Ako prežívate dni s 8 mesačnými deťmi?

barborinkamisko
7. apr 2022

Ahojte žienky mamičky
Nezvyknem chodiť na fóra alebo skupinky ale asi som už zúfalá alebo sa nudím na materskej 🤭 Mam 8 mesačného syna ktorého milujem nadovšetko. Ale posledný čas ako rastie atď je placlivy práve prechádzame separacnou úzkosťou dosť silnou by som povedala. A nikedy som fakt zúfalá co mam robiť keď plače nič nestíham neviem robiť pri nom všetko si musím z rána spraviť aby som cely deň mala na neho čas . Dajte mi nejaké rady ako co vy tak robíte cele dni aby ste sa quazi s tej materskej nikedy nezblaznili.
Bývame na dedine 30 km od mesta vodicak nemám takže ani hocikedy neviem ísť k mame . Manžela mam od rána do večera v robote . Ako vyzerá taky vas bežný deň a aké tipy by ste mi dali co robíte alebo ako sa hrávaťe s 8 mesačnými bábätkami😘

stastna17
7. apr 2022

vacsinou som deti dala na zem , vsade kopa hraciek, veci ktore im neublizia a ja som robila co trebalo, deti sa plazili, chodili za mnou. mala som dvojicky.
rano vstali, najedli sa , dala som ich na zem s hracakami, ja som im navarila obed, potom sme dali desiatu, isli sme von za blokom mame park, do 11tej cca , zjedli polievku , isli spat, ked vstali ,zjedli druhe jedlo a o 16tej dosiel manzel a stale sme isli potom bud obaja von s nimi alebo iba on a ja som upratala, povysaval, urobila veceru...
ked mali 2 spanky este tak to iste medzi tym, stale 2x denne vonku a deti sa same premotali , chodili po byte, vsetko skumali.

diamond007
7. apr 2022

@barborinkamisko ja mám druhé teraz 6,5mes.
Ak je placliva, ideme na prechádzku. Veľmi pomáha ak dieťa zmení prostredie. Dá sa ísť von aj doobeda aj poobede, počúvať podcasty atď... Ja sa teda nenudim lebo mám aj staršiu doma, ale ak má separacnu, neodopieraj mu seba. Navar keď je možnosť, ja si dám malú na zem v kuchyni. Varím kým spí a dovaram keď sa zobudí a je taká otapena ešte, vtedy usedi v kresielku alebo na karimatke v kuchyni lozi. Zachvilku začne dieťa chodiť, uleti to jak voda a nezastavíš sa vôbec 😀 užívaj si tu pohodu ešte a kľud 🙏❤️
Vysava buď robotický alebo keď je muž s deťmi v izbe a ja môžem robiť väčšie upratovanie. Ale neriešim veľa veci, domácnosť zaostáva za všetkým. Musela som si prehodiť priority.

barborinkamisko
autor
7. apr 2022

@diamond007 super nápad áno s tou menou prostredia máš pravdu asi a co sa týka úzkosti nie neodopieram ale je to miestami takže aj pre mňa 😀 ako taka mala opička je on ( co sú tie podcasty🤪

diamond007
7. apr 2022

@barborinkamisko áno, verím že je to ťažké aj pre teba nepohnut sa od neho na krok. Tam pomôžu tie prechádzky, ja s malou chodím po 1h bdenia cca na dlhšiu prechádzku. Vtedy ju baví pozerať a zväčša na záver zaspí a doma položím a spinká ďalej alebo sa vyspí v nosiči. Prvú v kočíku som dávala pár kilometrove prechádzky aj dvakrát denne po 2-3h, ale ta mi tam spávala aj.
Podcasty sú hovorené slovo, alebo cez YouTube videá počúvať môžeš. Ja počúvam o výchove alebo záujmové podcasty ( konkrétne cez Spotify lebo je to bez internetu). Alebo si púšti hudbu. Ja som si tie časy veľmi užívala 🙂 ❤️

54tinka54
7. apr 2022

@barborinkamisko synček má za pár dní 8mesiacov a veru aj my máme separacnu úzkosť 😏 asi nič len vydržať, je to len obdobie.. napr môj ani nechce večer zaspávať s manželom, place a hovorí mama až kým si k nemu neprídem ľahnúť ja 🙈 cize ozaj cely deň sme spolu.. ešte nevie až tak dobre plaziť tak čakám že keď sa to lepšie naučí nebude taký placlivy, lebo už bude spokojnejší keď bude viac pohyblivý.. inak počas dňa striedame podložku, hojdacie kresielko, ruky, kočík vonku

tosomja
7. apr 2022

@barborinkamisko ja mám dve, od piatej rána sú hore, dovolia mi spraviť si kávu, starší 2r mi asistuje, 11m zatiaľ kričí a trieska so všetkým 😃 alebo sa štvrtá na mňa a kričí starší.
Potom pripravím raňajky, všetko komentujem, rozprávame sa vkuse. Malú dám do sedačky, staršieho na stoličku, starší už je sám, ale viac po kuchyni ako v ústach, rýchlo nahadzem do mladšej, dokrmim staršieho, poumyvam všetko, vrátane ich. Ideme do kúpeľne, umyť zúbky, tvár. Potom do obývačky sa hrať, ja zatiaľ idem rýchlo na wc, kým stiahnem gate, už sú pri mne. Starší s vreskotom, lebo mladšia mu berie hračku.
Ideme sa hrať ďalej, medzitým ich trikrát prezliekam, lebo pijú vodu ako prasiatka. Keď už veľmi hučia, oblečiem ich, ideme vonku, mladšia pospi, starší sa vybehá. Doma sa umyjeme, najeme, idú spať, od 12tej do 15tej. Väčšinou obaja. Vtedy poupratujem, navariť na ďalší deň. Keď vstanú, najefia sa ideme zase von. Na dve hodinky. Medzitým aj nákupim. Doma ich olúpem, dám mlieko a o 19,30 spia. Alebo ležia pri mne v obývačke.
A ja dopijem kávu z rána 🤣
Niekedy varím a upratujem až večer, lebo nemajú stále taky deň, že spia spolu. A to musím zabávať jedno aby nebudilo druhé.

tosomja
7. apr 2022

Mám nový mobil, nemam nastavenú klávesnicu aby mi neopravovalo slová. Tak hádam si to vieš preložiť čo som chcela napísať 🤣

majlo1234
7. apr 2022

My rovnako separacka🤯 vsade ho nosim so sebou, ale tiez som si musela prehodit priority, lebo vyzaduje minimalne moju pritomnost, ak uz nie animacnu cinnost😀takze ak chcem nieco urobit, musi to byt maximalne rychlo😀ale inak teda rano bdiw 3-4 hodiny, vacsinou sa hrame, ranajkujeme, potom idem von so psom, a dam ho spat. Porobim co treba a potom uz je obed, obedujeme a poobedie sa taha ako sopel😀

diamond007
7. apr 2022

@tosomja dopijes kávu zrána večer keď ti spia 3h naobed 😶😱😱😱😱😱 ja teda kávy pijem pri deťoch, ale spánky majú úplne iné 😒 nie vždy mi spí staršia, mladšia zrovna naobed keď spí staršia má zlý spánok 🤣 takže zväčša po 10min je hore a zaspí až keď vstane staršia .... 🤦😑😑🤣

diamond007
7. apr 2022

@54tinka54 nedufaj že to bude lepšie plazenim 🤣🤣 moja má 6.5mesiaca, stvornozkuje už mesiac a separacnu má tiež teraz 😀 akonáhle nesedim v jej blízkosti alebo nedajbože sa postavím z detskej, rev a plač 😑🤣 jej stačí že ma vidí a hra sa sama aj keď lozi. Tiež som si myslela že to bude v pohode, že bude samostatna ale tak čo uz 😀

bashee
7. apr 2022

@barborinkamisko nas zacinal v 8 mes stvornozkovat. Stale som ho davala na zem a oblozila hrackami, vytiahla mu misky, varechy nech si bucha objavuje. Nech lozi po dome a tym sa velmi prebavil. pustila mu rozpravku ako sedel v stolicke a pucil rozok a pod. Vtedy som pila kavu ako-tak v klude 😃

54tinka54
7. apr 2022

@diamond007 ja vidím zlepšenie, čím je pohyblivejsi tým viac sa dokáže zabaviť sám 🙂 keď ešte nič take nevedel tak len sa prehodil na bruško, začal robiť lietadielko a jedoval sa
A separačka, to už je ina kapitola 😅 zvykli sme sa s manželom pri večernom uspavani striedať, teraz si malý vyžaduje len mňa.. akonáhle si k nemu ľahne manžel tak začne plakať a pomedzi to ma-ma 😀 prídem ja a už je dobre

diamond007
7. apr 2022

@54tinka54
Joj tak my to máme naopak 😀 čím pohyblivejsia, tým viac si vyžaduje mňa vedľa seba 😑🙃
Jasné, dieťatko si vie určiť koho kedy chce a toleruje 😀 môj muž zacal uspaval až ked mala staršia tri roky 😀 dovtedy deň aj noc nemohol a plakala. (Ale robí často nočné takže bolo to o zvyku že v noci som doma vždy ja, on občasne). Mne takéto rituály na striedačku nikdy nehrali do karát 😀 ale držím palce 🙂

54tinka54
7. apr 2022

@diamond007 no tu pekne vidno ako je každé dieťa iné 🙂 a napr u nás donedávna viac uspaval večer manžel, aby som si ja oddýchla po celom dni, cize keby to malo byť o zvyku tak je s tým malý v pohode, lenže teraz sa to fakt otočilo a manžela odmieta 😅 vidím na ňom ze mu to je aj ľúto 🙈 ale tak čo už, proste separačka 😀

jane1987
7. apr 2022

@barborinkamisko pekne mu najdi nejaky suflicek, ktory moze rozbombardovat- trebars nadobky plastove, varesky a tak, s tym sa uhra. Alebo ja mam magnetky ma chladnicke, tiez sa s tym uhra, lez navarim. Hracky, idealne vacsie auta, po zemi a skuma kolieska, lopticky- trebars maly nafukovaci bazenik napln vsemoznymi loptickami, male flasticky s vodou,....momentalne mam sice 11 mesacneho, ale vonku sme stale, doma len ked spi a papa. Ked nevydrzi v kociku, vezmi roztek, chrumky, cucoriedky, ono decka ked chrumaju nieco, su pokojnejsie a zabavia sa. ,,Vysvetlujem" mu farby, tvary, zvieratka ako robia....cvicime na fitlopte, plavaren, prejdeme sa autobusom. A idealne ked ma separacku, ci idu zuby, je nosic.

barborinkamisko
autor
7. apr 2022

@diamond007 presne ako píšeš