Moja 1 -ročná dcérka sa veľmi bojí psíka, ktorého majú starí rodičia doma v byte. Od malička sa starí rodičia snažili, aby mal pes pred ňou rešpekt a tak to aj je. No malá keď ho vidí, pýta sa na ruky a začne veľmi plakať 😲 😲 😲 . Máte nejakú radu, príp. ako ste to riešili Vy?
@renatka100 Ahoj,zrejme nieje naučená na psíkov,ono sa to upraví,robte tak,aby videla,že psíka hladkáte,že neublíži 😉
Ahoj my mame spa v byte doma a mala ho miluje a tiez moji rodicia maju psa a tak isto ho lubi.Aky postoj ma pes k malej ,je to len o tom ze ju respektuje,alebo sa na malu aj tesi?
Nasa miluje jazvecika u starych rodicov, akonahle zacala chodit, uz ho nahanala a velmi rada ho pohladka, objima ho, lahne si k nemu, skratka od malicka ju velmi zaujima a neboji sa ho. 🙂
mate doma psika? moze sa takto spravat ze sa ho boji ked s nim nevyrasta myslim si..... hovor jej ze nech ho pohladka źe ju neuhryzie a jej ruckou hladkaj psa a tak jej skus dohovarat a ukludnit ju ze pes jej neublizi
Ahoj. Myslím si, že ju ten strach z psíka prejde, keď bude trošku väčšia, chce to len nechať tomu čas a nenútiť ju nasilu, v tom prípade by získala k zvieratku ešte silnejšiu averziu. Zobrať ju na tie ruky a len tak zdiaľky sa zatiaľ pozerať. Viem, o čom hovorím, my sme mali ako maličký podobný problém, ale od cca asi 1,5 roka ju to ako zázrakom prešlo a začala sa s ním hrať sama od seba 😉
Uplne najlepsie je nevsimat si to. Psa hladkajte vy ako rodicia, ak chcete, ale dcerku nechajte, aby sa so psom zblizila az to ona uzna za vhodne. Pokial sa pyta na ruky, kludne ju vezmi, ale nema zmysel dokolecka vysvetlovat, ze jej havinko nic neurobi a uz vobec nie je dobre nutit ju, aby ho hladkala.
Ona si zvykne, len to mozno potrva.
nič nesíliť...iba to jediné.... ona obkuká,že havinko je fajn , že nič neurobí a zvykne si 😉
a budú kamoši 😵