Ako riešiť plač bábätka pri ležaní na brušku?

ivka2112
28. sep 2019

Ahojte mamicky. Chcem sa opytat, ci nema/nemala niektora z vas podobny problem, resp. skusenost a ako ste to riesili. Ci treba len preckat, alebo ci mozem ja nieco urobit.
Nas Filipko ma 6 mesiacov cerstvo. Dlho dlho sa otaca na brusko. Posledny mesiac cca ma ale taky, ze na chrbatiku nechce uz cobec lezat. Stale sa pretaca len na brusko. Lenze nevie aa este plazit, ani otacat z bruska na chrbatik. No a ked je na brusku, hned sa zacne strasne zlostit, mne to pripada, ze sa zlozsto, ze sa nevie pohnut dopredu, ani otocit na chrbat, ze nedociahne hracku a pod.(i ked tie mu samozrejme davame stale na dosah). Je to sost unavujuce, pretpze ked jw hore, no atop len na bruchu a tam sa no stop zlosti, mrnci.
Viem ze to je len obdobie a prejde to, ale.. neviete poradit, ci Ho mam nejako ucit otacat sa na chrbatik alebo lozit alwbo cokolvek? Dakujem

deedol
28. sep 2019

aj moj to robil, zlostil sa, ze nevie, co dalej. tvoj robi co? snazi sa plazit? robi lietadielko? dava sa na styri? pivotuje? podla toho, co uz vie, sa s nim da dalej "pracovat", ale aj tak treba len cas, lebo sa musi posilnit pred dalsou fazou🙂

ivka2112
autor
28. sep 2019

@deedol lietadielkuje, ale malicko, pivotuje o stosest. Plazit sa podla mna nesnazi absolutne, asi pred dvoma tyzdnami mal obdobie, ze sa pokusal ist na styri, ale nejak to preslo.

nikpa
28. sep 2019

@ivka2112 sú cviky ktorými mu vieš pomôcť rýchlejšie a ľahšie sa naučiť otáčať. Ja som ich veľa našla na YouTube a nete celkovo a fungovali

ivka2112
autor
28. sep 2019

@nikpa super, pohladam a potrenujeme🙂 dakujem krasne za odpoved! Prijemny vecer

deedol
28. sep 2019

skus "fyziomama" na fb a este je na youtube taka ceska, ktora ma videa, ako cvici so svojou dcerkou. nam radila fyzio podporovat pivotovanie, ze si tak posilni ruky. a potom podavanie hracky zhora zboku, aby bol nuteny uvolnit jednu ruku a opriet sa o druhu. moj sa snazil aj plazit, ale robil to zle (asymetricky), tak fyzio vravela, ze pohyb vpred moc nemusime podporovat. inak plazenie moze pokojne aj preskocit, to nie je vobec klucove.
drzim palce🙂

ivka2112
autor
28. sep 2019

@deedol dakujem moc🙂🙂

gabikamk
28. jan 2023

@ivka2112 viem, ze je to davnejsie. Ale ako to potom bolo s Vasim Filipkom, dlho sa jedoval na brusku? Nam to zacal robit nas 4mesacny, dovtedy to na brusku mal rad