt az 3ks 🙂 o ktore sa staras a zabezpecujes full servis t.j. okrem doma aj v skole ci skolke, lekarov, stretnutia s biorodinou, aj nahradnou rodinou.... az kym dieta nejde do konecnej rodiny, niekedy je to na 2 tyzdne inokedy na rok ci niekolko rokov. je to narocna praca. mozes dostat novorodenca i 6r. dieta (podla zakona) no moze sa stat ze z dlhodobeho hladiska k tebe umiestnia i starsie dieta, ktore nie je umiestnitelne do nahradnej rodiny bud zo zdravotneho dovodu, alebo z ineho ak s tym budes suhlasit.
ine je ak si vyberies dieta do pestunstva (budes dostavat priplatok na pestuna) to bude jedno dieta a bude "vase" do dospelosti a tvoje dieta si nan moze spravit vazbu ako na surodenca
najlepsie ti poradia tety na UPSVaR takychto deti je habadej volnych ak by ste sli do adopcie tam by ste nedostali uz peniaze na pestuna takze odporucam to pestunstvo a urcite brat mladsie dieta ako vase z psychologickeho hladiska - do rodiny sa nikdy nerodi starsie dieta 🙂

meandbaby
1. aug 2018

@angelaa214 ako uz pisali, bud sa vrati do povodnej rodiny, alebo ide na adopciu, rozne dovody.Ty nahradzas decak, inak mas tie iste povinnosti, co zamestnanec, az na to, ze je to na 24h.Dostavas okolo 600 eur mesacne.Ak si das do vyhladavaca profesionalny rodic informacie, tak ti vyhodi linky a dozvies sa viac.Ja to tu neviem pridat ten link cez mobil na MK.

tecko28
1. aug 2018

ten plat je tam tusim tiez odstupnovany aj podla poctu deti, ten kto ma v starostlivosti len 1 dieta ma krateny uvazok. Nedavno som niekde citala, ze ak je profi na plny tak tusim 3 deti dava DD

janinuska
1. aug 2018

Ja, ked som si hladala pracu, chcela som sa zamestnat v DD ako vychovavatelka, vychovavatelku nepotrebovali ale ponukli mi profi rodičovstvo, odmietla som z dôvodu, že by som si na to dieta zvykla, oblubila si ho a kedykolvek by mi ho mohli zobrat. Obdivujem tie ženy čo to robia, ale ja by som to nedala.

marsmykkok
1. aug 2018

@janinuska zase niekedy daju napriklad 3 surodencov starsich a ked povodna rodina nejavi zaujem je mala sanca ze by si ich niekto adoptoval... takze teoreticky moze mat clovek aj roky tie iste deti

angelaa214
autor
1. aug 2018

@kacena4 ahoj a nahodou ten priplatok na pestunstvo je aky..

miriam439
1. aug 2018

@angelaa214 pestún dostáva okolo 180 euro a dieťa necelých 140 euro mesačne... plus rodinné prídavky, daňový bonus - ten po splnení zákonných podmienok... ak si vezmeš malé dieťa, tak môžeš ísť aj na materskú alebo rodičovskú dovolenku s nárokom na dávky od štátu - vždy po splnení podmienok... dá sa to pohľadať na nete alebo na UPSVAR sa opýtať...

kacena4
2. aug 2018

@angelaa214 su to skupiny o adopcii a pestunstve pridaj sa tam vsetko ti vysvetlia navedu... zbytocne takto diskutovat tu