Ahojte maminky, idem si k vám po nejakú overenú radu. Dcérka ma 14 mesiacov a my stále vstavame ráno skoro.. Kým bola maličká bolo to aj o 4 tej, teraz o niečo lepšie ale je to okolo 5-5:30.. Poraďte ako toto ranné vstavanie posunúť.. Večer chodí spinka o pol 8.. A vstáva 1az 2 krát na papanie.. Co vám pomohlo ak máte podobnú skúsenosť. Za všetky rady ďakujem
@stela555 nam pomohlo keď som ho prestala v noci kŕmiť. Prvé dve noci sa dozadoval, ale zvládli sme to s fľašou vody a pomojkanim, bola som pripravená aj ho uspat na rukach, keby bolo zlé. Tretiu noc sa prvy krat zobudil o 4h ráno a ďalšie noci to bolo vždy neskor. Teraz spí do 7h, nadránom iba obcas mrnci zo spánku. To prechodné obdobie som proste spala , aj keď bol 2 hodiny hore, skôr ako o 6h sme nevstavali. Vtedy mám budik, takže buď dovtedy ešte na hodinku zaspal, alebo vstaval so mnou a keď sme odviezli velkacov do školy, ešte si na chvíľku zdriemol.
U vás závisí od toho, či jej to stači. 14 mesačná by už mohla v pohode spavat iba 1x. Ak je o spala krátko po zobudeni, tak jej nočný spánok zrejme nestačil. Vtedy by som to robila tak ako ja, že proste lezime v posteli, či spíme a či nie, ono sa to upraví. Ak jej podľa teba nočny spánok stačí a len tí vadi, že príliš skoro ráno vstane, daj ju večer spať skôr. Takéto zmeny majú svoje prechodné obdobie a nemôžeš počítať s tým, že hneď na druhy deň bude problém vyriešený. Asi to bude trvať aspoň týždeň, ale treba vydržať a ono sa to spraví . Mohla by si este napísať, koľko krát, kedy a ako dlho spi cez den
@danula.ch doobedu spi hodinku, cca od 9 do 10 a poobede tiež hodinku cca od 15 do 16. Už som skúšala tiež dat v noci iba čajík napit ale nepomáhalo, vždy sa napila a potom o pol hodinku pýtala mlieko... Ona len tak ležať v posteli so mnou ani náhodou, ona chce hneď behať.. No myslím keby si aj ona dlhšie ráno pospi, nemusí ísť ráno o 9 tej spať a nebude taka unavená doobeda
@stela555 2x po hodinke nie je veľa. Môj je mladsi a často spí už iba 1x, ale 3 hodiny. To, že pýta mlieko neznamená, že ho má dostať. Proste nemám, nedám. Zo 2 noci určite pýtať bude, ale potom sa už vďaka tomu nebude v noci toľko budit. A potom už aj nadranom, keď sa preberie, bude pokračovať v spánku. Toto som si odpozorovala na mojich 3 deťoch, nastastie nie som ranné vtaca, mňa ráno len tak z postele nevytiahnu 😀. Krátko na to potom zistis, že doobeda už nepotrebuje späť, lebo sa v noci dobrehu vyspi
Po roku dávajte len raz za deň spať...a keď sa zmení čas to bude lepšie😉😁
časom si to dieťa posunie samé...ale 5:30 nie je ešte také najhoršie...
poznám prípad keď dieťa stávalo ráno o 3 hod. a dožadovalo sa škôlky...