Bola by som rada,ak by ste sa podelili so svojimi radami, kto má dievčatko-novorodeniatko. V pôrodnici keď sa malá pokakala,umyli ju pod tečúcou vodou,praktizujem to aj doma,nepoužívam žiadne navlhčeneé obrúsky. Zadoček a okolo potieram Sudocremom a slabiny pri vagínke olivový olejom. V nemocnici mi vraveli,že vnútro nemám utierať, umývať, že tam je maz, ktorý má svoj zmysel. Ale mne sa to zdá divnéé.to jej vôbec nemá umývať vnútro?? Keď sa jej tam dostalo kako,jasné že som jej to umyla. Je tam také biele,to akože vôbec nemám utierať?? Prosím o radu, kto má dievčatko. ĎAKUJEM
Ked sa mi narodila mala to iste rozpravali sestricky to iste.neumyvat zvnutra.najprv som to nechala tak ale ked to mala uz take zanesene od takeho mazo-slizu,ze mala susku celu cervenu zapalenu tak sa ma moja mama ktora ju videla spytala ze ci si viem predstavit ze by som sa ja neumyvala a chodila by som s niecim takym.tak na to len definitivne utvrdilo ze s tym musim nieco urobit a aj som googlila a vygooglila som ze to vedie k zrastenym pyskom.tak som ju jemnucko umyla do cusla vsetko v okolo pyskov a kazdy den na tycinku do usi dala detsky okejcek a cistila tym olejcekom.mala to krasne ciste a zapal sa stiahol.sice googlenie neuznavam ale v tomto mi urcite net pomohol.neviem ako mozu byt tie sestricky take hlupe ze odporucaju dievcatka zvnutra necistit.
samozretme,že to treba vyumývať,opatrne a prevarenou vodou
ja obidve od nardenia umyvam tak ako aj seba, pod tecucou vodou a ani nenatieram ani nic.. normalne len sudocrem davam, ten sa dostane aj dovnutra..
Baby a mne poradte co robit s chlapcom 🙂
@katka1981 poumyvat poutierat a hotovo 😀 mam dvoch - pouzivam babylove vlhcene obrusky od ich narodenia, pipikom som okrem umyvania nevenovala nejaku vacsiu pozornost do cca 2 rokov, kedy som im opatrne zacala pri kupani skusat stahovat predkozku, ked nejde nechavam tak - starsiemu - takmer 5 rocnemu - uz ide uplne, uz si umyva sam, mladsi ma 2 roky aj 2 mesiace, este celkom nejde ale povoluje. s chlapcami je to velmi jednoduche. a na zapareninky a podrazdenia som pouzivala sudokrem u oboch. 😉
Umyvam pod vodou v umyvadle a raz denne zotriem male pysky vatou s olivovym olejom z lekarne. Robila som to tak pri kazdej.
Aj mne tak povedali v nemocnici, potom k nam prisla na navstevu doktorka 🙂 "to jej umyte normalne. To mi furt takto mamicky z porodnice posielaju a su s tym len problemy" mi povedala a bolo vybavene. umyvat opatrne a nic nevtlacit do mocovej rury. A este inde som citala ze pysky by sa mali oddelovat, co mi aj lekarka kazala, lebo v mastnom prostredi sa mozu tvorit zrasty, dokonca moze zarast vchod do mocovej rury. Zas nieco o com som nepocula pred tym. Takze my sme umyvali, oddelovali a mastili. Jemne opatrne a denne.
urcite treba umyvat aj oddelovat.samozrejme velmi setrne vatovymi tycinkami a olejom. Na ochranu zadocku je pre novorodencov Extra mast od Bepanthenu chrani a regeneruje
baby cistou vodou vlhcene sme nepouzvali ked som citala zlozenie hruza mysim aj clanok bol o nich ze obsahuju nejaku skodlivu latku ale urcite tento nemecky kremik vyrobeny pre nemecke porodnice
http://www.lr-slovak.com/aloe-vera-baby-ochrann...
@katka1981 Ahojky, tak ako aj pri dievčatkách – ak môžeš tak po kakaní najlepšie umyť pod tečúcou vodou a hotovo a natierať raz za čas – nie po každom prebalovaní „preventívne“. 😉 A už vôbec nie je treba prevarená voda. 😀 Vlhčené používam tiež babylove tie olejové – perfektné. A čo sa týka predkožky, tak u syna sme trošku preťahovali jemne koľko šlo vždy pri kúpaní – 2x do týždňa.
sudocrem davam na zadok a aj zvrchu na susku, dovnutra nie.. proste tam, kde to ma cervene na pohlad..ale ono sa to dostane aj dovnutra, lebo ja davam taku hrubsiu vrstvu, takze same si to tam najde cestu🙂 ale inak neriesim .. umyjem normalne s rukou tam kde zaciahnem a kedze tam byva aj stolica, tak poriadne popozeram, ci tam nic nezostalo a hotovo.. utrem.. ziadny olej, nic ..popripade som vzdy najskor utela s vlhcenymi a potom s vodou..
Nie utierat,len teplou vodou mierne osprchovat,lebo je tam hore mocova trubica,a aby nedajboh sa nejako nepodrazdila.Ked sa mocova trubica podrazdi ,je to velmi bolestive a nebespecne na infekt