Ako sa prejavuje obdobie vzdoru?

20. nov 2022

Ahojte, mam 20m syna a kazdy ma strasi obdobim vzdoru. Ake to je? 😅🤦🏻‍♀️ A kedy to pride?

Zatial mi je mily, laskavy chlapcek. Sice sem tam ma nepocuva, hlavne, ked sme vonku v obchodnom centre a uvidi nieco pre neho fascinujuce, ale doma je zlaty.

Vy ste ako prezili toto obdobie? Naozaj ste mali extra nervy? 😬

Dakujem!

ivangeline
20. nov 2022

Chce nieco,a just to chce, i ked je to nebezpecne a moze ublizit sebe,inym alebo nieco znicit. Za mna je to tento pripad. Inac vymeny nazorov su normalne a caste. Konflikty su normalne. Len ich vedia viac prevalcovat emocie.

pribinak
20. nov 2022

U niektorých deti to nie je až take výrazne a dramatické, iné mamky si teda užijú a milé detičky robia cirkus od rana do večera

Každé dieťa má iný temperament. Však uvidis ako to bude u vás

jesenzima
20. nov 2022

Jeeejda, bud rada 😂 litánie by som mohla písať..
Obe moje deti sa prejavovali tak, že NIE, NIE a NIE na všetko, hrozny krik, rev za každú prkotinu, hádzanie sa o zem, hádzanie vecami ...
Pri prvom som si myslela, že ma šľak trafí, že je asi na hlavu, alebo čo ... Pri synovi už len mavnem rukou a počkám,kým sa ukľudní ...

tehula2016
20. nov 2022

Syn zacal cca v 2,5r…trvalo to do 4r…kazda cinnost bola problem - ist von, ist dnu, problem zelene puncochy, na dalsi den boli nepripustne modre puncochy..vymyslanie s jedlom, cirkus ked prisla navsteva, cirkus ked odisla..hadzanie na verejnosti o zem sa kazdu prkotinu - niekolkokrat za hodinovu prechadzku..tazko bolo s nim niekam ist aby sme to prezili v pohode..ine deti sa normalne hrali na ihriskach, sem tam nejaka poziadavka od rodica..nas isiel bomby - nic sa mu nepacilo, vkuse vymyslal nerealizovatelne veci..tak sme sedeli doma, lebo to bolo velmi psychicky narocne..na nakup sme museli chodit spolu s manzelom, sama so synom bol 5 minutovy nakup na 2 hodiny..v 4 rokoch sa ukludnil..dnes ma 7r. ale ja mam pocit, ze aspon 12, lebo kolko my sme s nim zazili situacii, tak..🤪🤪

mjk40
20. nov 2022

Toto máme doma 23 mesiacov chlapec. Všetko musí byť podľa neho, ak nie spustí taký rev, že mu to umožníme len aby bol ticho. To prejde aj u staršieho sme to zažili a teraz je v poriadku a vôbec nie je rozmaznaný.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
20. nov 2022

Paaaanecku. 😄😄😄😄 Takze si mam zohnat nejake silnejsie magnezium pre sitotu. 😅

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata_k
20. nov 2022

Jooj neboj sa. Isto si vsimnes, az na to pride 😄 U nas je to nie, nie, nie, nie, nie a nie 🤯

mikadooo
20. nov 2022

U nás to bolo okolo 2,5 roka. U prvej som mala nervy v riti, tak poviem, ako bolo, nevedela som s tým pracovať, malá bola ako čert, vedela ako ma vytočiť do biela. Oči mi otvorila až učiteľka v škôlke, keď mala dcéra 4, ktorá mi ju popísala úplne ináč. Pri druhom a treťom už som reagovala pokojnejšie a skúsenejšie. Každé obdobie vzdoru bolo trochu iné, podstata je, že dieťa nerobí to, čo povie mamička, alebo robí to, čo chce ono. A keď nedostane čo aktuálne chce, tak proste príde blackout a nevysvetlíš, že mu nemôžeš vyčarovať vývar vo štvrtok o pol siedmej večer len tak zo vzduchu. Podstatná informácia je, že je to len fáza, že to prejde. Vyvíja sa im nervová sústava, takže keď po mne môj najmladší bliaka a hádže sa o zem, tak už viem, že proste to nie je ani zlou výchovou, ani mojim zlyhaním, proste nevie ešte spracovať emócie, tak to rieši extrémisticky. Ja nie som z tých, ktoré idú kopajúce decko objímať, ja ho nechám, nech sa vyjačí a vynerváči. Potom väčšinou príde sám a začíname na chvíľu normálne komunikovať. Až do ďalšieho záchvatu. Atď.

tehula2016
20. nov 2022

Inak velmi podstatne je aj to, ako casto tie zachvaty su..kym moje kamosky opisovali u dietata vzdor ako ze sa im asi 2-3x hodilo dieta o zem a bolo po vzdore, nas to robil prisaham 3x za hodinu po dobu 1,5 roka..kym ja som im opisovala, ako je u nas bezne, ze syn ide do skolky v pyzame, lebo rano sme boli “neschopni” dvaja s manzelom ho obliect, taky mal zachvat, oni len otvarali usta, ze teda toto v zivote nezazili..ked sa zacal vzdor u mladsieho syna a vsetci ma lutovali, ja som stale len s kludom sa pousmiala - ale prosim Vas, toto je len slaby odvar oproti starsiemu 😏

hennyinnsbruck
20. nov 2022

U mojej som takmer ziadny vzdor nezazila🙏🏻
teraz ma 4r ked nechapem co odomna chce hned nervy chyti ale za par sekund sa ukludni

petamich
20. nov 2022

u nas sa prave zacina, ma necely rok a pol - hodi sa (resp. lahne si efektne na zem), ked mu nechcem dat, napr. nozik, ked krajam zemiaky, jeduje sa, hadze sa dozadu, bucha si hlavu napr. o gauc, aj sa bije po hlave napr. ked je vo svungu 😅 no a toto tak 5x za hodinu - lebo sa nechce obliect, vyzliect, prebalit,..., doteraz to bol usmiaty vesely zlatik (a aj dalej je ale prevazne s inymi, so mnou maly jedos) 🙈 kazdopadne vraj to moze byt aj podstatne horsie

mikadooo
20. nov 2022

@petamich oni si tie "zlé" emócie vybíjajú v prostredí, v ktorom sa cítia bezpečne. Preto napríklad aj v škôlke dieťa môže byť úplne ok a doma sa zmení na čerta, jednoducho potrebuje vyventilovať všetko čo zažil a sa mu trebárs nepáčilo/nechcelo, atď., ale "musel" poslúchať. A tie reči, čo má, hotová pani učiteľka na tretiu. Typu "mamaaaaa čo si sedíš na ušiaaaach??????" (Toto my doma nehovoríme). A podobne. Pri prvej mi to prišlo drzé, teraz sa len bavím na tých perlách.

petamich
20. nov 2022

@mikadooo dnes som sa pytala kamosiek, co maju starsie, ze ci sa im napr. bili po hlave, lebo on sa jeduje a bije sa alebo sa stipe 😅🥴 tak vraj, ze hej, ze nevie uplne ako to spracovat, kiez by mi dal niekto navod, lebo obcas ani ja neviem, dnes sa tak hodil dozadu, ze som myslela, ze mi nos zlomil, ma hlavou buchol, som ho musela odlozit na zem, lebo by som na neho asi nakricala ale vravim si, dychaj je to len obdobie, evidentne pride ine, tak som zvedava na tie perly 😂 som sa pobavila, ze sedis si na usiach 😂

linki90
20. nov 2022

záchvaty hnevu keď nieje po jeho ,hodi sa o zem ,výkriky v obchodnom centre, nechce isť za ruku,nechce sedieť v košiku nakupnom,ani v kočiku ani sám nejde ,stoji uprostred a nič s ním nepohne,ani na rukách ,stále odchádzame z obchodu tak že malý kričí ziape reve a ja berem pod pazuchou,takže nàkupy sú jedna radosť 🤦🏻‍♀️🤣 ale inak je kludne dobre dieťa 🤣🤣🤣ja neviem kedy to prejde ale už by mohlo 🙈