Ahojte mamičky, zaujíma ma, ako vypĺňate volný čas svojim detičkám, ked práve nespinkajú, nepapajú a nekakajú 🙂
my sa tiez nosime na rukach v poslednom case 🙂 aj spolu varime, aj vysavame, popripade upratujeme 🙂 pri zehleni ho mam v klokanke 😀 a co sa tyka hrania, maleho absolutne prestali bavit hrkalky, dokonca aj tie, co hraju, teda som dnes bola urobit nakup v draciku, kupila som takeho psika, co sa toci a havka, potom taku hracku co spieva, napodobnuje zvuky zvierat, no a nakoniec mobil - taky od 6.mesiacov, ma rozne detske pesnicky, vravi cisla, dokonca aj v slovencine aj v anglictine, maly je najviac hotoovy z toho mobilu, lebo don tuka a klavesnica svetielkuje 🙂 + to hra, atd. a samozrejme dava si ho do pusy 😀 nas je taky neposed, on nemoze byt bez hraciek, ani sanechce hrat sam, teda sme stale s nim, mame aj hojdacie kresielko, ktore ma na sebe hracky, velmi ho to bavi, a mame interaktivnu decku s hrazdickou, hrazdicka ho bavi uz len obcas, on sa na tej decke prevali na brusko a stlaca gombiky ktore hraju, suchoce (my mame taku kravicku a ona ma dokola akoze vlasky a tie su plnene takym suchotavym materialom) a na decke ma aj zrkadielko, a minule ho tam objavil tak odvtedy don kuka a kuka a cuduje sa, ze koho tam vidi 😀 a este velmi ho bavia tie detske drevene knizocky, vie obracat strany a naozaj vyzera pri tom ako by to cital, tak studuje tie obrazky 🙂
Posadím ju na zem, porozhadzujeme hračky okolo a hľadáme tú, s ktorou sa budeme hrať 🙂 Tiež si ju beriem do kuchyne, posadím ju do stoličky na papanie a varíme spolu, spievam jej, ona "tancuje", robíme ťapi ťapi, aká budem veľká, papa papa...rozprávame sa spolu...a tiež miluje pozeranie do zrkadla, asi ako každé dieťa a pusinkuje sa v ňom 🙂 keď vysávam, tak "behá za vysávačom a chytá hadicu 🙂, keďže s práve pokúša o prvé kroky, tak aj chodíme za ručičky, krmíme rybičky...jooj, a strašne miluje reklamy, od ktorých sa ju snažím odnaučiť...ja tiež neviem aké hračky by ju už bavili...každý jej kupuje len hrkalky, alebo plyšáky...a keď jej dám púzdro od foťáku, tak sa teší a skáče, bavia ju také somarinky...káble, papier, igelitová taška, keď náhodou zbadá omrvinku na zemi, tak sa od nej nevie odpútať a snaží sa ju zodvihnúť... 🙂 žeby som prestala upratovať? 🙂
Nosím ju všade v šatke. Varí so mnou, upratuje so mnou, učí sa so mnou 😀
Spievame, tancujeme, čítame, hráme sa so spievajúcimi hračkami - tie ju bavia asi najviac. Púšťam jej rozprávky, kotúľame si loptu, rada sa hrá so psami. Chodíme veľa na prechádzky, učím ju nové zvuky a podobne 😉
Podľa mňa pre také detičky nie je podstatné ČO robia, ale S KÝM to robia 🙂
v tom období ležal na brušku na zemi na deke, okolo seba hračky.. a hral sa sám, alebo som si k nemu sadla... potom prechádzka, krmenie trvalo istý čas, spánok... a den prešiel.. ale ozaj vela času trávil na brušku.. až ho to v 9m "omrzelo" a začala sa plaziť, štvornožkovať a pod. Pasívne sadať som ho nedávala a nevyžadoval to; tú chybu som urobila pri dcére a teraz s nou navštevujem rehabilitačné centrum...
den nam velmi rychlo zbehne, teraz, ked je vonku teplo, tak sa snazim byt s malou co najviac na cerstvom vzduchu, takze niekedy na hry nie je ani cas, kedze papame, spime a sme von..mame hrazdu aj kresielko, v kresielku uz dlho nevydrzi, pretoze taha hracky a cches si ich dat do pusy, ale kedze su tam prisite, tak sa potom zacne zlostit, pod hrazdou sa este zahra, ale nie vzdy tam dlho vydrzi, otoci sa na brusko a skuma vsetko okolo..vela jej spievam, hlavne, ked papame prikrmy, najradsej ma vianocne koledy 😀 potom sa hrame napr. tak, ze sa skryvam za plienku, toto zboznuje..nakupila som jej vela hraciek, ktore stali strasne vela penazi a aj tak ju az tak nebavia, najuzasnejsie hracky su pre nu plienka, sacok naplneny vzduchom, noviny a nase ruky..neskutocne sa smeje, ked zasvietime svetlo a kuka aj 10minut do stropu a smeje sa 😀 sediet ju samu nedavam, sama sa uz sice taha do sedu, ale stale jej chrbatik je oprety o moj 🙂 tolko ma napadlo 🙂
môjho 7,5 mesačného synčeka baví už dosť dlho vyhadzovať hračky z krabice, v ktorej ich má nahádzané...tiež má rád skákanie na fitlopte a rôzne cviky na nej, dosť času trávime pred zrkadlom a robíme blbiny... a teraz keď sa už plazí, tak mu dávam na hranie autíčka a loptičky, ktoré mu pri hraní vždy ujdú tak sa musí k nim doplaziť...a keďže je dosť plačlivý a sám sa nezahrá ani 2 minútky, tak sa dosť nosíme na rukách a tiež aj varíme spolu