Ahojte. Chcem sa spytat mamiciek velkych babatiek ako ste riesili denne fungovanie s takymi babatkami. Syncek sa narodil velky a teraz v 4 mesiacoch ma skoro 10kg a 68cm, a to vobec nie je tucny, ale proste vyzera akoby bol ovela starsi. Do vanicky kocika sa nezmesti, vytiahli sme sportovy, ale musi byt iba poleziacky, ale nie je to ono...ma tam tak hlavu neprirodzene ohnutu. Ako ste to riesili? Hojdacie kresielko - super vec, ale je do 9kg. Take tie stolicky na krmenie, ktore sa polohuju, tak su poleziacky do 9kg, na sedenie do 15. Lenze maly este nesedi. Nosenie - masaker zataz na chrbat. Mame satku, ale 4 mesiace po porode nosit 10kg je pre mna dost zataz. Vo vajicku mu trcia nohy, co vraj nie je problem, ale tak ja neviem, v aute mu nozky tlacia do operadla, tak sa mi to nezda. Nejake vychytavky?
Detska stolicka sweetyfox ma moznost tej polohy a je do 15kg .
A to vajicko na sedenie je dobre babybjorn. Tam je v lahu a je to pre deti do 3,5 roka.
@viestta My sme nevedeli, ze bude velke babo, kedze ja som mala male brusko a ked sa narodil, bolo prekvapko 😃Takze sme kupili vsetko v "standardnej" velkosti 😕
@kiki68 Vdaka za info, pozriem ju 🙂
vajíčko - nevadí
športiak - Valco Snap 4 Baby Sport Trend - úplný ľah, XXL strieška a nánožník 👍
jedálenská stolička - najlepšie je ikea ale nie pre 4mes (to až od cca 10 mes) - na pol roka zainvestuj do napr. Chicco Polly 2 Start, ktorá ako jediná má tuším aj zúženie chrbátika (čekni video na youtube čo tým myslím - hlavička mu nebude "lietať") - ani na "značkovejších" som to zatiaľ nevidela, oplatí sa 😉
kresielko - my sme mali Mamaroo ale to je trošku drahšie 🙂 neviem či sa ti to na tie 3-4 mesiace ešte oplatí, my sme využili hlavne pri bábätku, neskôr už pomenej
@kiki68 Vies mi dat link, lebo mi ju vobec nenaslo. Vdaka 🙂
Neviem v akej gramáži maš šatku, skús keďtak nosnejšiu, alebo nosič s možnosťou kríženia ramenných popruhov. Prípadne poriešiť držanie tela pri nosení. Mohlo by niečo z toho kúsok odľahčiť. 😊
@zuzanka.zuzu Vdaka, pozriem to ☺️
Ahoj, moj maly je od 4 mesiacov v Britax motion 4+ a ako nahradny ,,rychly" kocik mam valco snap 4 z druhej ruky, oba su do uplneho lahu. Stolicku pozri Zopa Ivolia, je super nastavitelna aj pri prvych prikrmoch, kresielko bolo be jungle krasne vydrzi aj velke dietatko.
@de_zi ja mám kríženie ramenných popruhov a veru... nepomáha 😢😂 našťastie už behá, čiže toto riešiť nemusím, iba keď potrebujem ho k sebe pripútať 😀
@zuzanka.zuzu Ja nemám, ale mne osobne aj pomohlo vymenit Rischino za Sestrice. Mala má síce len niečo cez 9 kg tak zatiaľ zvládam. 😅 Už sedí, tak nosím na chrbáte, to je zas o niečo pohodlnejšie. 😊
Ahoj. Pripnem sa. Moj sa narodil 5kg, v roku mal 15kg, v 2 rokoch 20kg, teraz ma 2.5roka a 22kg a 108cm. Proste sme to prestali riesit tabulkovym oblecenim a kupujeme mu veci, aby mu sadli. Sportovy kocik som pouzivala uz v 4m. Vajicko som v 6m vyradila. On bol aj celkovo dost popredu cize v 6m uz pekne sedel v 9m uz chodil sam. Su proste deti, ktore tabulky nefitnu.
On bude pomaly menej priberat, viac sa hybat, takze uz to hadam nebude taky narast vahy za kratky cas 🙂
A k tej satke, odporucam nosic s tvrdým bedrakom, tam sa ta vaha dobre rozlozi. Mali sme sestrice a super sa nosilo
My sme kvôli tomuto ,,problému,, kupovali káru Britax b motion plus, bol v nej od 5 mesiacov, je do úplného ľahu, žiadna neprirodzena poloha a bola mu dobra aj do 3 rokov. Čo sa týka vajíčka v aute, je pravda že nôžky mu trčať môžu, avšak nie hlava. Keby sa ti zdalo, že je tam už veľky tak su normálne autosedačky od narodenia najlepšie do 18 max. do 25kg kvôli bezpečnosti nie väčšie váhove rozpätie. Takéto autosedačky od narodenia sú polohovateľné, nemusis sa báť kvôli tomu, že ešte nesedí, bude tam v polohe ako vo vajíčku a tiež sa dávajú protismere.
Sedacku sme kupovali predne okolo 6m v protismere,lebo vajicko uz nebolo dobre. Kocik sme mali velky a uplne na lezato sportiak ale reval aj v nom. Nosic a satka do 9m. Ano chrbat mi nadaval denne. Tetaz nosim 18kg a nejak mi to neprekaza 🤣.
Vajicko- nohy nevadia, nesmie trcat hlava
Lehatko- zrus,aj tak nici chrbticu
Kocik- mam valco baby trend sport. Ultra je dokonca otocny. Je veľký s vysokou nosnostou.
Nosenie-vela deti sa nenosi a nic sa nedeje, ozelies
Stolicka-ja som si tu nosnosť nepozrela a bolo vybavene. V najhorsom sa ti skor rozhrka,no je tam toho
My sme od 4m kúpili športový kočík kde mohol ísť do úplného ľahu. Nepáčilo sa mu tak bol trochu zdvihnutý a keď zaspal, dala som ho rovno. Autosedačku sme tiež v 4 m museli kúpiť lebo do vajca sa nezmestil. Kúpili sme otočnu v oboch smeroch od 0 do 25 kg a má ju doteraz. Akurát ideme kupovať už tú najväčšiu. Kresielko sme mali väčšie, polohovateľné do 18kg. V tom som ho aj kŕmila pokiaľ nezačal sedieť. Sú aj hojdacie kresielka, ktoré majú nosnosť viac ako 9kg. Napríklad Nuna leaf. Samozrejme stojí viac. Nosili sme v nosiči do jeho váhy 15kg. Potom to už bolo na mňa veľa 🙂
@viestta Noo ved ja kebyze som v dome, tak by som kupila nejaky kocik v retro style aspon ako druhy na doma, ale sme v mensom byte a v panelaku je malicky vytah .🙈
@aknamorka22 Prosim ta, aku znacku autosedacky mate? Skusim pozriet. 🙂
@evkamotka Tak to si mi velmi nepomohla 😃 Co sa tyka vajicka, tak ide o to, ze v aute mu cez nozky ide cast pasu, cize ich ma stiahnute a ma ich brutalne natlacene do sedadla az musim dat vajicko viac do lahu, ale to uz vraj nie je bezpecne. Ohladom nosenia, tak to nie je take, ze chcem ho nosit, mne ide o to pomoct si, lebo predsa pocas dna chce ist na ruky, teraz mu idu zuby a ukludnuje ho, ked ho vezmem na ruky. Ja s nim nechodim vonku v satke. Kocik pozriem 🙂
Poriadny Ergonomický nosic, taky, ktorý bude pohodlný tebe aj dieťaťu (rischino, sestrice moyo)... Váha dieťaťa sa pekne rozloží na bedrový pas a nebude to taka záťaž pre tvoj chrbat
https://www.amazon.de/Baby-grows-adjustable-fol... Tu je link na tu stolicku. Mame ju doma a je vyborna. Da sa to cele polohovat
Ja som mala nosic od be Lenka a nas si jo vobec neoblubil. Babybjorn dopadol rovnako v skrini. Takze sme zostali pri kociku. Ja mam kocik nxt90 Emmaljunga outdoor a neviem si ho vynachvalit. Je to z tych vacsich kocikov asi, ale je pevny a ma vybornu nosnost. Vanicka nebola problem. Nas sa uz vacsi narodil s 53cm. Cize tiez sme mali hned vacsie velkosti
@de_zi Satka ma vysoku nosnost, toto je v pohode, len chrbat je este slaby :D Cvicim, ale potrva to 🙂
@domiklik Vdaka, popozeram 🙂 Mala som jeden pozicany od kamosky, ale maly v nom vobec nechcel byt. Ale asi nam len nesadol, mozno ina znacka bude super 🙂
@nikpa Super, tak to pozriem 🙂 Jemu nozky trcia a velmi ich ma natlacene na operadle. Neviem ci mame nejaky blby sklon zadnych sedadiel, ale musim prednu cast vajicka trochu dvihnut, ale mu to uvolnilo nozky, lenze potom vznikne medzera medzi vajickom a sedadlom.