Ako prinútiť dieťa spapať antibiotiká?

jajilb
22. feb 2012

Ahoj moj maly ma 15 mesiacov a momentalne sme chori. Ako ho však prinutiť aby spapal antibitika aj ked su vo forme sladkeho sirupu. Nejake osvedsene rady? Dakujem

kvojtanikova
22. feb 2012

@jajilb natiahni ich do striekacky a postupne po troske mu to pustaj do ust, masiruj pod bradou aby ho to hned nutilo preglgnut a nestihol to vyplut. Z mojej skusenosti - ak som sa to snazila zamaskovat aj tak ma vzdy prekukli obe deti takze davam to take horke aby toho bolo cim menej.

jajilb
autor
23. feb 2012

Dakujem za radu, pomohlo to 😀 striekačkou sme davali, trosku pomasirovali krk,a spapal 😀

lucia375
23. feb 2012

Aj ja tom to tak robila ked mala dcéra 15 mesiacov a fungovalo to ale teraz má 3 roky je to veľký problém. Neviem to do nej dostať, polovicu mi povyplúva a jeduje sa pri tom. Akurát má bronchytídu a veľmi slabo jej to ustupuje. 😝

halienka
23. feb 2012

ja som len raz skúsila striekačkou a asi to malej vošlo príliš do krku, hneď ju naplo a pogrckala sa. takže odvtedy normálne na lyžičku a tak mi to zjedla, ešte som jej dala tú lyžičku - takú malú priesvitnú plastovú - do ruky a ona ju ešte aj pekne celú oblízala 😀