Ahojte,
Som mama dvoch detí 5 a 8 rokov, momentálne som doma a dostala sa mi ponuka od februára strážiť na pár hodín jedno dieťatko ( okolo 9 mesiacov). Vobec netuším ako sa pohybujú ceny a koľko si mám vypýtať...poradíte niekto? Veľká vďaka.
PS: Nemám pedagogické vzdelanie ale som vysokoškoláčka a deťom som sa doma celkom venovala v rámci možností. S takým malým bábätkom toho veľmi nenatvorim. Nechcem si vypýtať veľa, alé zase ani sa podceňovať...Má to byť dočasná výpomoc mamine ktorá bude vo februári a marci robiť firmám účtovníctvo. Takže kratkodobejsia záležitosť asi 3 dni v týždni doobedie...
Moc ďakujem za info
Lucia
Lucia
Kolko 7 na hodinu? Tak to aj jasle vyjdu lacnejsie
Jasle cca 20 E za 10 hodinovú prevádzku, kvalifikovaný personál, zdravotný filter, aktivity..zmluva.
@cuvrt32b ked sme my hladali v bratislave, pohybovali sa od cca 5 do 10eur za hodinu. Mame dve opatrovatelky na vyber podla potreby, ktora moze ta pride, a platime jednej 7,5 a druhej 8,5. Ale su zamestnane ako ucitelky v skolke a toto robia popri praci. Asi by som nesla pod 6-7, ale ani nad 10.
@zuzubb007 3-4 eur na hodinu je veľa ? No ja si to nemyslím a to nie som opatrovateľka. Bežná taxa je od tých 5-10 Eur . Si neviem predstaviť za 8 hodín práce kde zodpovedám za zdravie dieťa dostať 24-32 eur. Mesačne pri troch eurách 504 eur pri naplnenom pracovnom fonde 21 dní . Popravde musela by som byť na tom strašne biedne aby som to za túto sumu robila.
@mrkvicka060 Ďakujem, moc ste mi pomohli, uvažujem tých 6 eur keď to nemusím zdaniť a nie som učiteľka v jasliach...Pekný deň
Chodila som Na čierno operovať ako sa to tu spominalo 😁 dávali mi 2,50 potom 3 € no poviem vám bola som hlúpa že som to vôbec brala ! Starať a venovať sa dieťaťu, variť mu ,uspavat a dávať hlavne pozor za 3 eura no už nikdy viac
Pod 5 eur som už nikdy viac nešla, za tie 2,50 To naozaj zoberie len nejaká študentka (15-16rokov)a tam by som takú dôveru nemala
Ja som v BA pred 7 rokmi platila 10€. Ak najdes za menej tak by som bola prekvapená … zas 2,50 za hodinu a zobrat plnú zodpovednosť … 2,5 som nikdy nepočula. Ani v Žiline pred 10 rokmi . Tam to bolo 5€/hod
Dievčatá a to vam normálne tie opatrovateľky vystavia papier? Že cena pečiatka všetko?
@sono2 nie, nikdy som nedostala papier. Keby som išla cez agentúru tak podľa mna určite dostanem, ale bolo by to drahšie. Ani za doučovanie , čo platím dcére tak dávam peniaze na ruku
@zuzubb007 moja už si niekedy strážila cudzie dieťa?? Ono je to dosť veľká zodpovednosť povedala by som ze väčšia ako za vlastné ak sa mu niečo stane aj v tej jedinej sekunde keď si odbehnes iba ultra rýchlo na malú potrebu si vlastne jednou nohou v base.... Takže za 3-4eura sa ti na to každý vykasle... Teda aspoň normálna zodpovedná osoba ktorá sa tomu dieťaťu mieni aj naplno venovať kým ho ma na zodpovednosť...
Pred 10 rokmi som asi tri-styri mesiace opatrovala dievcatko (malo 8-12mesiacov), tri dni do tyzdna po 11 hodin. Mala som 3 eura na hodinu cize stovku za tie tri dni. Mala som 23r. A v ramci casu kym mala spala, som im mala aj upratat - kupelna, wc, kuchyna, prach utriet... :D Teraz by som to uz za take prachy nerobila :D ked vidim, ako sa teraz ceny pohybuju... ale vtedy som velmi tie prachy potrebovala, tak som bola rada.
@cuvrt32b my sme hladali opatrovatelku a v BA je to od 7 do 20 eur za hodinu podla skusenosti - ale pod tych 7 by som nesla 🙂