Ahojte citlivá téma ale ako sa staráte o intímne partie vašich dcer, ktoré už nemajú plienku?
Umývate každý deň? Vyberáte im to biele čo sa tam tvorí alebo sa to nemá robiť?
Tak ako o svoje.
Umývala som každý deň.
Ty sa umyvas resp sprchujes každý deň?
Mám chlapca ale umývali - sprchovali sme ho každý deň, myslím si, že dievčatá sú na hygienu ešte náročnejšie ako chlapci
Mam zatiaľ maličkú plienkovanu ešte,a kúpe sa každý druhý deň vo vanicke, ale normálne potom budem aj ju už len sprchovat kazdy deň, tak ako syna, čisté prádlo stále je samozrejmost.
Od spodu len Saforelle z lekarne cca od roka po sprche a kupani vzdy na zaver cupnut rozkrocit a s cistou vodou poriadne spodok vysprchovat potom dosucha utriet bavlnenou plienkou a nohavicky kazdopadne zehlit alebo do susicky na hygienu ptogtam.ziadna avivaz. Naucit utierat od susky k ritke..ja mam spodok strasne fajnovy mala klop klop zatial v pohode..
Tak urcite ziadne gely na intimnu hygienu. To ani pre dospele zeny nie je vhodne. ( ak si sa pytala na to) Cista voda kazdy den, do sucha poutierat a ciste pradlo.
Sprchujem ju každý deň zo spodu (máme bidetovu batériu) ale len čistou vodou a rukou umyjem a potom osusim. No teraz bola chorá mala teplotu nekupala sa a vypadlo mi to - moja chyba - 3 dni som ju neumyla a sťažuje sa na pálenie pri moceni a že ju to svrbí
Matka roka, viem.
A čítala som nejaké články o synechiach a teraz mám paranoju či som jej to neprihodilo,keď ju umývam aj ti vystrája jej dať napr krém na zapareniny to je umenie no keď som jej dávala vyzeralo že sa to otvára v pohode. No teraz už som paranoidna lebo neviem ako to ma vyzerať
Za tri dni sa synechie nespravia, a ak ano, tak ľahko oddeliteľné
ja som zvykla ešte po sprchovaní vlhčenými utierkami určenými pre bábätká povyberať, lebo vodou to ide ťažšie...synechie by si videla voľným okom...podľa mňa ale, keď bude mať malá teplotu nabudúce, kľudne ju okúp, práveže vtedy je to dôležité, aby sa telo trochu osviežilo
Je piatok, zavolaj pediatricke. Nenechavaj to tak ked ide vikend. Ani ja teplotujuce dieta nekupem. Je mu potom zima a stupa mu teplota. Z toho si nic nerob, ze matka roka 😉
Ak mas podozrenie na synechiu tak si uz vcera mala volat pediatricke, nech sa na nu pozrie.
To, ze umyvat dieta kazdy den nejdem ani rozoberat. Ked je chore, aspon handrickou a teplou vodou 😶
Rychla pomoc, poumyvat s jemnym mydlom a dat bepanthen, nasadit probiotika a moc by som zaniesla pre istotu ci nema zapal mocovych ciest. A celkovo sa obratit na pediatra..
@beata_k skôr osprchovať je dôležité, kúpanie nie je nutné...ja som nesprchovala jedine vtedy, keď mala ovčie kiahne
Ziadne cirkusy, kazdy den umyť a utrieť. Vybavene. Nenosí plienky, ani jy nekremuj teda krémom na zapareniny.
Ak ju svrbí pali moze mat zápal močových ciest, alebo pod, napr aj ak sa jej tam dostanú baktérie z konecnika.
@salamistka Ani nesprchujem. Je mu potom ozaj zima a zhorsuje sa mu stav. Ale samozrejme, ze ked mu je trochu lepsie, ze sa osprchuje. Zase si spinave dieta nenecham.
Ale ved to palenie nemusi mat z toho, ze si ju 3 dni neumyla, ked bola chora. Vobec si to nevycitaj. Odporucam zajst k lekarke na vysetrenie mocu.
Vytri tampónom s troškou kokosového oleja (kúpiš napr v dm) a ak sa zaparí, tento krémik je super, používame od bábätka http://www.oleje-stadelmann.sk/kategoria/pre-de...
Ahoj, vobec si nemusis robit vycitky ze si malu tri dni - pocas choroby - nesprchovala. Ja mam 2baby a ked horuckuju tiez ich nekupem. Ked sa im polepsi trochu a su schopne tak az potom a ziadne problemy nemaju.
Ani nemusis panikarit. Umyj malu, daj masticku (s rybim olejom alebo bepanthen/sudocrem) a uvidis. Na druhy den si na to mozno ani nespomenie.
Podla mna je umyvanie kazdy druhy den v pohode. U malych deti mnohi trvaju na kazdodennom umyvani, co vsak zas len zbytocne vysusuje pokozku.
...to biele vycisti vatovym tamponom ked je toho uz ,viac,. Majte sa 🙂
mam este male dievcatko . no gynekologicka sama radila, umyvat len cistou vodou .. paradoxne, aj mne staci cista voda, prestala som pouzivat vsetky tie intimne gely , kedysi som nonstop dva krat denne pouzivala. a bol to bludny kruh . ciste pradlo stale. obcas aj zehlim, nie vsak vzdy . kazdy vecer sprcha, a udrziavat intimne partie v suchu.
ak bola chora, kludne moze mat mierny zapal mocovych . doma nech sa ti vycika do nadobky ( kludne nejaka flasticka z liekov umyta ) a zanes rano k dr
Pred sprchovanim/kupanim jemne vytriem s navlhcenym odlicovacim tamponom intímne partie a potom osprchujem. Sprchujem kazdy vecer.
ja mám síce syna, ale samozrejme, že sme umývali každý deň. Aj ja sa umývam každý deň.