Myslím tým, či v perinke alebo prikrité dekou, paplónom...?
Naše bábo má 3 mesiace a ešte ho balím na noc do perinky, aby sa nebudil rozhadzovaním rúk a škrabaním sa po tváričke. Rada by som ho už “odbalila” na noc, myslím že Moorov reflex pomaly ustupuje, len sa bojím, aby sa nezakryl dekou🤷♀️
Ako to máte vy?
Ďakujem 😊
Myslim, ze kazdy to ma uplne inak. U nas spacie vaky ostali totalne nevyuzite. Dcera bola od narodenia prikryta len dekou. Syn bol najskot v perinke a potom v ulitke, neskor tiez len deka
@atislava9 obe dcéry od narodenia spávali prikryte paplonom
Asi do 4,5 mesiaca bol v perinke.. odvtedy spací vak. Ešte na neho na chvíľu prehodím duchnu, nech vie, že má spať a neskôr ho odokryjem, nech mu nie je teplo
Prvé mesiace v perinke a potom som prikrývala paplónom. Spacie vaky sme nevyužili, ale niekto si ich pochvaľuje.
Ja do 3 mes v peribke na noc. Inak ani nechcela potom prikryta dekou. Mala som monitor tak som sa nebála a zas nikdy sa do nej nejak nezachumlala. Keď len odkopala
Starší syn dodnes spí pod dekou žiadne deky spacie veka unho nefungovala... Mladšia spáva pod paplonom ale snažím sa ju tak zabaliť doňho
za mna tiez spaci vak, presla som nan hned po perinke
Dakujem baby 🙂 este otazka - tie, ktore davate paplony, aj ich nejako privezujete o postielku, aby si ho babo nedalo na hlavu? Lebo aj taky nazor som pocula, ze paplonik priviazat o postielku🤷♀️
@atislava9 nie neprivazujem ,keď boli úplne malé ,dávala som paplón na sirku a zastrcila medzi postieľku a matrac. Teraz už iba prikryvam. Nestalo sa že by si dali na hlavu,skôr sa odkopu a spia na paplone
Mi sme mali dlho v perinke alebo v zavinovačke.. nikdy sme neprikryvali dekou, neviem si predstaviť byť prikrýta len dekou celú noc, nie tak malé bábätko 🙂 .. dali sme do spacieho vaku tam nebolo žiadne riziko aby si odkopal alebo prykril tvár 🙂
U nás od malinka fungovali spacie vaky. Perinky a ulitky ostali nevyužité.
Moja spavala tiez v spacom vaku, hned po perinke a aj potom, asi do roka a pol. Vedela v nom aj chodit 😂
Pod ničím 😂 všetko odkopava a je z toho nervózny 🤦
Ide leto, u nás na byte je také teplo že vo vaku by sa uvaril 😁 malý spal do asi piateho mesiaca v perinke. Nie preto aby mal zviazané ruky ale preto že musel mal zaviazanú strednú šnúrku (mal tak pocit že je niekto pri ňom a drží ho). Keď mal päť mesiacov kúpili sme paplón a zakrývali ho po dĺžke a zapravila pod matrac (kvôli tomu že sa odkopával) Spacie vaky a podobné vymoženosti môj syn nechcel. A nešnurovala by som, tej šnúrky by som sa bála viac ako nejakého paplonika 🙂
Z perinky isiel do spacieho vaku👍bol taky malicky ze som mu ho musela este po pazuchami presit aby donho nevpadol😂vzdy uz od malinka tolko cestoval po postielke ze spod deky by sa vykopal
@atislava9 paplonik ked tak zastrcis pri nohach a po bokoch pod matrac a dietatko si ma opierat chodidla o celo/spodnu stranu postele. cize sa neposunie pod paplon. Tak nam kazali v nemocnici . Ale ja som skusala s dekou a maly sa tak tocil ako hodinkove rucicky az skoncil aj tak s hlavou pod dekou. Tak mu manzel dal vak a ja som sa tak bala ze donho padne ze som mu ho este v noci na nom provizorne zosivala😂
odporučam spací vak, do dvoch rokov vyborna vec..
Len v pyzamku, nieje zakryty odkedy nieje v perinke
spací vak je najlepší