Ako preniesť dieťa do postieľky, aby sa nezobudilo?

anjelik87
26. feb 2014

Maly bude mat 17 mesiacov. Od narodenia nespal ani raz vo svojej postielke. Zaspava aj spi pri nas na manzelskej posteli. Donedavna sa budil v noci aj zo 10 x ale konecne sa uz budi len 2 x a preto ma napadlo ho po zaspati prelozit do postielky. Uz je velky tak to nebude asi take lahke. Zaspava na prsniku. Raz som ho aj skusala preniest ale sa zobudil. Nemate nejaku fintu ako ho uspesne chytit, prelozit a polozit? Dakujem

luba28
26. feb 2014

ked spi tak ho zober,priloz k prsniku on zaspi a ked prestane tahat tak uz len ho daj do postielky a nie na postel,...

sense
26. feb 2014

pockaj kym sa dostane do hlbokej fazy spanky...cca 20 minut po zaspati zistis to tak ze dycha pokojne hlboko, a ked mu dvihnes rucicku tak mu ovisne sama...

ava11
26. feb 2014

@anjellik87 nechat ho zaspat na nejakej deke, do ktorej ho po zaspati zabalis a prenesies aj s nou, nebudes musiet davat ruky pod neho a ani sa nezmeni teplota podlozky, na ktorej lezi

ichbinich
26. feb 2014

@anjelik87:
Musis pockat, ked bude hlboko spat. Otestujes tak, ze mu zdvihnes ruku a pustis. Ak padne bez akehokolvek odporu, spi hlboko 😉
Potom ho drz nadalej tak, ako zaspal a podla potreby si ho este v naruci uprav pomalicky tak, ako ho das do postele, aby si ho nedavala spakruky. Ak spi na boku, podloz si ruky, aby si ho dobre drzala a mohla polozit. Potom ho POMALICKY daj lahnut do postele. Najprv nohy a telo, hlavu ako poslednu spustit na matrac. DRZ HO este chvilku, nechaj podlozene tvoje ruky. Potom ich pomalicky vysun. Ostan nad nim este chvilku "v pohotovosi", keby sa zacal mrvit. Este jeden trik, daj potom medzi seba a jeho pri prekladani nejaku plienku, plysaka a pod., aby stale citil, ze sa ho nieco dotyka, ked ho prelozis. Alebo ho uz v tvojom naruci zakry dekou a preloz ho uz s tou dekou. Potom nebude citit zmenu teploty ztvojej teplne naruce do chladnejsej postielky.
A hlavne, mysli pri tom, ze teraz ho prelozis bez zobudenia a on bude pelne spat dalej 🙂 Znie to ako psycho, ale funguje. Ked ho prekladas s mylsienkou, ze sa aj tak zobudi, tak sa zobudi. Ked s myslienkou, a teraz budes pekne spat vo svojej postielke, tak to zvycajne klapne 😉
Toto su moje triky, a to najma syn spal NA mojej ruke do vyse troch rokov...
Vsetko dobre!

betka011
26. feb 2014

ja to riesim v zavinovacke, lahsie sa s nim manipuluje, v spacom vaku sa mi vzdy zobudil ked som ho prekladala

winka99
26. feb 2014

musis odhadnut ten spravny cas na prenesenie...my sme tak nosili z obyvacky do izby a velakrat sa po ceste zobudil, tak spiatocka 🙂 inak bol cirkus, uz z toho nastastie vyrastol, zaspava sam 🙂

kia241
26. feb 2014

nech zaspi na vankusi a potom to uz ide lahko jednu ruku pod vankus druhu pod zadok a nohy si podopri laktami a sup je v postielke🙂 u nas to funguje takto

mima2778
27. feb 2014

Ako vravi @kia241 u nas lezi na velkom vankusi,potom len strcim ruky pod vankus a sup do postielky a tam dalej spi na tom vankusi,nezobudi sa tak...

lauricka
27. feb 2014

naucit ho zaspat v postielke 🙂 . Neviem, ci od neho mozes ocakavat taky zazrak, ze si ho naucis zaspat na prsniku, spat v posteli, zaspi niekde uplne inde a potom nebude mat problem, ked sa preberie zrazu v postielke, ani nevie, ako sa tam dostal. Si to predstav sama. A ked sa preberie a potrebuje znovu zaspat, zvacsa bude vyzadovat take uspatie, na ake si ho naucila.