Ahoj prosím Vás poradte mám nastupiť do práce 1 februára ako mám pripraviť za mesiac mojho na mne závislého syna na opatrovateľku syn má jeden a pol roka a ešte ho aj kojím od narodenia je len s nami celá rodina je od nás vzdialená 250 km takže je na nás hrozne naviazaný mám z toho strach nechcem mu sposobiť neaku traumu viem že deti sa rýchlo prisposobuju ako mu to uľahčiť čo najviac . Dík
Treba chodit viac mrdzi ludi popripade zavolat niekoho k sebe.nechat maåeho s niekym bez vas tak postupne najprv 30 min.a postupne to predlzovat.a aj nejake stretnutia s opatrovatelkou aby sa zoznamovali a hlavne aby si zvykal na novych ludi bez vas.hned mozte zacat stefanom ze nachvilku odidete a nechate ho napr.s mamou.on di zvykne ale treba ho ppstupne pripravovat. 🙂
Treba, aby k vam opatrovatelka zacala chodit co najskor, aby si na nu zvykol🙂
suhlasim s @karamel - nech k Vam zacne chodit co najskor a pomerne casto, na nejaku hodinku, aby ju syncek spoznal, najprv za tvojej pritomnosti, budete sa spolu hrat, rozpravat a neskor ho nechas na nejaku dobu povedzme 15-20 minut sameho s nou, neskor to trosku predlzis a uvidis reakcie. Postupne si zvykne. A hlavne treba sa so syncekom rozpravat, uz teraz ho mozes vecer pred spinkanim pripravovat na to, ze maminka bude chodit do prace a ze sa o neho zatial bude starat teta, kym bude maminka v praci. Deti su velmi vnimave a mudre, treba sa k nim stavat ako takym. Vela veci pochopi aj malinky cloviecik.
... ak uz je to nutne tak urcite zabezpecit aby ste uz teraz boli s pani co bude opatrovat co najskor a co najdlhsie este pred tym ako maleho nechas samotneho iba s opatrovatelkou bez maminky 🙂 deti si zvyknu velmi rychlo ale tiez potrebuju isty cas na akusi adaptaciu ... a nakoniec aj ty si musis byt ista ze naozaj bude vsetko v poriadku a budes moct danej osobe doverovat a tvoje dietatko bude v dobrych rukach
súhlasím s tým, začať čo najskôr so zvykaním. môj syn mal necelé dva roky, keď začal chodiť k opatrovateľke. bol dosť hamblivý a nedôverčivý k cudzím ľuďom. keďže na opatrovanie mal chodiť k opatrovateľke, tak sme tam boli párkrát spolu najprv. hneď na prvom stretnutí si ho pani opatrovateľka získala, vedela som, že problém nebude. malý po hodine u nej fungoval už bezomňa. bola som tam už len pre istotu.
nemyslím si, že by jeden a pol ročné dieťa bolo malé na to, aby chodilo na opatrovanie. len treba postupne privykať na nového človeka. 😉
presne ako pisu vyssie, najlepsie zacat skor sa s nou stretavat...ked som ja chodila opatrovat, tak prvy tyzden bola mamicka este doma pre istotu s nami a neskor uz v pohode, zaciatok bol horsi ked ju videla mala odchadzat, ale potom nato aj zabudla a v pohode fungovala so mnou do vecera, uz ma poznala 🙂
@stanislavao - preco je velmi zle ked rok a pol stare dieta nechaju cudzej osobe? Asi nemaju na vyber, nie? V jasliach by to bolo ine, tam by ucitelky neboli cudzie osoby pre dieta? Jasne, ze je lepsie ostat s dietatom doma, ale nie kazdy ma tuto moznost. V zahranici idu do jasli ovela mensie deti a vyrastaju z nich psychicke zrudy, alebo co?
ja som zacala pracovat par hodin tyzdenne ked mal moj syn 12 mesiacov a tiez som mala opatrovatelku a tyzden chodila ku nam sa hrat s mojim synom a potom som ich nechala spolu hodini, potom dve a po po 2 tyzdnoch som jej ho nechala na pol dna. mal asi take 2 mesiace ze za mnou 10 min poplakal ale teraz ma 2 roky je to uplne v pohode. pekne si na nu zvykol. ja pracujem len 2 dni v tyzdni. takze to bolo fajn. kebyze ho mam davat kazdy den na 8 hod tak by mi to bolo luto. predsa len je este malicky
najprv sa s nou stretnut niekolkokrat aj s dietatom aby ju spoznalo a tak nech zacne opatrovat
je velmi zle, ze take malicke dieta nechate cudzej osobe. urcite najprv sa stretavajte spolu, chodte na prechadzku spolu, nech pride k vam a hraje sa s vasim dietatom aby si postulne na nu dieta zvyklo. dufam, ze tu osobu poznate, lebo v dnesnej dobe, ked clovek vidi, co tie !opatrovatelky! robia detom, tak to je strasne. musite vediet, aku ma ta osoba povahu, ci nieje vybusna, ci je trpezliva, aby mal dietatu neublizila. ci uz fyzicky, alebo psychicky. je to velmi zle, dat dieta cudzej osobe. hlavne pre to dieta. cize musite docielit to, aby ta osoba nebola cudzia, aby ju dieta poznalo, kym ich nechate bez dozoru.