Ako prežiť cestu autom vo vajíčku?

evkapen
28. okt 2014

Ahojte, v nedeľu nás čaká 120+120km cesta autom aj s 3m. synom. Zatiaľ sme sa vozili len po okolí, max. 5km, ale stále plakal, nepomáha, keď sa s ním rozprávam, ani hladkanie, ani hrkálky, ani rádio. Ani doma nechce byť vo vajíčku. Poraďte nejaké triky prosím, ako mu tú cestu spríjemniť. (Vybrať ho počas jazdy zásadne odmietam.)

levma
28. okt 2014

s trojmesacnym toho moc nevymyslis...jedine ak by sa vam podarilo nacasovat aby spal..... :(

moni244
28. okt 2014

ahoj, no len dufat, ze zaspi, my sme to tak naplanovali, najprv spustila hysak, to sme zastali na parkovisku, nakojila som, ucicikala a potom mi zadriemala a uz sa cele 3 hodiny do ciela nezobudila

beruska141
28. okt 2014

takmer kazde dieta v aute zaspi, lebo su to monotonne zvuky a vibracie. najlepsie urobite, ked pojdete na spanok a napapany a nikde nezastavovat. moje dieta vzdy spalo krasne na dialnici po prvy semafor (v ziline) a potom to bola katastrofa, vzdy sa na tom semafore zobudila... 😀

zara0201
28. okt 2014

@evkapen Zatial ste boli len krátke trasy...Nevies co s nim urobi dlha trasa, mozno uz na siestom kilometri zaspi a cesta bude nakoniec v pohode.

bubelko
28. okt 2014

@evkapen skusit naplanovat cestu pocas spanku. plus ja som zistila, ze starsi nemal rad, ked mal zatiahnute a tmu, mladsi zas nemal rad, ked mu svietilo, takze vzdy cestoval so stiahnutou strieskou, taktiez - oblecenie - nebabusit. babatku moze byt teplo, to mu moze vadit tiez. 😉

sharmari
28. okt 2014

2mesačné dieťa, cesta z Prešova do Nitry bez jediného problému... ešte aj na kojenie som musela budiť... myslím, že aj váš pri takto dlhej ceste zaspí... ja som mala plán, že ak by bolo najhoršie, tak dám prsník počas jazdy 😀 (bez toho aby som dieťa vybrala zo sedačky 😉 )

evkapen
autor
28. okt 2014

dik baby, @beruska141 a myslis, ze mame vydrzat a nezastavit, aj ked bude maly VELMI revat az bude modry? neviem, kolko km tak vydrzime, bojim sa najma o sofera. cesta by mala byt plynula.

siska53
28. okt 2014

@evkapen ja som dojcila pocas jazdy pri dlhych cestach. Ale ja nespferujem,sedela som medzi detmi vzadu,lebo mala bola placlivejsia a dojcila ju v takej pre mna krkolomnej polohe. A to aj vo vajicku a neskor aj v normalnej autosedacke.
A mali sme aj koec hraciek,no to ju nebavilo az tak..

katarinnak
28. okt 2014

My sme šli 8 hod cestu keď mal maly 2 mesiace, z toho 7 prespal. Zastavili sme len raz natankovať a vtedy sa najedol. Doporučujem nakŕmiť natankovať plnú nádrž a nezastavoval. Naj je diaľnica 😃

moni244
28. okt 2014

@evkapen my sme zastavili po 5 minútach, to bol strašný hysák, ale tá hučala, už keď sme ju dávali do auta, moja chyba, mala som ísť zároveň s ňou do auta, ale ja som ju zapla, zavrela dvere a obišla som to a ona ma nevidela a spustila hysák

culia1
28. okt 2014

? vsak si to naplanujte tak, aby mal cas spania a ked nebude mat cas spania, tak si urobite dakde prestavku

jana_eyre
28. okt 2014

ani jedno moje dieta nezaspi v aute ak ideme pomalsie ako 60km za hodinu.. takze ak pojdete na dlhsiu cestu, naplanujete si to na spanok a pojdete rychlejsie, maleho to na 99,99% uspi.. inak vacsina deti najprv place a az potom zaspi.. ved ani v kociku nespia hned..

bianca
28. okt 2014

my sme s nasou jazdili od 3 tyzdnov 1000 km mesacne.Cim mensie dieta,tym mensie problemy.Nacasovat cestu tak aby bolo unavene a ked zaspi,nezastavovat.To je zlate pravidlo

beruska141
28. okt 2014

@evkapen jemineeee, vsak to nieeeeee! tebe maly tak place az zmodra? ako ho uspavas? skus ho uspat na rukach a opatrne do autosedacky do nastartovaneho auta a potom cim viac dier tym lepsie 😀 aj moje deti na zaciatku niekedy placu, ale preto ze su unavene, no ja nezastavujem, vacsinou cestujem s nimi sama, keby stojim na kazdom odpocivadle, do ciela nikdy nedojdem....
teda: ist na spanok, najedeny v suchej plienke a on by mal za chvilu zaspat. ale kazde dieta je ine, tvoje nepoznam, ale viac ti poradit neviem

evkapen
autor
28. okt 2014

@beruska141 no nie uplne modry, to som prehanala:D ale predvcerom sme isli asi 6km do parku a to uz chytal fialovu farbu...zaviazala som si ho do satky, ukludnil sa, pekne zaspinkal, po prechadzke som ho opatrne prelozila do vajicka, nastartovali sme, on sa zobudil a zas 6km plakal :( no uvidime, pojdeme rano, bude napapany, suchy, nejak zvladneme!

junova
28. okt 2014

@evkapen Ja mám dve deti. Obidve v aute od malička plakavali. Dcéra do dvoch rokov, syn má rok a má tam hysaky. Ideme keď je napapany, prebaleny, keď má spať, keď je vyspaty. Jedlo a tiež hračky hadze na zem. Je to únavné. Nikde nemôžeme kvôli nemu chodiť.

maca_p
28. okt 2014

@sharmari tomu sa hovori dobre vychovane deti 😉
aj moji spavaju v aute, a vzdy spavali aj nocne cesty z a do chorvatska 😉

siska53
28. okt 2014

@beruska141 ved to,ze takmer.. Moji su mimo tej kategorie.. Este do Tatier alebo z si obaja zvyknu pospat,ale maximalne hodku. A cestou do Talianska,co vstavali o 4 rano a cesta trvala cca 12hodin,spali maly hodinu a dcerka,co je inak celkom dobry spac,spala 2hodiny za celu dobu. Som bola v soku,lebo vlani do Chorvatska si pospali omnoho viac. Ale uz maju 4,5 a 2,5r. A nebolo ani treba ich celu cestu specialne zabavat.