Ahojte, vec sa má tak, že manžel musel na pár mesiacov pracovne odísť a ja už nevládzem. Máme 9 mesačné dieťatko, akurát sa rozlozilo, snaží sa dvíhať na nohy, samozrejme za všetko zúri čo mu nie je umožnené, do toho zuby...ako tie deti zabávate? Chodíme na dlhé prechádzky 2x za deň, hráme sa, beháme po byte, pomenovávame veci - učíme sa....ale okrem tých prechádzok všetko baví 5 minút a mne už došli nápady. Ja už som sa aj k telke uchýlila,aby som mala chvílu pokoj sama pre seba...nehrešte ma,viem,že to nie je ideálne. Každý deň vstávam sklúčená,že ma čaká 14 hodinová šichta. Cez deň zle spí, to sú len dva polhodinové šlofíky. Nebaví ma už ani upratovať, haldy neožehlených veci, všade bordel - nenávidím bordel. Všetko je zle, všetko ☹
@ivangeline 😁pocuvaj...ty si vlastne ja! Kazde jedno slovo...fakt ako keby som to pisala ja😂
No ja keď som mala prvú tak som to prežívala rovnako celé dni sama doma tak sme lomzili kade tade lebo doma len plakala v noci nespala a teraz mám druhé a toho nechám nech si lozi po izbe sám vsetko zabezpečím a hra sa a venujem sa staršej
Ja mam to iste🙂 a prechadzky su top, audiohniha do ucha a 3hodinove prechadzky, ked varim musim dieta zapojit, vo svojej jedalenskej stolicke by vyletel z koze, tak mam velku prac dosku, ho posadim do rohu, dam mu varechu, misku a vari, nezehlim, pradlo skladam dam do skrine, ozehlim len ked ma manzel poprosi daco ak potrebuje koselu ale musi strazit prcka, no a tiez som bola proti telke, ale je veru zapata, ma rad muziku, tak lalatv a on tancuje aj 20 min vydrzi, tiez sa mu venujem dost citam knizky, to ho nebavi, skladame kocky on ich bura, auticka a lietadla su naj hracky, to sa zabavi 10 min sam, vlastne aj na wc ked idem tak drobec pri mne
Ja som mala den rozdeleny do 4. Sesthodinovych blokov. Cielom bolo prezit aktualnych 6 hodin. Mne mala nespala ani v noci.
Rozhodne radim poziadaj o pomoc. Susedu, kamosku, rodinu min. 2x do tyzdna na 2 hodinky. To bude to svetlo na konci tunela😊
A cez vikend sa vyspat aspon 5 hodin za den.
Vôbec nemaj výčitky že si mu pustila telku. Aj ty si len clovek. A telke sa aj tak nevyhne. Veď sú na každom kroku. Ak ťa to poteší je to normálne. A k rodičom nemôžeš ísť na chvíľku? Alebo ideálne im ju nechať a ty si zajdi napr. Na pedikúru 🙂
Chapem ta😔ale vydrz, pominie to...
Nepospalo by lepsie v kociku? Sice si nesadnes ale mala by si dlhsie veget. Inak ja mam 9.5m doma, ale uz druhe. To je lepsie, uz sa mu tolko nevenujem :D nemas v okoli kamaratku? Rodicov?
Nas ma rad knihy take pre male deti s tvrdymi stranami alebo s roznymi okienkami. Vie sa s tym celkom pekne zabavit aj ked teraz uz musim davat pozor aby ich nejedol lebo nejedno okienko uz skoncilo v ustach 🙊
@denda007 ked teraz vsade korona, mama je daleko...sem tam pridu kamarati, ale to je take...no bezdetni a vecer...ja vecer mam chut len lahnut a plakat za muzom...a ze separacnu uzkost maju len deti 🙄
@evkamotka no nespi ani v kociku, ale aspon je na jednom mieste a ticho...len mi chyba taky ten cas nicnerobenia bez vycitiek svedomia
@nenne27 vydrzim, co ine 🙂
@janage ja mam svokru blizko,len tiez nechcem furt otravovat...ale ano asi to tak zacnem robit aspon raz za cas
A prepacte, ze pisem anonymne v takejto prkotine...vo vela temach som bola hrdinka, ale dosiel na psa mraz...no a hanbim sa 🙈
Keď mi deti spali len raz denne cez obed, vždy spali doma, inak by som nič neurobila resp. ani by som si neoddýchla.. A keď spalu 2x,tak prvý spánok som si porobila najnutnejšie a potom vždy poobede na druhý spánok von..
Zaklad je neobvinovat sa,nemat vycitky. Nikto nevydrzi nonstop sa venovat dietatu. Nevadi,ze nemas ozehlene. Zredukuj zehlenie nanajnutnejsie veci. Je to len obdobie a bude lepsie.
Nemas sa za co hanbit,nie je to lahke,ked si sama na vsetko...kludne zapoj svokru,nie je to hriech😉😊ked mal moj maly cca.9 mesiacov,doslova ma "zachranovala" Duck Tv,aby som mu aspon prikrm rychlo uvarila,cize nemaj vycitky svedomia!
Vydrz....
Povedz na priamo, svojre, ci moze,ak nie nic sa nedeje. Nech nema pocit, ze ju tlacis. Moja skusenist, ked padas na hubu a poziadas ludia pomozu. Ale musia vediet, ze o pomoc stojis
Ahoj,ja mam tiez 9 mesacnu pradnicu plus 8 roc eho skolaka a 5 rocnu skolkarku ,no poviem ti ze ja jej normalne pustam telku bez vycitiek dam ju do pavuka a sup pred tv ak chcem napriklad povesat pradlo alevo navarit a nemam ziadne vycitky svedomia ,aj sa da ulahcit ulahcujem si
Nemas sa za co hanbit. Ani "len jedno" dieta nie je vzdy prechadzka ruzovou zahradou. Aj take male deti vedia byt narocne. Aj ja som mala nespavca a uz len ten nedostatok spanku sam o sebe cloveka nici, ja som sa citila psychicky strasne, ked sa dcera budila aj v noci kazdu chvilu. Ani nie tak fyzicka unava, ale bola som nervozna, taka vyhorena, nic ma nebavilo, nemala som do nicoho chut. Spanok a oddych je naozaj velmi dolezity. A dalsia vec je, ze muz je prec, si sama, chyba ti spolocnost dospeleho, normalny rozhovor. Teraz je to o to horsie, ze je taka situacia vo svete, neda sa az tak socializovat. Je to blba rada, ale treba to obdobie proste vydrzat, prezit.
Boze, co by som dala zato, aby moj 10mes sedel pred TV 🙏🏼😁 jeho nebavi ani Tv, len zastrcky, vysavac, skrinky, pracka, sprcha atd a ja aj m muza na HO, lenze tento prisavnik ma separacnu takze visi na mne 🙄
Chodime 3krat denne von, sam sa zahra 5min,tak ked chcem varit-rozlozim mu misky a lyzice, ked chvem upratat, tak sa drzi vysavaca a vysavam s nim 🙄, ked spratavam pradlo tak mu vytiahnem krabicu s voanocnymi gulami 😁 tak mi je luto ze za coronu nemozme nikam, ziadne plavanie, nakupovanie, vylety 😔 by som sadla do auta a sla, ale takto max do Kauflandu 🥴
ked uz mu pustas, tak aspon nieco pekne - Macka uska napriklad. a neporadim, mala som to rovnako akurat, ze teda muz bol doma a v noci vyrazne pomohol s uspavanim. materska urcite dovolenka nie je. mne to uz konci a aj si poplacem niekedy ako rychlo to ubehlo...hlavu hore, nezehli, bordel ignoruj a pozrite si tu rozpravku spolu
Asi ti neporadím, to treba len prežiť. Neboj bude lepšie ✊
Nerieš bordel, oddychuj, a zapoj svokru, pozvi na kávu, na prechádzku,možno sa poteší. Toto hluché odbodie treba iba vydržať, prešla sme si tým kazda
Ahoj, som na tom podobne, 9 mesacny maly prieskumnik so stale nabitymi baterkami :D manzela mam sice doma, ale teraz maju toho tolko v praci, ze pride vecer domov, naje sa a vacsinou uteka este za pocitac dorabat. Takze tiez som sama na vacsinu veci.
Tiez mu idu zubky, takze v noci sa tak priemerne 8 x budi s placom. Rano vyzeram ako vygrcany rezanec a ked si pomyslim, ze ma caka zasa cely den prezit, tak mi je do revu.
Z hier u nas frci najlepsie nahanacka-schovavacka, to sa mu paci, ale vonkoncom to nie je oddychova hra :D
Aj ja som bola proti telke, ale teraz je u nas pustena, to sa proste neda inak. A zaujimaju ho len reklamy... takze ked potrebujem aspon 10 min oddych alebo nieco rychlo spravit, tak sup do ohradky a pozera. No co mam robit, neumrie z toho. Ale jasne, ze mam vycitky.
Poradit som ti neporadila, ale je mi lepsie, ze som sa postazovala 😂😂😂
Dakujem zeny....uz som pradlo poskladala take ake je,teraz sedi v kresielku a bezia mu pesnicky, tak si davam kavu
Je pravda,ze tychto 9 m ubehlo az moc rychlo, len samotne dni sa vlecu 🙂 dakujem vam za rady, skusim to orientovat sa na aktualny den a nemysliet na to,ze este kolko budem sama. Je super aspon sa takto vypisat a cakat na odpovede...aspon trocha socializacie cez net, naozaj dakujem
Ja by som skúsila popracovať na tom spánku. Tiež mám 9mesačnú (a to už druhu 9 mesačnú, presne pred dvoma rokmi som to isté riešila so staršou) a ak by mi spali len toľko málo, to by boli celý deň predrazdene a nespokojné. Keby si si ľahla s ním? Že by ťa cítil? Alebo ho nedávať jesť krátko po jedle? Možno sa mu nieco vráti do krku a na to sa zobudí. Ja napríklad žehlim tak, že jej dam rozhadzovať štipce a rýchlo žehlim. Upratujem tak, že dam vyhádzať na to určený suflik a rýchlo upracem iné. Kuchyňu riešim tak, že posadim do sedačky, dam chrumky a rýchlo riešim jedlo. Niekedy jej v izbe rozložim hračky po zemi, čo viem že ju na 5 sekúnd záujmu a idem rýchlo niečo urobiť. Sú to vždy len 5-10 minútové okná. Obdobie medzi 7-12 mesiacmi je najťažšie. Keby som mala jedno dieťa len, cez deň si určite pospím
Ja som si zohnala upratovačku aspoň raz do týždňa v takom období. A naučila dieťa spať vonku v kočíku za každého počasia. Ale štýlom ze položila do kočíka...dve minúty pohojdala a nechala zaparkovaneho na verande. A veru dve hodiny tam pospal.
Bože, úplne ako ja pred rokmi, cez deň spal 2x 30 min,muž stále v robote, nám hrozne pomohlo bicyklovanie, fakt. Vedel už sedieť šup na cajgel a my sme poznali celučičkú dedinu, a veru každý deň sme chvíľku aj rozprávku pozrieli a čo. Neboli to hodiny, ale on sa zabavil a ja som na 20-30 min vypla. On sa napr. vôbec nevedel sám zahrať, ale som to vyriešila tak, že sme mali v izbe milion hračiek autíčiek, ja som si ľahla na koberec on bol pri mne a hral sa. Jemu stačilo, že som tam nemusela som zrovna lietať s autíčkami. Hlavne si nič nevyčítaj, všetko je OK a všetky sme si tým prešli
Keď som mala jedno, tak zabavili sa aj sám, keď videl, že neoddychujem. Takže som veľa varila, piekla, upratovala a chodila vonku, na návštevy, obchodov a pod. Keď som sedela, bolo zle. 😁 Ležať som ležala len na zemi pri ňom. 😂 To bol môj oddych, k tomu rádio alebo audiokniha. A spala som s ním. 😀