Ako resp. v čom spí vaše bábätko v noci?

atislava9
19. máj 2019

Myslím tým, či v perinke alebo prikrité dekou, paplónom...?
Naše bábo má 3 mesiace a ešte ho balím na noc do perinky, aby sa nebudil rozhadzovaním rúk a škrabaním sa po tváričke. Rada by som ho už “odbalila” na noc, myslím že Moorov reflex pomaly ustupuje, len sa bojím, aby sa nezakryl dekou🤷‍♀️
Ako to máte vy?
Ďakujem 😊

maybe888
19. máj 2019

spací vak je najlepší

lindusss2016
19. máj 2019

Myslim, ze kazdy to ma uplne inak. U nas spacie vaky ostali totalne nevyuzite. Dcera bola od narodenia prikryta len dekou. Syn bol najskot v perinke a potom v ulitke, neskor tiez len deka

kristina2412
19. máj 2019

@atislava9 obe dcéry od narodenia spávali prikryte paplonom

janba
19. máj 2019

Asi do 4,5 mesiaca bol v perinke.. odvtedy spací vak. Ešte na neho na chvíľu prehodím duchnu, nech vie, že má spať a neskôr ho odokryjem, nech mu nie je teplo

ellieellie
19. máj 2019

Prvé mesiace v perinke a potom som prikrývala paplónom. Spacie vaky sme nevyužili, ale niekto si ich pochvaľuje.

lucia147852
19. máj 2019

Ja do 3 mes v peribke na noc. Inak ani nechcela potom prikryta dekou. Mala som monitor tak som sa nebála a zas nikdy sa do nej nejak nezachumlala. Keď len odkopala

majusska202
19. máj 2019

Starší syn dodnes spí pod dekou žiadne deky spacie veka unho nefungovala... Mladšia spáva pod paplonom ale snažím sa ju tak zabaliť doňho

babi81
19. máj 2019

za mna tiez spaci vak, presla som nan hned po perinke

atislava9
autor
19. máj 2019

Dakujem baby 🙂 este otazka - tie, ktore davate paplony, aj ich nejako privezujete o postielku, aby si ho babo nedalo na hlavu? Lebo aj taky nazor som pocula, ze paplonik priviazat o postielku🤷‍♀️

klaudia_kaja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristina2412
19. máj 2019

@atislava9 nie neprivazujem ,keď boli úplne malé ,dávala som paplón na sirku a zastrcila medzi postieľku a matrac. Teraz už iba prikryvam. Nestalo sa že by si dali na hlavu,skôr sa odkopu a spia na paplone

klaudia_kaja
19. máj 2019

Mi sme mali dlho v perinke alebo v zavinovačke.. nikdy sme neprikryvali dekou, neviem si predstaviť byť prikrýta len dekou celú noc, nie tak malé bábätko 🙂 .. dali sme do spacieho vaku tam nebolo žiadne riziko aby si odkopal alebo prykril tvár 🙂

bubinko1506
19. máj 2019

U nás od malinka fungovali spacie vaky. Perinky a ulitky ostali nevyužité.

vikusjk
19. máj 2019

Moja spavala tiez v spacom vaku, hned po perinke a aj potom, asi do roka a pol. Vedela v nom aj chodit 😂

mirka1011
19. máj 2019

Najskôr spával v perinke a neskôr v spacom vaku, aspoň som mala istotu, že sa neodkope a nebude mu zima.

@vikusjk aj náš v ňom vie chodiť, už keď ráno počujem šuchtanie po plávajúcej, tak viem, že je hore 😂

sonicka96
19. máj 2019

Pod ničím 😂 všetko odkopava a je z toho nervózny 🤦

bobula46
19. máj 2019

Ide leto, u nás na byte je také teplo že vo vaku by sa uvaril 😁 malý spal do asi piateho mesiaca v perinke. Nie preto aby mal zviazané ruky ale preto že musel mal zaviazanú strednú šnúrku (mal tak pocit že je niekto pri ňom a drží ho). Keď mal päť mesiacov kúpili sme paplón a zakrývali ho po dĺžke a zapravila pod matrac (kvôli tomu že sa odkopával) Spacie vaky a podobné vymoženosti môj syn nechcel. A nešnurovala by som, tej šnúrky by som sa bála viac ako nejakého paplonika 🙂

silvia851
19. máj 2019

@atislava9 Do 4mesiacov sme spávali v zavinovačke a potom sme tiež spávali v spacom vaku, sú aj tenšie využívali sme taký v tomto období. Paplónik sme začali využívať až v 10mesiaci.

sofiia87
19. máj 2019

@atislava9 my sme asi po teoch mesiacoch presli z ulitky na spaci vak. Rano som ju uz aj tak zvacsa nasla vyslobodenu z ulitky a tak som si povedala, ze skusime.Momentalne mame skoro 6 mesiacov, spime v spacom vaku a spavame az na par vynimiek celu noc.

selest
19. máj 2019

Z perinky isiel do spacieho vaku👍bol taky malicky ze som mu ho musela este po pazuchami presit aby donho nevpadol😂vzdy uz od malinka tolko cestoval po postielke ze spod deky by sa vykopal

selest
19. máj 2019

@atislava9 paplonik ked tak zastrcis pri nohach a po bokoch pod matrac a dietatko si ma opierat chodidla o celo/spodnu stranu postele. cize sa neposunie pod paplon. Tak nam kazali v nemocnici . Ale ja som skusala s dekou a maly sa tak tocil ako hodinkove rucicky az skoncil aj tak s hlavou pod dekou. Tak mu manzel dal vak a ja som sa tak bala ze donho padne ze som mu ho este v noci na nom provizorne zosivala😂

ericavargo
19. máj 2019

odporučam spací vak, do dvoch rokov vyborna vec..

laajla
19. máj 2019

Len v pyzamku, nieje zakryty odkedy nieje v perinke