Ako riešiť, ak je dieťa fixované len na kočiar?

mareka49
1. aug 2019

Ahojte. Prosim o radu najma mamicky, co mali rovnaky problem.
Syn 15 mesiacov zaspava len v kociari.
Vecer asi polhodinku pred spanim sa presunieme do postielky, citame alebo spievame si, mojkame sa, on sa "chumle" a do spania je kusok. Zial na tu poslednu fazu ma zafixovany pohyb kociara. Musim ho teda prelozit a troska povozit. Zaspinka. Viem, ze to nie je az taka tragedia. Su rodicia co uspavaju aj na rukach a kadeco.. Ale syn uz je velky a do kociara sa zmesti len tak tak. Najhorsie je, ze ked sa v noci preberie v postielke (po zaspati ho prekladam samozreje) na opatovne zaspatie zasa musi ist do kociara. Snazim sa ho prelozit vzdy nazad do postielky ale niekedy sa preberie a tak to radsej neriskujem a necham ho v kociari. Lenze tam ma zasa malo miesta a tak tam spi len chvilku. Vacsina noci je cestovna tortura.
Na zaspatie potrebuje kociar a samozrejme ze na naromalne spanie postielku a jej priesor.
Prosim o rady, ako tu finalnu uspavaciu fazu zmenit?
Skusali sme to v idelanych podmienkach, bol unaveny, pokojny, spokojny ale nedokazal v postielke zaspat. Po hodinke uz amok a tak sme ho radsej povozili..Dokonca sme na postielku namontovali take lyziny, co z nej robia hojdacku trochu ale nezabralo. Nie je to proste ten jeho kociarik. Syn nema cumlik, nie je uz dojceny, nepije v noci z flase UM. Len podla potreby dam cajik. Trva to uz asi 3 mesiace a myslim, ze nas to skor ci neskor nemynie. Nemam ale "gule" sak daj ho tam, on poreve a zaspi. Ved to moze trvat aj tyzdne a manzel je vlastne proti.
Co zabralo na vase deti?
Kociar sme aj odniesli, ale nakoniec sme po jeho amokoch boli radi ze ho mame.
Ano, je to moja chyba, ze som ho tak naucila, ale prosim o konstruktivne nazory ako z toho von.
Dakujem moc

ajka0207
1. aug 2019

@mareka49 podla mna to uz bez placu nepojde. Je uz dost velky, ale ak na to nie si psychicky ty nastavena. Tak skus este pockat, ked bude vacsi, mozno si sam najde nahradu.

fiafia
1. aug 2019

@mareka49 ako keby som čítala o nás 😂 koľko som sa ja nachodila s kociarom v noci po dome. Ak som nechcela zobudiť domy o štyri ulice ďalej radšej som ju vozila. Skúšali sme aj nechať vyplakať ale bol z toho taký rev,že sa nedala utíšiť riadne nas nalákala.viac som to neskúšala. Jedného dňa okolo 1,5roka som ju na xy krát položila do postieľky, zapla kolotoč a čuduj sa svete zaspala. Sama bez jedinej slzy. Musela asi dozrieť, pochopiť kde je jej dobre. Treba len skúšať inej rady nemám. Nič netrvá večne a raz príde aj na celú prespatu noc 😂 viem, zdá sa to na nekonečno ale raz príde 😀 prajem veľa síl, pevné nervy a aby sa to skoro upravilo.

lealikk
1. aug 2019

@mareka49 podla mna by si mu mala povedat, ze kociarik uz neni, je dost velky na to, par dni si pofrfle, ale zvykne si, hlavne sa neboj mu ho odobrat a niekde ho schovat

mogaa
1. aug 2019

@mareka49 ja som tiež názoru že 1,5ročné dieťa je už dosť rozumné na to, že keď povieš že kočík nie je(dali ste ho inému bábätku) tak sa zmieri s tým že nie je🙂možno 2-3noci si poplače a potom bude už ok....je to presne ako s dudlom - sú mamičky ktoré čakajú až dieťa "dozrie" a potom je vidieť 3ročné deti s dudlom🙂alebo ak dieťa zaspí len ak si k nemu lahne dospelý(a to aj veľké deti6-rokov ktoré vyžadujú rozprávku pred spaním🙂ako si ale dieťa naučíš, tak ho máš.....vôbec sa detského plaču netreba báť, je to ako keď ak dieťa niečo nedostane a začne plakať alebo sa hádzať o zem, miesto vysvetlenia/ignorovania - mu dáš čo chce🙂presne to isté je ak ho dávaš do kočíka lebo on chce🙂

gabinkomisko
1. aug 2019

@mogaa mimo tému ..ale nevidím nič zlé v tom že si 6 ročné dieťa vyžaduje rozprávku pred spaním .. to predsa nie je nič zlé, aj keď nejde čisto len o to čítanie, ale skôr o blízkosť rodiča .. na chvíľočku pred spaním

mogaa
1. aug 2019

@gabinkomisko jasne že na tom nie je nič zlé, ale problém je ak bez tej rozprávky nezaspí resp.nechce zaspať🙂v dnešnej dobe nie je nič výnimočné ak aj prváci-druháci idú do školy v prírode a potom sa bežne stáva že tie deti večer plačú🙂

bibistec
1. aug 2019

Tak ja ti asi jedina napisem ze nevidim problem uspavat v kociku. Mpja takto spavala poobede. Ved kedysi boli kolisky a hačky cize dieta sa hojdalo dokonca aj pre vyvin je hojdanie vhodne. Nevidim v tom nic zle. Moja do hlbokej korby od kocika vliezla aj ked uz bola o dost vacsia mali sme.ju na zemi na hranie. A tam spala. Ale zo dna na den to prestalo. Myslim ze aj tvoj syn dozreje ale nebud nervozna a nechaj tomu volny priebeh.

siska53
2. aug 2019

@mareka49 nasi sice neboli fixovani na kociar, ale zase zaspavali na prse.. tak sme prosto mudeli naskt ine uspavacie ritualy - maly po odstaveni dostaval chcilu UM z.flase, neskor si sam.nasiwl.spoaob, ze sme vsetko pomenovali, co bolo v miestnosti a potom som.mu pisala po chrbatiku alebo ho tak skrabkala, hladkala a spievala.. malej som zas spievala a citala, ta uz mala.dva roky vtedy, ked sme to riesili..tak sa naucili.. alw zas..kebyze je nutne, tak spia v kociku, ja som mala.velky kocar a spavala v nom.najma.mala.poobede (ona zas poobedny spanok nedala.nikde inde, len v kocari), neskor teda v športovom, aj ked..no.. vanicka z toho mojho by bola lepsia, bola robena pre deti do 3rokov..

jednamamapodcast
2. aug 2019

ahoj, bude treba najst nejaky sposob ako ho postupne odvyknut od tohto kocikovania. Kedze mi nenapada ako na to, chcela som Ti odporucit Zuzanu Guzmicku - ona je spankova poradkyna, skuste si najst s nou rozhovory alebo si pozrite jej stranku, mozno niekde najdete cestu ako na to.

seahorse27
3. aug 2019

Ten amok budete musiet vydrzat, inak to nepojde. Nakoniec zaspi aj v postielke. Budte pri nom, prihovarajte sa mu, upokojujte ho. Kocik by som uplne odstranila z dohladu, aby nan nevidel. Pri najhorsom by som si ho zobrala k sebe do postele - nie je to idealne, ale stale lepsie ako celu noc vstavat a prekladat dieta hore-dole. Mozno, ked bude citit vas, bude spat pokojnejsie ako sam v postielke.