Ako pripraviť našich drobcov do života, nás a našu rodinu?

tomi15
24. mar 2012

Existuje nato veľa spôsobov, ale ktorý z nich je ten správny? Však všetci chceme vidieť naše deti šťastné, mať pohodový a bezstarostný život, pekné bývanie a nové auto. Ale ako to všetko dosiahnuť? Viete ako nato? Dá sa to

nela82
24. mar 2012

tak...to je to najtazsie v zivote..a zaroven najdôležitejšie 😔 😉

mandy552
25. mar 2012

podla mna je dolezite dat drobcovi dobre vzdelanie, aby sa mohol v zivote uplatnit a bude mat aj pekne byvanie aj nove auto ... ked to dostane bez toho, aby pre to nieco urobil, tak mu tym velmi nepomozes 😉

lucka1987
25. mar 2012

aj pre nas je to najdolezitejsie, pokial nie sme mi rodicia financne dostatocne zabezpeceny aby sme im dali to auto a dom a neviem co, tak z velkej casti bude zavisiet aj na samotnom dietati ako sa k zivotu postavi .
my mu mozme poskytnut akurat co najlepsi start a dobry mravny zaklad . vzdelanie, vychovanie, vstepit mu do hlavy hodnoty , ktore su naozaj dolezite . a je na samotnom dietati ako to v dospelosti vyuzije alebo nevyuzije , pretoze ci chceme , alebo nie, nebude vzdy vsetko podla nas a dieta sa nam vzoprie nasim myslienkam a predstavam a urovbi si tak ako to jemu momentalne vyhovuje.
nie som za to , aby som mu kupovala auto a dom a neviem co... a aj keby som na to mala , pride mi to nezasluzne a bez jeho pricinenia nezmyselne .
chcem z mojho drobca vychovat cielavedomeho pracoviteho cloveka, ktory sa nebude bat ist si za svojim snom a postupne sa preepracuje k materialnym veciam , ktore si spominal .
dolezitejsie su vsak hodnoty rodina a zdravie a celkova pohoda v rodine a jeho okoli... potom to ide vsetko lepsie.... 😉

ivuska6
25. mar 2012

no neviem ci aj tebe dali toto vsetko co pises ked to chces aj ty pre svojich ale nieje treba pre dieta nic take treba mu vela lasky , poriadne ho vychovat a nech sa uci zivot mu vsetko prinese ked bude oto bojovat a snazit sa ,deti ktore maju vsetko od mala si nevedia nic vazit a potom ked je starsi tak od radosti co uz nevie sam so sebou ti aj na hrb vyskoci .

vinifred
25. mar 2012

..na to neexistuje žiaden recept..v prvom rade ich treba slušne vychovať, s úctou a pokorou ku všetkému živému..nemôžem si pomôcť,tvoja otázka mi zaváňa snobizmom.. 😒

evitka82
25. mar 2012

no ak bude moje dieťa mať v dospelosti pekné auto a krásne bývanie ale bude namysléne,nebude mať úctu k ľuďom a k peniazom tak viem že som ako matka s výchovou zlyhala.takže nie je to o materiálnych veciach.treba vychovávať s láskou a úctou a v dospelosti sa s tým že ak chce mať pekné auto musí popasovať samé.pre mna bude teraz najdôležitejšie vychovať ju so všetkou úctou aby si vážila aj to ak nebude mať na chleba ale aj to keď nebude vedieť čo s peniazmi.a hlavne v tejto dobe budem dávať veľký pozor aby sa nedostala do zlej partie...dnes je toľko nástrah vonka že nám maminky teda želám pevné nervy vo výchove!!!

happy8051
25. mar 2012

prve, co treba dietatu dat je laska, zmysel pre cit, pre pravdu, spravodlivost.... vediet a chciet pomoct druhym, vstepit mu hodnoty...
cokolvek dalsie zavisi od moznosti a snahy rodicov... ale bez citoveho a charakteroveho zakladu, hoci s autom, domom, peniazmi a vzdelanim ostane dieta ochudobnene....

stanislavao
25. mar 2012

naco je cloveku drahe auto, uzasny dom, ked je clovek drzi, pohybuje sa mimo zakona, nevazi si ludi? hmotne statky nie su v zivote dolezite. dieta treba naucit ucte k ludom, ucte k prirode, ucte k starsim. treba ho naucit vazit si kazdu malickost a ked chce dostavat, tak musi aj davat. ked rodic da dietatu vsetko, co si zazela, na co si len spomenie, tak z toho dietata nikdy nevyrastie dobry clovek, nikdy si nebude vediet vazit nic. vsetko v zivote si treba zasluzit, uspech treba dosiahnut vlastnou pracou - potom ma z toho clovek radost a vazi si, co ma, co dosiahol, co nadobudol. potom si bude vazit aj svoje luxusne auto a krasny dom - ked si ho sam postavi, sam si nan zarobi.

lenka311
25. mar 2012

myslím že najviac čo dieťa do života potrebuje je láska a vštepiť mu úctu k všetkému živému 😉

danjelca
25. mar 2012

aby ste ho lubili boli spravodlivý a ukazovali mu sucit k iným bytostiam.Tak vyrastie sebavedomé, sucitné a šťastné dieťa.

miska246
25. mar 2012

Zaujimavo polozena otazka... Pre kazdeho ale stastny a pohodovy zivot znamena nieco ine... My sme si zabezpecili najprv byvanie, potom babo a neskor po case aj auto. Zijeme si skromne, nemam penazi tolko, aby som si ich rozhadzovala kam sa mi zachce, sme skromnejsi, ale o to stastnejsi...Dcerka je krasne zdrave dieta, jej spokojny pohlad stoji za vsetko. Co potrebujem to mam a nevymenila by som svoj zivot ani za milion...

mery.maja
25. mar 2012

Niesom velmi presvedcena ze "pekne byvanie a nove auto" je prave zaruka k pohodovemu a bezstarostnemu zivotu 🙄 podla mna su dolezitejsie veci ktore treba deti ucit a to porozumenie voci druhym,aby dostali od nas tolko lasky kolko len mozeme dat a myslim ze potom ked budu mat tento "zaklad" tak aj sami dojdu nato ze su pripravení do zivota a my rodicia budeme spokojní ze sme zvladli ich takto vychovat.Iny recept nepoznam.... 😒

nela82
25. mar 2012

nikdy svojim detom nezabezpecis "pohodovy a bezstarostny zivot" 😅 😒
Ak das svojmu dietatu uplne vsetko...od sameho detstva-akurat ho len a len naucis nic si nevazit a bude mat naozaj bezstarostny zivot-no z opacnej strany 😉
S mojim synom chodi do triedy chlapec-jeho dedo dlhe roky podnikal-uz je na dochodku.No nema problem povedat ucitelke,ze on moze vsetko,lebo ma bohateho dedka 😠 😕 To bolo este v prvej triede..
Jeho otec je presne taky isty-vidi priklad od rodicov...zly priklad podla mna.
Spravna vychova nie je o financnom zabezpeceni 😉 Mne staci,ked pridem medzi deti a je hned vidiet kto je z akej rodiny...Väcsinou tí co dostali vela lasky,zili skromne-nedostali vsetko na co si v zivote ukazali-su slusní,milí,priatelsky.No da sa tiez rychlo spoznat-odhadnut dieta,ktore sa len a len chvali,ponizuje,vysmieva sa...cim to je? 😉

katrinka8
25. mar 2012

Ja sa pridavam k babam - podla mna najdolezitejsie je naucit deti nezabudnut lubit (lebo deticky to vedia, ale niektore, ked vyrastu, na to zabudnu), ukazat im, ako bojovat za svoje sny, ukazat im, ako byt vdacnym za vsetko, co nam zivot dava, ako byt slusnym clovekom, zodpovednym, mat pokoru, ale zaroven dostatok sebavedomia na to, aby sme dokazali bojovat za svoje stastie. Musime ich naucit, ako mat uctu k zivotu, k ludom, k prirode, k svojmu okoliu... Ak nebudu (nebudeme) mat pokoj v dusi, nikdy nenajdu (nenajdeme) stastie v zivote. Vtedy nam dom ani auto nepomozu. Podla mna nie je dolezite mat bezstarostny zivot (aj tak si vzdy pre nieco robime starosti, ci uz mensie alebo vacsie), dolezitejsie je vediet, ako sa k starostiam postavit tak, aby sme si aj z nich dokazali vziat nieco dolezite, co nas niekde posunie a zaroven vediet, ako sa k nim postavit tak, aby sme ich vedeli vyriesit 😉

lucka1987
26. mar 2012

@tomi15 inak úpises ze : " Existuje nato veľa spôsobov, ale ktorý z nich je ten správny? " nože prezurad aspon jeden 😀 😀 😀 my s mm sme si kupili auto, dostali byt vzali sa v rovnakom mesiaci p byte ze ho dostaneme sme uz vedeli, ale nedostali sme ho od rodicov 😀 ale od obce ako najomny v novostavbe bytovke.. zaplatili si sami svadbu a uz v tom case sme sa snazili o drobca o dva a pol roka neskor sa nam narodil Syncek a teraz vybavujeme stavebne povolenia na RD.
dolezite je pre nas mat pracu .. teda konkretne aby mal pracu mm , kedze je hlavny zivitel. Marekovi chceme poskytnut kvalitne byvanie s obrovskym vybehom , svojou izbou a krasnou prirodou v horach , kde bude vyrastat.
skor ako na jeho znackovom obleceni mi zalezi totizto na tom byvani. cize bez strechy nad hlavou neostane. a potom uz len mu dopriat vzdelanie a vstepovat mu od malicka do hlavy hodnoty , ktore su naozaj dolezite .

tomi15
autor
26. mar 2012

@mandy552 Ahoj, samozrejme mas pravdu. Ja som to nemyslel tak, ze aby sme my nasim detom kupili auto a vsetko co chcu. Ale taketo veci ich my mame naucit ako si ony sami maju ziskat. A myslim, ze kazdemu z nas zalezi na tom aby sa nase deti nemuseli v buducnosti trapit 🙂 Ale v prvom rade musia rodicia mysliet inak 😀 Len ako mysliet, ze?

tomi15
autor
26. mar 2012

@lucka1987 Lucka chvalim Vas ste ozaj sikovny, ze uz mate byt a dokonca, ze uz sa chystate stavat dom. 😀 Ale je dolezite, ze ako k tomu vsetkemu prideme. Ze ci si na ten domcek dokazeme zarobit sami alebo teoreticky ten domcek 30 rokov ani nepatri nam, ale i banke. A v tom je ten rozdiel. Aby sme naucili nase deti aby nerobili pre peniaze, ale peniaze pre nich. Len ako, ze? 😝

marusik
26. mar 2012

to najlepšie, čo môžu dať rodičia deťom je ich vzájomný úprimný manželský vzťah - vzory muža/ženy, manžela/manželky, otca/matky...
pozri si knihu "Respektovat a být respektován"od autorov Pavel Kopřiva, Jana Nováčková, Dobromila Nevolová, Tatjana Kopřivová a skús si nájsť odpoveď sám/sama... alebo ďalší tip : Nicky a Sila Lee - Kniha o rodičovstve

lucka1987
27. mar 2012

@tomi15 joj no sak som pisala ze byt je obecny 😀 hralo nam do karat to ze obec postavila najomne byty dva roky dozadu a ja som tam za mlada si dala ziadost ... cize byt nie je nas.. teda vraj bude po 20 rokoch, ale to je daleko. a co sa tyka domceka.. hmmm... no tiez.. pozemok, upravy pozemku, platnu a mury ideme za svoje.. ostatne do uveru, dnes sa ani inak neda...

no a teraz k tej ekonomickej stranke teda.... 😉
no ako by robili peniaze pre nich? mas rad risk? investuj teraz do komodit 😎 ja som nad tym premyslala ked sa drobec narodil. komodity sa teraz predavaju pomerne lacno.. teda ako ktore. kup si zlato . to sice ide s cenou stale vyssie, ale pokial to pojde takto dalej tak o 10 rokov nekupis gram zlata za 25 evri ale za 250 . teda ak by to malo mat taku stupajucu tendenciu ako poslednych 10 rokov . my sme chceli nakupit zlato alebo slovovinove kosti v hodnote cca 1500 eur a len tak nechat ulozenu komoditu v banke. ale kedze zaciname stavat je to pre nas dost velky peniaz a nesli sme do toho . no marekovi sporim korunky na obycajnej vkladnej knizke a ked sa mu tam naspori suma vacsia co podostava od rodiny an sviatky a tak.. tak to pojdem vymenit za nejaku tabulku zlata alebo tak ... petoze peniaze su znehodnocovane inflaciu kazdym rokom...

vroni
27. mar 2012

Nuz, mam celkom dve priority (okrem normalnej vychovy, tu povazujem za samozrejmu): zabezpecit nas (rodicov), aby sme neostali visiet na krku nasim detom (hovorim cisto o financnom zabezpeceni, nie moralnom!) a dopriat detom dobre vzdelanie. Takze mi je dost fuk, ci bude jazdit moje dieta v rolls royce alebo na bicykli a byvat pod stanom ci vo vile. A bezstarostny zivot? To predsa neexistuje. Nastastie. Unudili by sme sa na smrt 😉
A to, ze dieta z bohatsej rodiny sa automaticky rovna nevychovane dieta, to je neskutocne stupidne klise. Prave tolko nevychovanych deti je aj medzi rodinami, ktore kazdu korunu musia trikrat otocit. Stav na ucte rodicov nema nic spolocne so starostlivostou o dieta, To by deti socialne odkazanych rodicov museli byt ti najvzornejsi clenovia spolocnosti - a to skutocnosti nezodpoveda ani omylom (skoda)

zdraviezprirody
28. mar 2012

@tomi15 veľmi ťažkú tému si nadhodila 😕
Ja denne prízvukujem deťom, že rodina je posvätná. Mám doma dvoch tinedžerov...viete si predstaviť, čo si o mojom výroku myslia 😝
Každý rodič chce pre svoje deti to najlepšie, ale nevieme s istotou nikdy, ktoré naše skutky prinesú ovocie. Či to, že zabezpečíme svoje deti finančne, ale pri tom nemáme šajnu o tom s kým sa kamarátia, kade chodia. Dáme im vzdelanie, ale nenaučíme ich, ktoré sú v živote tie pravé hodnoty. Byť rodičom je dobrodružstvo....
@vroni súhlasím s Tebou 😉

zdraviezprirody
30. mar 2012

@tomi15 prepáč, až teraz som zbadala, že som Ťa brala za žienku 😀
Oprava: veľmi ťažkú tému si nadhodil 😎

briketa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bonaquaba
31. mar 2012

@zdraviezprirody s TYM s tebou suhlasim, ze my deti nenaucime ake su v zivote prave hodnoty, co je pre teba dolezite nemusi byt pre neho a naopak. Kazdy jedinec si vyberie svoje hodnoty a my rodicia im to akurat mozeme ukazat a vstepovat im co je dolezite pre nas, ale kazdy si z toho odnesie aj tak to co je podstatne pre neho.

zdraviezprirody
1. apr 2012

@bonaquaba Je to tak ako píšeš. Nechcem veľmi odbočiť od hlavnej témy, ale v hlave mi víria slová Kahlila Gibrana
„Vaše deti nie sú vašimi deťmi. Sú synmi a dcérami túžby života po sebe samom. Prichádzajú z vás, ale nie sú od vás, a hoci sú s vami, nepatria vám. Môžete im dať svoju lásku, ale nie svoje myšlienky. Môžete dať príbytok ich telám, ale nie ich dušiam, lebo ich duše prebývajú v príbytku budúcnosti, ktorý vy nemôžete navštíviť ani len vo sne. Môžete sa usilovať byť ako ony, ale nechcite ich urobiť podobnými sebe, lebo život ani nejde späť, ani nezostáva pri včerajšku. Vy ste luky, z ktorých vaše deti vyletujú ako šípy.... „

Myslené bolo tak, že každý si vyberá svoje priority, ale verím tomu, že pravé hodnoty sú od veky vekov nemené 🙂

bonaquaba
1. apr 2012

@zdraviezprirody
Pravdive slova, kazdy clovek si nakoniec sam priority vyberie, my im mozeme k toomu dopomoct, tym,z e im dame dobry moralny a vychovny zaklad, a ked dieta uvidi doma spokojnu a stastnu rodinu, ktora si pomaha a kde vladne laska a pokoj, tak toto aspon pomoze Nie vzdy sa to da, pretoze ked sa o tom hovori tak to vyzera idilycky, ako vsetko sa da jednoducho zvladnut,ale opak je pravdou, u nas to funguje dvojstranna vychova manzel ma jednu a ja druhu a to preto,z e on pracuje v zahranici a ked pride domov tak deti zahrnujee hmotnymi vecami, pretoze im chce vynahradit cas, ktory nestravil s nimi, ale ja s tym nesuhlasim, lebo su potom rozmaznane a uz si na to zvykli ze mozu mat vsetko na co si zmyslia, lebo im to tato kupi, Ja som na nich tvrda, nekupujem im zbytocnosti iba to co je nevyhnutne,pretoze maju toho az az a toto je najhorsie,ked sa vychova bije v rodine, ze manzelia sa nedokazu zhodnut, tak potm aj deti maju v tom zmatok, co je spravne a co nie, Co sa tyka citovej vychovy, tak deti velmi objimame a myslim,z e to dost pomaha k pocitu spokojnosti a radosti deti, hocikedy oni pridu ku mne a objimu ma, tak to je skvely pocit a hlavne, ked to clovek necaka a tiez sa snimi vela rozpravame. A co sa tyka auta,nadherneho domu a majetnych veci ktore by mali urobit deti stastnymi a spokojnymi v dospelosti , tak som toho nazoru, ze, ked si deti na to zarobia tak nech si to kupia, myslim si,z e vo vacsine slovenskych rodin rodicia nezahrnuju takymito luxusnymi vecami deti,pretoze na to jednoducho nemaju a je t len dobre, pretoze neviem kde by sme sa dostali,keby sme vsetci vsetko mali, ja som z klasickej obycajnej rodiny a urcite nezazlievam rodicom,z e mi nedali auto alebo byt zadarmo,jednoducho som sa musela o seba sama postarat a tak je to spravne,pretoze ked clovek nieco sam dokaze tak ho to posuva dalej a stava sa silnejsim.