Ako sa staráte o intímne partie malých dievčatiek, ktoré už nemajú plienku?

14. okt 2022

Ahojte citlivá téma ale ako sa staráte o intímne partie vašich dcer, ktoré už nemajú plienku?
Umývate každý deň? Vyberáte im to biele čo sa tam tvorí alebo sa to nemá robiť?

andrea_82
14. okt 2022

ja mám síce syna, ale samozrejme, že sme umývali každý deň. Aj ja sa umývam každý deň.

sojorez
14. okt 2022

Tak ako o svoje.

sense
14. okt 2022

Umývala som každý deň.

klarissa25
14. okt 2022

Ty sa umyvas resp sprchujes každý deň?

pribinak
14. okt 2022

Mám chlapca ale umývali - sprchovali sme ho každý deň, myslím si, že dievčatá sú na hygienu ešte náročnejšie ako chlapci

jaskolka
14. okt 2022

Mam zatiaľ maličkú plienkovanu ešte,a kúpe sa každý druhý deň vo vanicke, ale normálne potom budem aj ju už len sprchovat kazdy deň, tak ako syna, čisté prádlo stále je samozrejmost.

saxana000
14. okt 2022

Od spodu len Saforelle z lekarne cca od roka po sprche a kupani vzdy na zaver cupnut rozkrocit a s cistou vodou poriadne spodok vysprchovat potom dosucha utriet bavlnenou plienkou a nohavicky kazdopadne zehlit alebo do susicky na hygienu ptogtam.ziadna avivaz. Naucit utierat od susky k ritke..ja mam spodok strasne fajnovy mala klop klop zatial v pohode..

beata_k
14. okt 2022

Tak urcite ziadne gely na intimnu hygienu. To ani pre dospele zeny nie je vhodne. ( ak si sa pytala na to) Cista voda kazdy den, do sucha poutierat a ciste pradlo.

autor
14. okt 2022

Sprchujem ju každý deň zo spodu (máme bidetovu batériu) ale len čistou vodou a rukou umyjem a potom osusim. No teraz bola chorá mala teplotu nekupala sa a vypadlo mi to - moja chyba - 3 dni som ju neumyla a sťažuje sa na pálenie pri moceni a že ju to svrbí

autor
14. okt 2022

Matka roka, viem.

autor
14. okt 2022

A čítala som nejaké články o synechiach a teraz mám paranoju či som jej to neprihodilo,keď ju umývam aj ti vystrája jej dať napr krém na zapareniny to je umenie no keď som jej dávala vyzeralo že sa to otvára v pohode. No teraz už som paranoidna lebo neviem ako to ma vyzerať

monvitka
14. okt 2022

Za tri dni sa synechie nespravia, a ak ano, tak ľahko oddeliteľné

salamistka
14. okt 2022

ja som zvykla ešte po sprchovaní vlhčenými utierkami určenými pre bábätká povyberať, lebo vodou to ide ťažšie...synechie by si videla voľným okom...podľa mňa ale, keď bude mať malá teplotu nabudúce, kľudne ju okúp, práveže vtedy je to dôležité, aby sa telo trochu osviežilo

beata_k
14. okt 2022

Je piatok, zavolaj pediatricke. Nenechavaj to tak ked ide vikend. Ani ja teplotujuce dieta nekupem. Je mu potom zima a stupa mu teplota. Z toho si nic nerob, ze matka roka 😉

banalu
14. okt 2022

Ak mas podozrenie na synechiu tak si uz vcera mala volat pediatricke, nech sa na nu pozrie.
To, ze umyvat dieta kazdy den nejdem ani rozoberat. Ked je chore, aspon handrickou a teplou vodou 😶
Rychla pomoc, poumyvat s jemnym mydlom a dat bepanthen, nasadit probiotika a moc by som zaniesla pre istotu ci nema zapal mocovych ciest. A celkovo sa obratit na pediatra..

andrea_82
14. okt 2022

@saxana000 dobre som pochopila, že nohavičky žehlíš? Aj svoje? Nikdy som spodné prádlo nežehlila a nemám nijaké problémy.

salamistka
14. okt 2022

@beata_k skôr osprchovať je dôležité, kúpanie nie je nutné...ja som nesprchovala jedine vtedy, keď mala ovčie kiahne

simca06022011
14. okt 2022

Ziadne cirkusy, kazdy den umyť a utrieť. Vybavene. Nenosí plienky, ani jy nekremuj teda krémom na zapareniny.
Ak ju svrbí pali moze mat zápal močových ciest, alebo pod, napr aj ak sa jej tam dostanú baktérie z konecnika.

beata_k
14. okt 2022

@salamistka Ani nesprchujem. Je mu potom ozaj zima a zhorsuje sa mu stav. Ale samozrejme, ze ked mu je trochu lepsie, ze sa osprchuje. Zase si spinave dieta nenecham.

viky173
14. okt 2022

Ale ved to palenie nemusi mat z toho, ze si ju 3 dni neumyla, ked bola chora. Vobec si to nevycitaj. Odporucam zajst k lekarke na vysetrenie mocu.

mumintroliq
14. okt 2022

Vytri tampónom s troškou kokosového oleja (kúpiš napr v dm) a ak sa zaparí, tento krémik je super, používame od bábätka http://www.oleje-stadelmann.sk/kategoria/pre-de...

saxana000
14. okt 2022

@andrea_82 ano aj svoje aj dcerine.hovorim ze mam fajnovy podvozok 😂😂😂 ked aom nezehlila boli problemy

kavaba
14. okt 2022

Ahoj, vobec si nemusis robit vycitky ze si malu tri dni - pocas choroby - nesprchovala. Ja mam 2baby a ked horuckuju tiez ich nekupem. Ked sa im polepsi trochu a su schopne tak az potom a ziadne problemy nemaju.
Ani nemusis panikarit. Umyj malu, daj masticku (s rybim olejom alebo bepanthen/sudocrem) a uvidis. Na druhy den si na to mozno ani nespomenie.
Podla mna je umyvanie kazdy druhy den v pohode. U malych deti mnohi trvaju na kazdodennom umyvani, co vsak zas len zbytocne vysusuje pokozku.
...to biele vycisti vatovym tamponom ked je toho uz ,viac,. Majte sa 🙂

zafir01
14. okt 2022

mam este male dievcatko . no gynekologicka sama radila, umyvat len cistou vodou .. paradoxne, aj mne staci cista voda, prestala som pouzivat vsetky tie intimne gely , kedysi som nonstop dva krat denne pouzivala. a bol to bludny kruh . ciste pradlo stale. obcas aj zehlim, nie vsak vzdy . kazdy vecer sprcha, a udrziavat intimne partie v suchu.
ak bola chora, kludne moze mat mierny zapal mocovych . doma nech sa ti vycika do nadobky ( kludne nejaka flasticka z liekov umyta ) a zanes rano k dr

andrea_82
14. okt 2022

@kavaba podľa mňa je rozdiel v sprchovaní, resp. umývaní celého tela a intímnych orgánov. Sprchovať sa každý deň nepotrebujem, ale umyť sa dolu musím, bez toho si to neviem predstaviť.

ecko80
14. okt 2022

Pred sprchovanim/kupanim jemne vytriem s navlhcenym odlicovacim tamponom intímne partie a potom osprchujem. Sprchujem kazdy vecer.