Ahojte dievčatá, neviem či sa táto otázka hodí do tejto témy ,ale neviem si už rady, tak sa na Vás obraciam.Mám 1 - ročného syna a nechce sa mi dať prebaľovať ,už som skúšala spievať ,zaujať ho niečím iným alebo som mu dala cumlík no nič nepomáha.Môj nezbedník sa zaprie nožikami a začína sa boj . Je to tažké hlavne keď sa pokaká to mám potom hovienka všade.Ako to riešite vy?
Nic s tym nenarobis myslis ze to len tvoj maly? :D musi s toho vyrast :D aj moj ked mal po roku tak sa vzpieral, prevaloval, utekal, reval...no bol to BOJ 🙂
po kakaní sme vždy kúpali a od 11 mesiacov mala plienkové nohavičky, ktoré sa nelepia, ale naťahujú ako gaťky doteraz na nich fungujeme 🙂 namastím, natiahnem a ide 🙂 síce mám dievča, ale tak reku dám tip....
Jaj,prebalovanie je nudne,pre nich,ja som ich pri tomvzdy zabavala a neskor som,im,na mobile pustilana ru dobu pesnicky. Pri malom,to bola nevyhnutnost v case,ked som bola tehotna s malou,aby ma nekopol do brucha.
vacsinou sme sa ale hrali na smrdlave nozicky,akoze som omdlela,vymyslela,som im taku riekanku. A zvladli sme to.
teda s malou este zvladame,kedze nie je este odplienkovana.
robia to nie len neposlusni chlapci, ale dievcatka a dokonca aj tie poslusne, aj moja Hanka 🙂 Patri to podla mna k veku, je to uplne normalne...proste treba im vzdy "vytriet zrak" niecim novym, prekvapivym - ja davam vsetko mozne do ruk, co este nemala (zacali sme plienkou latkovou, papierovou, presli mastickami v tubach, v plechovych ci plastovych krabiciach, kvapkami do oci, nosa, vatovymi tamponmi a neviem cim vsetkym - momentalne ficia zubne kefky 🙂) Proste skusat a prejst mu cez rozum trosku 🙂
dávala som zakázané veci-mobil,diaľkové
Ja s malým zvádzam boj od jeho pol roka 😀 zo začiatku mi pomáhali hračky a ovládače ale teraz už nie...tak mu musím držať ružičky aby sa nevrtel a neutekal.mi 😀
Pozname 🙂 ja prebalim niekedy aj v stoji alebo jeho "polobehu", na nocnik si sadnut nechce ani za otca, takze pokakaneho rovno do vane (ked sme doma, ak nie sme, nastupia rozne saskovacky a oblbovacky).. urcite na nieco prides 😉
ja ho prebalujem postojačky už nejaký ten čas :D a v pohode keď treba utrieť zadoček zohne sa a hotovo zvykla som si už som nevládala sním bojovať a utekať zaním keď má pokakaný zadoček :D
moj bol taky isty, skusala som na neho vselico, ale nic nezabralo, tak som raz pri prebalovani akokeby vystrasene zhikla: "Chytroooooo, musime utriet ritku, mas tam cervicka" Cuduj sa svete, zabralo. Potom to este mozno 3 krat na mna skusal, ale znovu som mu to tak isto povedala. Podotykam, ze uz videl cervika, a vobec sa mu nepacil. Vedel, ze to je nieco skarede. Toto iste som neskor skusila s vyberanim soplikov a tiez zabralo, dovtedy nehrozilo vybrat.
Aj my čucháme smradľavé nohy :D máme prebalovací pult na postieľke, tak buď jej zapneme kolotoč, alebo som dala ešte na skriňu vedľa obrázok, tak sa jej ho snažím dať do pozornosti. Alebo nejakú hračku do ruky.
ja mojmu davam do ruky krém otvara a zatvara niekedy aj ochutná 🙂 a ešte ked ho prebalujem naťahuje si pipika tak ak je pokakany tak mam čo robit aby som to stihla utrieť skor ako tam pridu jeho ruky 😀
moja ma 10m a pri prebalovani uteka kope tisne ku sebe nohhy len aby jej plienku nedala a o obliekani ani nehovorim
jaj som rada, ze je nas tu viac 🙂 My pri prebalovani tiez bojujeme, Maco da nohy dokopy alebo ma rovno kope, place, atd... Rozptylenie hrackami a zvukmi niekedy funguje, niekedy nie 😒
im moja ročná dcérka to robí sem tam, vystrie nohy, dáva si medzi nohy ruky, vykrúca sa... Viem že to vôbec nie je vhodné dávať deťom, ale zakázané ovocie najviac chutí 🙂 dala som je do rúk nabíjačku z mobilu a bol kľud - asi tri týždne to vydržalo. Samozrejme po zapnutí plienky som je ju hned zobrala 🙂
Ja maleho umyvam v umyvadle, nema kam ujst 🙂 . Uz je na to zvyknuty. Ked mala dcera toto obdobie tak som jej davala kadeco do ruky alebo ju nejako zabavala. Musi predsa existovat nieco co ho zaujme.
odkedy sa syn postavil, tak sme prebalovali vyhradne postojacky. na detsky stolik som nasypala nieco pod zub a kym vyjedal, tak som prebalila. ak som nic nemala alebo to nezabralo, tak to bola fuska, utekajuce dieta som nahanala kolenacky a rychlo sa pokusala zapnut plienku. teraz ma 2 roky, da si uz povedat, aby si lahol a prebalenie vydrzi. a ked sa trosku otepli, zacneme oducat od plienky 🙂
No nejaky vynimocny tip nemam, ale mam doma to iste... Moje motovidlo sa hned zacne vykrucat a pozhadzuje mi nahradne oblecenie, co mam na kraji prebalovacej podlozky, potom sa natahuje na policku a zhadzuje veci... Niekedy prestane, lebo ju to zaboli, ked jej to spadne na hrud... :-/
Inak som jej tiez davala kremy a sampony a pod., ale ona po prve ohryzie tie nalepky, aj dokonca tie umelohmotne vie zubami ziosrkabat, a ja jej potom musim vyberat z ust pidikusocky nalepiek :-/ Alebo si to otvori a logne, z co sice neumrie, ale az take zdrave to nie je 😉 😀 Ale bublinky mi este negrgala a neprdela 😀
Tak jej davam take kremy, co sa nedaju otvorit, alebo obal na vatove tycinky (ja mam taku dozu, ktoru este nevie otvorit), niekedy nejaku hracku, plienku, co mam vlastne nachystanu pre nu, pancuchy, co som jej prave vyzliekla, minule aj striekacku z nureflexu, ale ta ju moc nezaujala...
Takze tiez skusam kazde prebalovanie nieco nove a potom som upotena a musim vsetko upratovat 😉
U nas to bolo podobne a ked zacala lozit tak som ju nahanala po celom dome az som si povedala ze dost ked nechces plienku tak ju mat nebudes a doma bezplienkujeme...cca mesiac sme mavali 1 az 3 nehody cez den ale potom sa to zlepsilo teraz sa jej stane nehoda tak raz za 10 dni dokonca aj ked ideme na prechadzku tak ma plienku len preventivne 😉
Pocikaného prebaliť na svojích kolenách - ze sedí a pokakaného rovno zobrať do vane, dat podložku aby sa nešmykol, to hnedučké postierať vlch.servítkami, zvyšky osprchovat... a do uteráka a sadnut s ním a dat plienočku - takto som to robila ja pri mojom certíkovi 😉
capkou po zadku, rozprávkou v telke, vymýšľaním, voňaním smrdutých nožičiek, niečo z toho nám vždy zaberie 😉