Ako sa hrajú vaši manželia, priatelia, dedkovia s dcérkou?

idris
12. nov 2012

Riešim jeden problém a to taký ,, mm sa stále vyhovára že nemáme žiadne hračky aby sa vedel pohrať s dcérkou .. On už keď nevie ako ďalej pustí jej rozprávku a je to a telka beží aj 3 hod, pokiaľ som ja v práci 🙄 🙄 ,, Ja teraz neviem či sa len vyhovára alebo nemá fantáziu. Preto ma zaujíma ako sa vaši partneri hrajú s dcérkou. Aby ste boli v obraze malá má 3 roky ..

Dopredu ďakujem za vaše postrehy a nápady .

katren
12. nov 2012

@idris tak nasa ma tiez skoro tolko.....telka u nas bezi ako "pozadie" a hravaju sa lego, puzzle, drevene kocky - stavaju hrady alebo domy....nas tatino ide skor po logickych hrach 😉

terina25
12. nov 2012

@idris no,tak moj sa napr. hrá s deťmi s loptou,naháňajú sa alebo sa hrajú na skrývačky, skladajú puzzle, kocky,kreslia si,pozerajú si knižky alebo letáky 😀 podľa mňa na to,aby sa otec zahral s deťmi ani netreba hračky.stačí ich len niečím zaujať.a väčšinou otcovia sú na to,aby sa s deťmi ,,jašili,, a najmä s malými dcérami 😉

terina25
12. nov 2012

@katren trošku oneskorene - blahoželám k bábu 😉

katren
12. nov 2012

@terina25 dakujem 😉

rubinka
12. nov 2012

Nech sa opýta dcérky čo chce robiť, moja je taká že už sama povie že čo by rada robila a volá nás nech sa s ňou hráme. Najviac ju baví variť nám v kuchynke, potom lego duplo a pozerať si knižky. Občas sa len tak jašia alebo naháňajú ako to len oteckovia vedia. 🙂

idris
autor
12. nov 2012

@terina25 ako u nás je všetko to čo píšeš ale v malom množstve 😕 a malú to prestane aj rýchlo baviť alebo mm je leniví a jeho to prestane baviť ,neviem . No len vidím aká je znudená ak prídem z práce 😒 A ja neviem či mm nemá vlohy také alebo čo .... .

terina25
12. nov 2012

@idris a odkiaľ vieš,že je znudená?pýtala si sa jej?možno že je len unavená.

idris
autor
12. nov 2012

@terina25 ja sa stále pýtam čo robili , čo papala, či boli vonku a tak a stále tie isté odpovede trošku sme si kreslili, lepili, modelovali,.. a potom pustil mi tato rozprávky .... . Von ani za toho čerta ho neviem donútiť ísť keď sú doma, stále si nájde nejakú výhovorku prečo nešli von ... . ( myslím teraz mm ) A keď som mm navrhla nech on kúpi hračku s ktorou by sa vedel vyharať s malou tak nič ... že on sám nevie s čím by sa s malou vyhral 😔

eaka
12. nov 2012

shak nech ju naučí bicyklovať 🙂 náš tato sa najlepšie realizuje vo všetkých možných športoch, no a potom s ňou hráva pexeso, ale nikdy ju nenechá vyhrať, tak s ním nerada hrá..

eaka
12. nov 2012

@idris no, ale ak to malú aj tak prestane rýchlo baviť, tak to by jedna hračka asi aj tak nevyriešila.. treba ho presvedčiť ísť von, tam sa malá zahrá aj s inými deťmi.. na ihrisko, ku jazeru kŕmiť labute, kopnúť do lopty, teraz aktuálne - púšťať šarkana, cez deň býva ešte stále pekne na krátku bicyklovačku, kolobežku 🙂

terina25
12. nov 2012

@idris no ,ale podľa toho sa jej potom mm venuje,či nie?veď sa aj zahrá s ňou,no a to,že jej potom pustí rozprávku - tak asi mu už dojde fantázia.

a k tomu vonku...moj mm zase s nimi radšej pojde von ako keby mal byť s nimi doma 😉 v lete sa ,,zaryjú,, do piesku a má pokoj 😀 😀

jarka0812
13. nov 2012

@idris malá chodí do škôlky? Pýtam sa len pre to, že či sú doma spolu len nejaký čas po škôlke do tvojho príchodu, alebo celý deň? To asi nie, to by isto išli von... U nás to bolo ešte pred nástupom na druhú materskú tak., že manžel vodil dcérku do aj zo škôlky (ja som prichádzala domov okolo 17-18tej) a pokým sa dalo byť vonku, chodievali na ihrisko, alebo pred činžiak (kriedy, lopta, kolobežka) v zime sa chodili sánkovať keď sa dalo. No a keď čakali na mňa doma, tak to tiež bola telka, alebo pc, alebo si sama kreslila, varila a on si popritom robil svoje. Ale nikdy mi nepripadala unudená. Ona sa vie aj sama pekne zahrať. Pripadá ti dcérka nespokojná? Možno jej to tak vyhovuje a ty to len moc prežívaš...

palinkovamaminka
13. nov 2012

A ty si kolko hodin v praci?
Ja si tiez myslim, ze by mali ist von, aspon kazdy druhy den, doma clovek rychlo zlenivie. Maminy aspon zvyknu upratovat a deti asistovat, ale ci aj chlapi, no nie som si ista 😀
Ja mam sice chlapca, ale tiez sa dost spolu len tak jasia, ale zas po hodine dvoch by aj nasi asi skoncili na rozpravkach, keby nesli vonku.

ivett1
13. nov 2012

@idris naše deti, keď sú doma s ocinom, majú telku len ako podmaz😀... tak ho obaja "vyťažia"... a presne ... najradšej sa bláznia a potom sa hrajú rôzne "situačné" scénky - na divadlo, na kuchárov, na nemocnicu, s bábikami a plyšákmi... teraz - keď sú už väčší - pribudlo stanovanie, módne prehliadky... už od maličkého mala ... dcérka je režisér aj scénarista a ostatní účinkujú 😉 ... (niekedy len ona a ocino, lebo nášmu malému chlapovi sa niekedy nechce ...)... a naša malá veľmi rada, v tom veku- okolo tých troch rokov, lepila, vystrihovala kúsky papiera a robila akože "koláže" , kreslila a maľovala farbami (to vydržali s ocinom aj dve hodiny len tak sedieť a "maľovať", alebo lepiť obrázky z časopisov ...) ... synček ten tiež rád maľoval, ale jeho skôr pred rokom, keď mal tie tri roky, bavili skladačky, puzzle, závody autíčok a hry s dinosaurami ... keď to zhrniem, tak s ocinom sa najradšej bláznia... ale tiež nevydržia tri hodiny ... samozrejme, že si musia aj oddýchnuť ... pri telke...😉
ale, zasa, čo sa týka hier vonku, tak to by náš ocino bol s deťmi najradšej vonku celý deň... niekedy mám problém dostať ich dnu...(hlavne ocina 😅...)

stanislavao
13. nov 2012

ist von na piesok, na ihrisko, na prechadzku a pozorovat prirodu, ucit sa ktory strom je co, stavat lego, z drevenych kociek, peciatkovat, kreslit, citat si knizky, modelovat z plasteliny, ucit sa pismenka, pexeso, ved je tolko moznosti.

idris
autor
15. nov 2012

Ďakujem za rady. Tak už som to nejako vymyslela a spravila som takú malú knižočku a v nej sú rôzne hry a aktivity nech má na výber aj tato aj dcérka . Proste mm to nikdy nenapadlo a ak to čítal tak som počula iba jasné , však takto sme sa hrávali... no paráda 😀 😀 😀 😀 A ako sa oteplí tak už pôjdu aj von no to si počkám ešte 4 mesiace minimálne 😅 😅 😅

salamistka
21. jan 2013

@ivett1 to je super, že sa manžel takto pohrá...ten môj je s nami doma často, ale nikdy sa s dcérou nehrával, tvrdí, že deti sa majú hrať samé v detskej...ale nie len on je toho názoru, aj moja mama aj otec mi vždy vyčítali, že prečo sa s dcérou toľko hrám, tiež sme si vymysleli rôzne scénky s rôznymi hračkami a malú to veľmi bavilo, potom som od toho upustila, lebo sa mi zdalo správne, že 7,8,9 ročné deti by sa mali už zahrať sami...ale inak neľutujem, že som toľko času trávila s hraním s dcérou, máme kopec spoločných zážitkov, len doteraz som nezistila, čo je správne:
- hrať sa s deťmi,vymýšľať s nimi a pre nich rôzne aktivity,
- alebo ich nechať, nech si sami vymyslia a sami sa zahrajú.
Ja som za prvú možnosť, hlavne keď dieťa nemá súrodenca, nech sa necíti samé.