Ako riešiť krátke spánky 6 mesačného syna?

bucunko
24. okt 2013

Babenky poradte mi prosim. Ja som uz v koncoch. Matusko 6M mi velmi zle spinka. Spinka mi tak doobeda cca 20 minut, okolo obeda zase tak 20 minut, poobede ked idem po mojho prveho do skolky tak vydrzi taku hodinku. Vecer mi ide spat tak okolo 19:30 a potom sa mrvi kazdu chvilu. Je plne kojeny takze samozrejme zaspava na prsniku a nema dudel lebo ho nechcel tak som ho nenutila. Spi somnou v posteli od narodenia. Co mam robit aby spal lepsie? je to normalne tak malo spat? Som strasne unavena a bezradna. DAKUJEM

nicicka
24. okt 2013

Asi ta nepotesim, ale myslim si, ze nic. Upravi sa to casom. Ja som prvych 6 mesiacov malu uspavala aj 5-6x denne na rukach na fitlopte a ked zaspala, tak som ju drzala na rukach kym sa nezobudila, lebo inak bola hned hore. Treba len vydrzat, to najhorsie mate za sebou. So spankom by to malo byt uz len lepsie. Drzim prsty 🙂

saska247
24. okt 2013

vydrz....moj spaval 2 krat po 20 min....zvysok plac,nespokojnost,mrncanie....ked zacal stvornozkovat,bolo to lepsie....

miku1
24. okt 2013

Časom sa to zlepší, uvidíš 🙂 Treba len vydržať. Moja staršia tiež takto podobne spávala....A mladšia jej v tomto začína pekne šlapať na päty 🙂

nativanativa
24. okt 2013

zrejme mu to staci , pokial nie je mrzuty a zly .... , treba este dodat ze to moze byt prechodne obdobie , neviem ci ti takto spava od narodenia alebo az v poslednej dobe ... skoda , ze si nezalozila temu a nie otazku , takto ti moze kazda z nas odpovedat len raz 😖 😖
moj rocny syn je este stale kojeny a cez den spi v pohode , tie dve hodky urcite , ale noci su u nas asi take ze je hore aj pat krat za noc - zvykla som si
chapem ze si z toho unavena , ale skus sa dat do kludu , prenasas to na svoje dietatko
drzim palce !! 😉

michellka85
24. okt 2013

kazde dieta je ine, a nespave dieta je na nervy 😖 😉 my sme to tiez mali tak, riesila som to asi od 2 mesiacov do asi 5-6.. 😅 a spanok riesim stale 😝 skus nastavit presny rezim! vygoogli si "spankovy rezim", dost som to studovala, teraz uz neviem tie stranky.. take male dieta musi ist po 2-2,5 hodine spat, ked spi tak kratko, tak aj skor. ked je velmi unavene, naberie druhy dych a da sa uspat este tazsie, je zle, umrncane atd.. mozno by pomohlo aj viac chodenia po vonku.
ja som to postupne dotiahla na priblizne 1,5 hodiny doobeda aj poobede (nie vzdy, casto sa to pomeni) vela stastia 😉

olalka
24. okt 2013

to máš ešte celkom dobré 😀 moja spí tri krát denne len tých 20 minút 😀 a uspať ju musím na rukách. je to len obdobie, raz bude lepšie 🙂 len tomu musíme veriť 😀

andelok
24. okt 2013

U nas to bolo to iste...dcerka spavala cca. 10-20 minut, najdlhsie potiahla 30 minut a potom plakala, lebo bola unavena...nas den sa skladal zo samych uspavani. Potom mi niekto poradil satku a ergonomicky nosic, tak som ju na to naucila (zo zaciatku boli protesty) a tam pospala aj tri hodiny vkuse. Ked sa zacala budit, tak som sa trosku poprechadzala po byte alebo som sa pohojdala na fitlopte a pritom som citala, bola na internete alebo tak. Aj von sme takto chodili. Potom sa to zlomilo ked presla len na jeden spanok cez den, okolo roka. Odvedy spi raz za den cca 2 hodiny sama v posteli. Nocny spanok-nespanok nekomentujem, doteraz ju kojim (bude mat dva roky), takze mozno aj kvoli tomu sa budi v noci...spi tiez s nami a vyhovuje nam to. Takze ja radim skusit nosic...este dodam, ze mam 160 cm a 50 kg, cize som celkom drobna, ale zvladla som ju nosit v nosici do 10 kg, chce to cvik a zvyk 🙂

sofinka13
25. okt 2013

no tak ja ťa nepoteším, ale moja Laura má 20 mesiacov, od narodenia spí so mnou v posteli, je stále dojčená a doteraz tak otrasne spáva ☹ Keď sme prišli z pôrodnice, spávala 3x za deň po 15 minút. Bola som z toho na nervy, keď som videla ako ostatní novorodenci spia aj 3-4 hodiny v kuse. Za jej 20 mesiacov života, jej najdlhší spánok vkuse trval 2 hodiny. Ešte nikdy mi neprespala viac ako 2 hodiny vkuse. Tiež zaspáva na prsníku, v noci sa budí každých 10 minút. Bez prsníka nezaspí, keď jej ho vyberiem z úst, hneď je hore. Doteraz som z toho na nervy, nervózna, unavená, ale riešenie nepoznám ☹ Nemám nervy na to nechať ju vyrevať a nedať jej prsník, lebo ona dokáže revať aj 2 hodiny vkuse, pogrcať sa a dožadovať stále len jedného - cici ☹

zuzkanik
25. okt 2013

Riešila som s dvomi deťmi rovnaký problém a preto viem, o čom hovoríš... Ale ak ťa to poteší, nepotrvá to večne. Treba tomu dať čas a mať trpezlivosť. Neviem, možno by si mohla zvážiť už aj zavedenie prvej tuhej stravy - tede mixovanej. 🙂 Viem, že kojené detičky nemusia tak rýchlo prechádzať na normálnu stravu, ale skúsiť môžeš.

zuzana32
25. okt 2013

Ahoj,
no tak ako ostatné mamičky, ani ja Ťa nepoteším. Môj syn tiež spával po 30 min., či doma či v kočíku po 30 minútach ako by mu zazvonilo bol hore. A to som ho musela uspávať aj dobrú hodinu.
Ale v troch rokoch sa to zlepšilo 😉 Taktiež bol plne kojený a bez cumľa.
Takže len vydržať.

adkasmolka
25. okt 2013

ahoj, aj my sme mavali kadejake spanky, ale po roku sa to uzasne zlepsilo, ked si syn prehodil spanok na obedny a potiahol aj dobre 3 hodiny 😀 Ja som vymyslela to, aby som ho poriadne unavila, ze sme chodili rano plavat, tak som snim cvicila vo vode o dusu,aby sa unavil 😅 Je jasne, ze plavanie male deti unavi. Takze mi potom krasne spal aj hodinu a pol. A to som ho prenasala a vysliekala pocas spanku. Naco som si ja musela dat pozor do jeho roku, bolo, ze ked sa zobudil musela som si odratat presne dve hodiny a potom ho zase ulozit spat. Akonahle som presvihla cas aj o 10min, uz nechcel spat, bol mrzuty. Ked som ho dala presne o 2 hodiny do 5minut bol tele a spal do hodiny niekedy aj hodinu a pol. Ale do pol roka spaval len v kociku, po pol roku som ho tyzden ucila na postielku. Dasa to, mamina musi mat pevne nervy. A nenechala som vyplakat ani raz. Hladkala som ho, skrabkala, davala moje pyzamo, hojdala, spievala a na 4.den uz sam krasne zaspal v postielke. 🙂

nikusssik
25. okt 2013

moja dcérka tak spávala tiež, ale už som ju naučila spať doobeda 2 hodinky a poobede 1,5 hodiny...a robila som to tak, že hneď ako sa ozvala, že je hore, ešte som ju chytila na ruky a uspala znova...aj keď som ju niekedy uspávala 15 minút, tak sa podarilo a zaspala...takto som to opakovala aj tri krát, kým nepospala tie dve hodky približne...niekedy menej...a postupne sa to tak naučila, že teraz sama spí 2 hodinky v pohode...niekedy sa ešte stane ,že ju idem uspať znova, ale málokedy...dôležité je, že si konečne dobre pospí...poobede to isté, ale to je už kratší spánok, polročné dieťa by malo spať cez deň 3 hodinky, takže je to akurát...nám pomáha aj to, že dám okolo nej vankúše a asi jej tam je príjemne...nieje voľne položená, že by sa mohla hýbať kadejako, lebo to by vyvádzala isto, v postielke hocikedy v noci začne koníky pásť a hýbe s celou postieľkou...🙂cez deň ju dám na manželskú, dva veľké vankuše okolo, položená je na tenkej perinke a vie, že má spinkať 🙂

ichbinich
25. okt 2013

Ja som mala podobne problemy so synom. Nakoniec som jeho dva polhodinove spanky upravila na dva hodinove. Podobne ako @nikusssik, aj ja som HNED sla za nim, ked sa zacal po tej polhodine mrvit a uspala som ho este raz. Zvycajne zase kojenim. Mala som pustenu vysielacku, a hned pri prvom mrveni som sla za nim, este pred tym, ako sa rozobral.
Zaruceny recept neexistuje, u niekoho pomoze nosic/satka, u niekoho nove uspavanie, treba vyskusat.
Vsetko dobre!

sammy
25. okt 2013

Je to normalne, moje vsetky deti tak spavali - kratsie a na viackrat, az po roku ako zacali spat len raz sa im spanok natiahol potom aj na 2 hodiny. A v noci to bolo zle aj nadalej, kym som kojila, ale to je tiez normalka.

dada7701
25. okt 2013

Ahoj, ja mám 4-mesačnú dcérku a naš deň vyzerá takto : ráno sa budí okolo 7,30-8,00, o 9,15 papáme (je na UM), potom sa pohraje, zaspinká, ale tiež len na 1/2 hodinku až hodinku, ked spí hodinku to je už super....potom sa znova hrá...papáme okolo 12,30, ideme von a v kočiariku pospí aj 3-4 hodinky (ale treba ju strážiť, lebo sa tiež budí)...potom papáme okolo 16,30, potom vydrží až do 20,00 ( bez spánku) potom kupkáme, napapáme sa a o 20,30 ideme spinkať, zaspi sama v postieľke...potom papáme ráno o 04,30, ale v noci jej musím podávať cumlík párkrát (dnes vydržala až do 03,30 bez cumlíka- to je úspech)....dosť ma to vyčerpáva, horšie ako keby som kojila 🙂))...ale čo už, musíme to vydržať...každé dieťatko je iné...ked sa narodila bola veľmi spavá...musela som ju budiť na kojenie-aj ked by sa nemalo budiť...narodila sa trošku menšia,tak preto....prajem pevné nervy a len vydržať...ja čakám, kedy sa nám zmení režim kvôli zúbkam, alebo len tak.....aké to bude ?!?!

zszudorova
25. okt 2013

ja nikdy neverim vete ,,vydrz,ono sa to zmeni,, ale zatial sa to vzdy stalo🙂 ja jeden den riesim,ze co mala,ako spi,ako hento,ako tamto a na druhy den je to fuc...same od seba...napr.mne mala este pred dvoma tyzdnami spavala tak isto,max 40min po dva krat a cely den mi premrncala,noci boli tiez na nic a nepomahalo nosenie,kocikovanie,spolocne spanie,nic...a ked som sa s tym konecne zmierila,ze no dobre takto spi a hotovo,len som sa snazila aby mala najmenej dovodov mrncat a revat,ci uz to znamenalo nanasanie alebo hocico...tak zrazu zacla pekne spat...od minuleho tyzdna spi krasne a aj noci sa zlepsili,dokonca zase haja vo svojej postielke..az nad ranom o 5 ju prekladam ku mne,dam cajik a este haja do 7:30...ale ako som uz spominala,mala sa od narodenia uz sto krat zmenila,aj spanok...(ma 9mes.)...u deti je to asi vazne tak...a ked bolo tazsie obdobie,ze horsie spala,lahla som si s nou a oddychla som si.bordel-nebordel, nervozna matka je onicom