Ako sa kúpete s bábätkom?

kimit
7. nov 2024

Ahojte,
je tu niekto, kto sa kúpe spolu s bábom? Čo s ním robíte, keď sa potrebujete osušiť aj vy a aj dieťa? Chcela by som sa kúpať s dcérou, ale neviem to vymyslieť aby to dávalo zmysel. Predsa ju nenechám vo vode, kým sa osuším 😅 Má 7 mesiacov.

anavixy
7. nov 2024

Co ja viem, tak toto sa vacsinou praktizuje s pomocou partnera, sama s dietatom z vane asi nevylezies resp. je to dost nebezpecne.

hederamonstera
7. nov 2024

@kimit mozes ju dat na zem do uterakov, kym sa ty rychlo poutieras

kitycat
7. nov 2024

Jedna kamoska to robi tak, ze ona ide do sprchy, muz jej donesie dcerku, osprchuje aj tu, vrati ju muzovi, ten ju osusi a oblecie a potom prichadza ona a umyte prso.
To potom je pre mna este viac nepochopitelne ako toto spolocne sprchovanie

euka210
7. nov 2024

@kimit no sama toto asi tazko. Nikdy som nemala takuto potrebu kupat sa s detmi a pride mi to aj nehygienicke voci dietatu.

petamich
7. nov 2024

S takym malym dietatom sme sa sami nekupali, 7 mesacne dieta predsa nevie este ani sediet, tak aku ma pridanu hodnotu spolocne kupanie okrem uspory vody 🤷‍♀️ ale ja celkovo spolocne kupanie vo vani uplne nemusim

mandarinka555
7. nov 2024

@kimit Netreba vymýšľať kraviny, že?

really8
8. nov 2024

@kimit preco by som sa kupala so 7m leziacim babom?

dusankomoj
8. nov 2024

Môj muž sa občas hrával vo vani so synom ( nebol ale taký malý). A čo robili? Ohadzovali sa penou a našpliechali zakaždým 4 kýble vody. Dve šťastné deti a nadšená mama🥴

slavomira236
8. nov 2024

@kimit tak so mno by sa kupat nemohli milujem horucu vrelu vodu. Koza by z nich zliezla.

jaskolka
8. nov 2024

So 7 mesačným sa ako chces kúpať? Veď to ešte ani poriadne samo nesedí.Na rukách ho budeš držať celý čas,či ako? Aký význam má také kúpanie,ani ty sa v podstate neumyjes a dieťaťu je to úplne fuk .

alissa1222
8. nov 2024

Ja som sa od 4 m kupala s malou , mala sim to lehatko do vane malú položila tam kupali sme sa spolu predtým som si na zem naukladala uteráky vyšla som najskôr ja potom som ju vzala na ruky zabalila do uteráka poriadne ja som sa rýchlo usúsila a ju som doobriadovala a odvtedy miluje kúpanie

klip0
8. nov 2024

Ak už pevne sedí (naša v tom veku už poriadne sedela) tak nechať sedieť v prázdnej vani že najskôr vodu vypustit a rýchlo sa utrieť. Alebo len s pomocou ďalšej osoby. Ale podľa mňa nejaké spoločné kúpanie si dieťa užije až o dosť staršie

gab1sol
8. nov 2024

@kimit ak už vie sedieť, tak nevidím v tom problém. Hádam sa nejdeš utierať do izby, vypustí vodu, utieraj sa hneď vedľa vane a máš bábo pod dohľadom. My sme pri druhej mali také sedenie do vody - keď sa chceli obe deti kúpať spolu, dali sme mladšiu do toho a sedeli sme pri nich vedľa vane, kým sa deti hrali vo vode.

marcellka32
8. nov 2024

Ja toto nepochopím, či chces alebo nie máš na sebe istú vrstvu baktérií, či už pot, intímne partie.....a toto chces zdieľať v jednej vani s malým dieťaťom???
Dieťa má mať svoju vodu len pre seba, rovnako dospelý ...ale každý ako chce

kimit
autor
8. nov 2024

Ďakujem za odpovede. Malá už sama sedí (dokonca sa stavia a chodí okolo nábytku). Miluje vodu, ale mňa nebaví tak dlho sedieť vedľa nej na zemi a tak mi napadlo, že možno spoločne kúpanie by bola sranda. Nerozmyslala som nad baktériami, to priznávam, ale predpokladám, že ak by som sa najskôr osprchovala sama a potom si ju tam vzala, tak by to bolo okej. Určite to nebudem robiť každý deň keď ju kúpem, ale raz/ dvakrát za mesiac keď sa pohráme vo vode, myslím nikomu neublíži. Takze ďakujem za tipy k veci 🙂

xxemma
8. nov 2024

Pred spolocnym kupanim by je potrebne sa osprchovat, pozor na mykozu a pod...

majlo1234
12. nov 2024

Uplne v pohode, dokonca s dvoma detmi(usetrim si tak vecer cas, ked je muz prec) mala ma necely pol rok, nesedi este. Donesiem ju v kresielku holu do kupelne. Ja so synom sup do vane, vysprchovat, necham napustit vodu, a vyleziem si pre babo. Trochu sa poclapkame kym sa jej paci, polezi na mne(mame velku vanu), syn sa zahra. No a potom vyleziem z vane, ju dam do uteraku do lresla, ja sa utriem, obleciem do pyzama, vyberiem syna, a potom ideme do spalne vsetci umyti😀
Je to narocne na naplanovanie, ale usetri mi to kopec casu😀