Ahojte, ako sa prejavuje vzdor u vasich 3,5rocnych deti? Mojho ked to chyti tak aj 15min reve a kope okolo seba. Zial ho to chyta aj v skolke a pani ucitelky uz hundru.
@ivangeline vsak prave, ale.. kedze sa jedna o moje tretie dieta a obe pred tym to mali taketo, tak mne to pride normalne
Fuha, moja dcera je vacsinou za 2-3 minutky ok, toto mi pride celkom.dlhe..
No, moja starsia mala dlhocizne zachvaty. Najdlhsi vyse hodiny 🤷♀️ Proste amok.
Tak hadam vyrastie z toho? Naj je sledovat dieta a ked uz to prichadza..rychlo zmenit podnet,pozornost,dat nahradu.....potom uz len preckat,ked je v tom. :(
@ivangeline tak som mu to teda odsledovala, trvalo mu to 5min sa dat do normalu. Ja som s tym ok, poslem ho ukludnit sa, nemozeme mu ustupovat vecne... len pani ucitelky s tym maju problem... comu rozumiem
Akurat som dnes citala ze tieto zachvaty vzdoru su dvojake. Pri oboch je to reakcia dietata na zakaz ale pri prvom to dieta vyslovene hra aby dosiahlo co chce. Pri tom druhom ho prevalcuju emocie a on nie je schopny to ovladat. Pri tom druhom pomoze ak mu vysvetlis co sa s nim deje a co s tym robit, pomozes mu to vsetko pochopit a naucis ho ako to spracovat. Tie zachvaty budu budu menej caste a kratsie.
@andreatytler dakujem velmi za vysvetlenie. tak dnes som bola s tym za psychologickou, v podstate sa s tym vela ani nevie urobit. skor mam pocit, ze to pani ucitelky nezvladaju. ale mozno sa mylim.
Tiez si myslim ze amoky hnevu nie su nieco co sa da len tak lahko vyriesit. Dieta na to musi dozriet a natrenovat si to tym ze znova a znova zvlada svoj hnev. Niektore sa vie popasovat s hnevom lahsie a niektore tazsie. U niektorych zacina vzdor ked maju 1 rok a tak v 3.5 rokoch uz maju dost natrenovane a u niektorych deti to zacina ovela neskor a tak je to pre nich nove.
Ja som to synovi vysvetlovala uz od 1.5 roku a ked mal asi 2.5 roky zacal to on vysvetlovat mne. Robili sme divadlo, ze ja som sa za nieco nahnevala a plakala a dupala nohami a on mi normalne radil ze co mam robit. Bolo to zaujimave. lebo ma pri tom velmi intenzivne pozoroval akoby sa to znova a znova ucil.
Myslim ze ucitelkam vadi ze syn pri tom amoku kope nohami a asi sa boja ze si ublizi alebo nieco zhodi. Aj ked kopanie a vobec hadzanie sa o zem je uplne bezne v takychto situaciach a ucitelky by s tym mali mat skusenosti.
Skus mu vysvetlit ten hnev a co zaziva a navrhni mu ze nie kopat ale nieco ine... dupat nohami, zatat paste, udriet vankus ak nejaky ma.. uz neviem co by bolo pre teba, alebo ucitelky viac prijatelne.
@andreatytler dakujem 👍👍👍. Dnes uz to prezivam zufalo. Momentalne s nim bude ta psychologicka vzdy pracovat ked k tomu amoku pride. Prisaham, ze do 3rokov to bol anjelik...
Moj syn mal tiez obdobie vzdoru a teda riadne...
Ja som bola tehotna a on v amoku bol schopny kopat a tlct vsade naokolo (vratane mojho brucha). Vobec to nevnimal, co robi... Isli sme ku psychologicke a ta nám poradila filialnu terapiu. Skus si vygooglit, o čo ide.
Nám to pomohlo. Ja to neviem tak dobre opísať, ale ak bude treba a budem mať popri deťoch chvíľu čas, rada vysvetlím 🙂
@89olivia89 dakujem velmi. Uz o tom citam..a vyzera to logicky pre mna -> nespracovana emocia
Nam naozaj pomohlo aspon tak 4-5x v tyzdni.
Zavrela som sa s nim sama v izbe. Ziadne mobily, tablety, telka. Nikto nas pocas 'nasej polhodinky' nerusil. Vybrali sme box s hrackami, kde sme mali na odporucanie psychologicky urcite hracky (domcek pre babiky, bábiku, flasu pre babiku, auticka, domace aj dive zvierata, hrdinov, 'zaporakov', kocky,...). A pocas tejto polhodinky bol on reziserom celej hry a rozhodoval, co sa bude s akou hrackou robit. Vravel, co budem robit ja a ja som sa hrala tak, ako on povedal. Podmienkou bolo, ze to malo trvat len tu polhodinu, nesmel pocas tejto hry vziat ine hracky, ktore boli mimo tohto boxu a potom ich musel poodkladat. Po takych 3-4 dnoch spracoval aj to, ze sa hra konci, ze si odlozi hracky a este sa usmial a povedal, ze nabuduce sa zahrame znova. Trvalo to asi 10 tyzdnov. A uz po takych 2 tyzdnoch som videla rozdiel v spravani. Samozrejme, ze nie hned bolo vsetko idealne, ale postupom casu si urovnaval vela veci v hlave. Teraz je to uz vyse polroka od terapie a ked ma znova 'horsie dni', lebo pribudol surodenec, mame stale prichystaný nas box na nasu 'specialnu hru' (ako to volal syn). A ten stale pomoze 🙂
@89olivia89 to je uplne krasne, ze ako si sa k tomu postavila. Vyskusame doma. Ja sa detom venujem, hram sa s nimi, samozrejme mobil odkladam a fokusujem sa na hru, pri tych hrach mi aj najviac povedia, co ich trapi. Ale ano, treba vyuzit aj alternativy.
Vobec nie tak extremne..:o