Ako riešite situáciu, keď vám dieťa plače v kočíku?

19. jan 2023

Ahojte milé mamičky. Chcela som sa spýtať ci máte alebo respektíve ako riešite situáciu keď sa vám deti rozplačú v kočíku? Vyberiete sa na prechádzku a dieťa začne plakať- vratite sa domov či pokračujte ďalej? A co zaberá na taky plač v kočari?
Ďakujem

kaca222
19. jan 2023

náš v kočíku väčšinou spí, ale ak ho chytí plač, tak je neutíšiteľný, tj. ponáhľam sa domov.
Keď je to len také mrnčanie, tak pomáha s ním trochu drndať

jaja8_9
19. jan 2023

Hojdam kočík ale väčšinou sa ponáhľam domov, keď plače veľa nezaberá nič

tanyan
19. jan 2023

Dieťa som niesla v jednej ruke a druhou som tlačila kočík...
Dcéra sa narodila v septembri s mierami 60/4430, takže keď som v decembri niesla aj s fusakom dieťa v jednej ruke a druhou cez sneh tlačila kočík, bola to pekná posilka.
Ale ak nebola spokojná ani na mne, tak sme išli domov.

beata_k
19. jan 2023

Ja som to vzdala a kupila nosic 😃

lulu0123
19. jan 2023

S prvou dcerou som utekala hned domov.Pri druhom a tretom dietati som sa snazila utisit na rukach alebo som ich dala do nosica.

diewcatqoo
19. jan 2023

Ak to bolo mrncanie, tak som neriesila. Ak to bol neutisitelny rev, tak som sla domov. Prvy polrok sme kocik takmer nevyuzili, lebo vzdy sme sa vychystali, vysli 100m od domu a museli sme sa vracat, lebo sa to nedalo vydrzat. Takze pol hodiny ceremonia chystania a za 10 min sme boli doma 🙂 potom sa intervaly pomaly predlzovali, ale nikdy mi dieta v kociku nespalo a zavidela som maminkam, ktore si v klude kocikovali - my sme toto doma nezazili 🙂

sun_shine_2020
19. jan 2023

Dala som ju do nosiča ale keď boa väčšia pomáhali keksiky/chrumky 😁

monika19852
19. jan 2023

Nám malinká vrešťala v kočiari od narodenia. Vždy som bežala rýchlo domov, lebo sa nedala utíšiť. Kúpila som nosič a bolo po probléme 😂😂 Na kočiar si zvykla, až keď mala 5 mesiacov. A teraz má každý denný spánok len v kočiari 😂

ropucha6
19. jan 2023

@diewcatqoo nooo, u nas napr zaspi vacsinou len v kociku, tiez ziadna vyhra 🙂

maryetta
19. jan 2023

Moj prvy bol taky. To bola hroza. Len popri dome s nim 😂 jedine ze zaspal som vedela ze mozem ist na pol hodku aj dalej.
Druha ona len vynimocne plakala. Ale zase ked raz zacala tak ona na rukach a kocik tlacim pred sebou 🙈

sasanka605
19. jan 2023

Moji obaja vrestali v kociari. Ak náhodou na chvilu zaspali a zobudili sa, tak bud som sla chvilu s vrestiacim, ci ho to neprejde alebo domov.

cyberk
19. jan 2023

mam vzdy nejake hracky so sebou, prip. dala na ruky...ale ak nic nezaberalo, tak som sa pobrala friskom domov :D a cestou, ked som stretla nejakych ludi, tak som nahlas len vravela: Neboj zlatko zachvilku sme doma... :D aby si ludia nemysleli ze mam nahaku, ze mi dieta place :D ..ale bolo to stresujuce obdobie pre mna veru.. 😅

mamamasama
19. jan 2023

Nosič. V kočíku nákup a víno 😅

marzuz89
19. jan 2023

Je uplne normalne, ze babatka placu, preco by som mala utekat domov? 😉 Ved ked ich nieco trapi, placu doma, v aute, v postielke, na rukach.. Ked nase deti plakali, vzdy mali dobry dovod, stacilo mi iba vnimat ich. Napriklad starsi v zime po 15min spustil vzdy taky krik, jedoval sa, nenormalne. Stacilo prist na to, ze barancekova capica je otrasna umelina, pod ktorou mal mokre vlasky 😉 vymenili sme a nikdy sa to neopakovalo. Mala som so sebou vzdy UM, kym boli deti malicke, nakrmila som, upokojili sa, boli hladni. Alebo starsi asi v 12m casto zacal pri zaspavani plakat, asi 5min intenzivneho placu, a spinkal 😬 dialo sa to iba vtedy, ak ho vyrusil napriklad stekajuci pes a podobne, a nezaspal vtedy, kedy to potreboval. Ked sa ukladal o 20minut znova, uz to bolo takto. Nebol dovod utekat domov.

V bdelom stave som komentovala, co vidi okolo seba, neskor aj a mladsim, vzdy sa vozili a vozia aktivne a radi. Vnimam ale, ze vela mamin ma z kocika stres uz dopredu, kupia kocik aj nosic, lebo ked by, aby mali varianty, vyberu hned pri prvych zamrnkaniach deti na ruky.. Aj to dieta citi ten obrovsky stres, co tie mamy maju este len idu z bytu.

Mne velmi pomohlo nemat stres, povazovat za uplne normalne, ze sa dietatko niekedy nevie ulozit na spanok, ze je hladne, ze mu je teplo, ze neznesie strechu nad hlavou v neskorsom veku 😅 a vyriesit na mieste v pohode a nie v panike utekat domov, to nie je treba. Neboj, casom zistis, co dietatku je/chyba.

majlo1234
19. jan 2023

Ked bol syn babo, najskor som sa od stresu dopotila, a potom sprintovala domov ako Bolt😃 teraz uz je to pohoda, bud vyberiem z kocika, alebo dam chrumku/vodu/ nejaku zabavku.

ivangeline
19. jan 2023

Zavisi,ci spoznam,co mu je a viem utisit. Prinajhorsom nosic a utekam domov. xD

sakaca
26. jan 2023

ak viem ukludniť v kočíku tak ukludním v kočíku, záleží od situácie, ale veľa krát som sa domov vracala s malou v nosiči namiesto kočíka, mala som Rischino vždy v kočíku pre istotu hodený

petralor
18. máj 2024

@monika19852 dobrý deň mám rovnaký problém. Aký nosič ste používali?

monika19852
18. máj 2024

@petralor ergobaby