maminky oradte daku fintu ako prelozit dieta ked zaspi pri kojeni, takmer vzdy sa mi zobudi
@slecnayersinia len nájsť vlastnú fintu. Starsi spal ako poleno, mohla som ho za nohy ťahať na spánku ... mladši sa zobudí, aj keď bradavky vytiahnem zo zovretých ust.
Prekladala som ju na otvorenej detskej perinke,keď bola väčšia na malom paploniku.je na niečom ležala,necítila to až tak,že ju prekladám
Obe deti, ak som ich mala počas kojenia na rukách, pripadne ak som ich náhodou uspavala na rukách, tak boli položené na malom plochom vankúšiku, pripadne poskladana deka - čokoľvek co máš, nebude na tom príliš teplo a bude to rovné. Položís disconnectnuteho potomka opatrne aj s podložkou ako pyrotechnik a vzdialis sa. Na podložke nebudú tak veľmi cítiť pohyb, nezacitia zmenu teploty - posteľ bude chladnejšie ako náruč atď.
@slecnayersinia Kolko ma mesiacov?
Babatka do 4 mesiacov (prva spankova regresia) upadaju po zaspati do REM spanku. Vtedy sa lahko zobudia. Treba cakat min. 20 minut (idealne 30 minut) kym neupadnu do hlbokeho spanku. Vtedy spia ovela tuhsie. Ak ma uz po spankovej regresii, je to naopak, najskor upadnu do hlbokeho spanku a tak treba konat uz po 10 minutach od zaspania... inak hrozi, ze uz budu v REM spanku. Ale zase musi spat, ak len stale upada do spanku, tak sa tiez zobudi. Poznas to tak, ze uplne akoby odkvacne... totalne uvolnenie a tichucke dychanie.
Druha vec je izolacia. Potrebujes nieco pod dietatkom co bude izolovat pohyby z tvojich ruk a tiez teplotny rozdiel medzi tvojim narucim a matracom. Nas syn pouzival spaci vak namiesto periky, ale aj ten tenucky vankusik alebo prelozena deka je dobry napad, len ta deka sa moze pod nim pokrkvat pri prekladani a tak spi na hrboloch. Ale ona sa pekne nahreje kym kojis a babo potom neciti rozdiel teploty ked ho polozis na matrac.
Niekedy funguje super rychle prelozenie a niekedy zase super pomale
U nás sa to nedalo, trebalo nakojit v ľahu a potom dieťa iba nechať tak 🙂