Ako postupujete, keď chcete ísť von s novorodencom?

rad_ka
27. okt 2017

Ahojte, prosim vas, ako postupujete vy, ked idete s novorodencom v tomto obdobi von? Ma 2 tyzdne, nema rada obliekanie, neviem kedy ju krmit, aby mi nezacala rumazgat hned ked ju dam do kocika... Zaujima ma teda aky postup zvolit... ci najskor obliect, potom kojit pri nejakom otvorenom okne, nechat odgrgnut a potom ist von? Takto to robim a aj tak vzdy zacne strasne plakat.. prebalena, najedena, na cerstvom vzduchu.... nestastna som z toho 🙄

lealei
27. okt 2017

Nakrmim ,odgrnut,obliect a moze sa ist😉

miselkat
27. okt 2017

Ahoj, najprv som sa nachystala ja, aby som potom co najmenej zdrziavala. Predoblec dieta tak, aby jej v byte nebolo prilis horuco, nakoj ju, dooblekaj (overal, ciapka) a sup do kocika.

vetva99
27. okt 2017

Tiez mam taky postup ako miselkat, ze najprv nieco obleciem, tak aby jej nebolo teplo, nakojim, obleciem zbytok a ideme 🙂

kuriatko84
27. okt 2017

@rad_ka najprv sa nachystaj ty. Prebal, oblec malu samozrejme nie uplne, nakojit, odgrgnut, dobliekaj seba potom malu a sup von. A to ze reve. No a, aj ona sa musi naucit trpezlivosti. Nemas predsa 10 ruk. Hlavne nebud nervozna lebo to vyciti a bude aj ona. Skus jej zacat spievat pocas obliekania. Mozno ju to prekvapi a bude ticho pocuvat 😉

redlola
27. okt 2017

@rad_ka možno sa jej nepáči v kočíku a chce byť iba pri mame. To je ešte maličké bábätko. Skusila by som šatku, ci ergonosic. Tam ti zaspí a vieš v tom nakojiť. Pri takýchto malých bábätkách sa používa bunda so vsadkou, či špeciálne nosiace oblečenie, čiže odpadá problém s obliekaním dieťaťa, ktorému sa to nepáči.
Ale samozrejme, môžeš ju aj cvičiť na trpezlivosť ako nejakého bobina 🙂) však ona si raz zvykne

mishicca
27. okt 2017

Ja som s malou chodila najprv len na polhodinu...potom 3/4 hodinu...to ti do hodiny urcite vydrzi vonku bez kojenia. Len kluuud a nestresuj 🙂 oblec sa.. oblec malu... nakoj ju... sup len do fusaku..zakryt... a hajde ven ;) uvidis aj kludnejsia bude ked pojde na cerstvy vzduch..teda aspon moja spala jak zarezana..

beton
27. okt 2017

tiez som za to, ze by som to skusila s nosenim a nie kocikovanim. Deti ten kocik vo vseobecnosti az na vynimky deti velmi nemusia.... radsej maju mamu :o))

pininka
27. okt 2017

Nase kocik zboznovali a spali tam v pohode, ale teraz pri malej dost pouzivam aj nosic. Len si treba uvedomit, z ked dlhsie chodis, mozes sa spotit, lebo.babo ta hreje. Ja som takto uz dvakrat fajne prechladla. Dvojtyzdnove teraz este ozaj nemusi byt vela vonku, tak max pol hodinku by som dala. A urcitw najprv obliect seba, potom babo bez overalu, nakojit, supnut do overalu a ide sa. Ked sa nerada oblieka kup jej taky volnejsi overal a zakryje jej aj rucky fajne.

janickacrazy
27. okt 2017

@rad_ka Máloktoré dieťa má rado obliekanie, moj najstarší syn tiež pri obliekaní mrnčal alebo aj plakal, ako kedy, bol zimné dieťa, čiže musela som ho naobliekať, kým som ho niesla dole schodami na rukách tak stále reval, dala do kočíka reval, urobili sme pár krokov a už bol ticho. Takto sa to opakovalo každý den, asi mu bolo teplo, kým sme vyšli z domu. Potom už bolo dobre. No niektoré deti sa nerady kočíkujú, možeš vyskúšať aj šatku či to nebude lepšie.

lulu369
27. okt 2017

@rad_ka ahoj, tazko povedat. Moja starsia dcerka, bola taky maly "certik" co sa tyka prachadzok. Trvalo to u nas asi do 3 mesiaca. Po predlzeni si pobytu v nemocnici (pre novorodenecku zltacku), sme po prichode domov mali mesiac karantenu. Ale ked uz sme mohli ist na prechadzku, bolo uplne jedne aky postup sme zvolili, vo väcsine pripadov sme sa vracali od dveri naspat, niekedy sme sa dostali po branu a asi 3-krat sme sa dostali cca 500 m od domu a museli utekat domov, lebo revala ako keby nieviem co...

lavieenrose
27. okt 2017

tak mne sa par krat stalo ze mala zaspala este pocas obliekania uplne ju vyplo ...ale zazila som aj neutisitelny plac v kociari...no za mna tiez mozno nelubi kociar...a to je potom uplne jedno aky postup zvolis

fednaja
27. okt 2017

Ja som zakaždým najprv nakojila a až potom keď bola spokojná som obliekala a nemali sme nejaký problém. Ale súhlasím s babami, že možno to nie v postupe ale v tom, že proste nemá rada kočík.

biokozmetika
27. okt 2017

nečítala som príspevky ale čo si spomínam na svoje kočíkovanie s novorodencom tak bolo jedno aký spôsob prípravy som zvolila nikdy to nebolo idylické😂 a väčšinou sme išli aj tak s plačom. ja som nakoniec zvolila nosič lebo kočiar bol do 5 mesiacov absolútne neprijateľný- až keď sme začali používať šporťák tak už bolo lepšie.

sivypegas
27. okt 2017

@rad_ka no mozno robis vsetko dobre,len nema rada kocik,subtotiz deti kt v kociku nebudubod narod nia a ani si jezvyknu,ja mam take dieta,nikdy nespala v kociku,nikdy si nan nezvykla uz bude mat 9 m a stale homodmieta, na prechadzky ju nosim na rukach,ona ani satku ani nosic nemala rada.

majcika
28. okt 2017

Kym som neodspievala koncert rev bol velmi divoky. Casom si zvyklo ze pri kocikovani sa spieva tak si to uzivalo

tindal82
28. okt 2017

@beton nepoznam dieta co nema rado kocik. 😝

moonlight1210
28. okt 2017

@beton skor presne naopak, deti vo vseobecnosti kocik uplne v pohode znasaju.
Miluju to jemne drncanie a pohyb, ked sa kocik tlaci. Ukludnuje ich to a taketo male deti pri tom zvycajne aj rychlo zaspia.
V nasom meste, a nie je to male mesto, 99,8% matiek kocikuje a deti su v pohode. So satkou, ci nosicom vidam matky len vzacne. A aj z nich niektore len striedaju satku (nosic) s kocikom, podla potreby.

moonlight1210
28. okt 2017

@rad_ka skus kocik pouzitobcas aj doma miesto postielky, ked ma ist spat.
Ako kolisku. Daj ju tam, jemne pohupuj, voz zlahka dopredu-dozadu (napodobni to pohyb kocika po chodniku). Zaroven sa prihovaraj, spievaj. Ona zisti, ze tym si od nej neodisla a kocik ju od teba nijak neoddeluje.

Ako inak znasa take bezne veci ako kupanie (umyvanie), prezliekanie, spanie?

vladulik2
28. okt 2017

@moonlight1210 tak ja mam 3deti, z toho najstaršia a najmladšia nemali radi kočík ... v tom čase o satkovani nebolo veľmi počuť, boli skôr iba také nosiče .... Ale poviem ti, ze do pol roka sme ani nemohli poriadne chodiť vonku, lebo strašne plakali .... vydržali cca 15az 20minút ..... staršia bola v kociku az ked sedela a pozerala okolo seba, to bola cca 9mesačná ..... mladšia sa okolo pol roka upokojila, ale kočík nemohol ani na chvíľu zastať 🙂 .....
@rad_ka nebuď nešťastná, viem o čom vravím ..... A to som sa tak tešila na prvé dieťa, keďže sme na ňu dlho čakali ..... tešila som sa na prechádzky, kocikovanie, no nič z toho sa nedialo 😉 .... neboj, raz to prejde a bude ok

nimika
28. okt 2017

Ja som najprv obliekla malého, lebo pri kojení mi väčšinou zaspal. Potom som otvorila okno, obliekla seba a tak sme išli. Seba vždy obliekam ako poslednú, lebo pri manipulácii s deťmi sa spotím. Spiace dieťa som vložila do kočíka. Ak sa aj náhodou prebral, v kočíku zaspal hneď zasa.

mima86
28. okt 2017

Moj maly nechcrel byt v kociku do 3 mesiacov, potom som ho uz nrechala ech si chvilku aj poplace (vzdy som mala ciel len na koniec ulice a ak neprestane, zobrat na ruky a domov) postupne sa vzdialenost predlzovala a ked zacal vidiet stromy nad sebou, bolo dobre (alr to uz bol velky oproti dvom tyudnom)

pininka
28. okt 2017

@tindal82 ejha,a ty poznas vsetky deti na Slovensku, nebodaj na svete? Mojej sesterky mala tak neznasala kocik,ze vrieskala hnee ako vysli von a nedosli nikdy ani na koniec ulice, nedalo sa to pocuvat. To iste dcera mojej kamosky, kym sme ju nevybrali, strasne plakala, nakoniec sa rychlo naucila chodit a viac v kociku nebola. Je to presne ten isty pripad aki deti ktore nechcu byt v postielke.

sivypegas
28. okt 2017

@tindal82 no moje nema rado,tak uz jedno poznas🙃

tindal82
28. okt 2017

@sivypegas no nepoznam,jedine ked ma s nou zoznamis. 😉

@pininka si este raz precitaj co som napisala: JA NEPOZNAM DIETA CO NEMA RADO KOCIK. Pisala som,ze poznam vsetky deti na Slovensku a na svete? Citas asi medzi riadkami... Tak mozno ti prezradim nieco nove...NEJDE TI TO. 😂😂😂

pininka
28. okt 2017

@tindal82 aj ja ti nieco prezradim: Ja ja ja jenom ja, to je tvoje heslo zjavne.

aduska121
28. okt 2017

@rad_ka ahoj ja som krmila nechala pdgrgnut prebalila obliekla a von ale von som chodila postupne najskor 10 minut potom 20 a tak 😉

tindal82
28. okt 2017

@pininka to bolo velmi inteligentne a k veci zjavne. 😂😂😂 Ty si proste od veci. 😂😂

lavieenrose
28. okt 2017

@moonlight1210 no ak nejde kociar vonku uz vonkoncom nepojde dnu ;) nevies nezazila si ...

moonlight1210
30. okt 2017

@lavieenrose ale zazila. I ked nie zrovna kocik (tam je vyhoda, ze ten do troch rokov uz ani skoro nepotrebujes a si za vodou).

vsetko ide. Na vsetko dieta nakoniec privyknes. Jemne, ale vytrvalo a neustupne. Ani zivot sa s nim v rukavickach bavit nebude. Musi si zvykat, ze sa musi aj prisposobit a vydrzat.

U nas "nesla" voda. Na ziaden sposob. Proste neznasalo mokry dotyk. Ani vlhcene servitky, mokru plienku na utretie miesto kupania, velmi tepla voda, tepla voda, vlazna voda, vsetko jedno. Revy ako pavian. (Neskor ani kupalisko, more - vresky ako pri vrazde, a to bolo na rukach a do vody po clenky si vosla ty. Vrestalo aj za teba.
😁 ). Voda je nepriatel.

A dnes miluje kupanie vo vani, priam si rochni vo vode ako mroz, bazen, more, uz vie aj plavat, nie je problem.
Co je stale problem - rychly kratky kontakt s vodou. Umyvanie ruk musim stale striehnut ako jastrab. Vyhyba sa tomu ako moze (po wc, z ihriska, kludne aj do oci klame, ze uz si umylo. Nenavidi to. Doslova. Ked musi, fuci od hnevu, ze sa tomu neda vyhnut, alebo protestne dupe po schodoch do kupelne). ale maly pokrok - ked uz musi, umyje si cele ruky aj mydlom a poriadne. nie iba na sekundu omocit spicky prstov a hura som umyte!

Verim, ze kocik by siel tiez naucit.

lavieenrose
30. okt 2017

@moonlight1210 sak ano ale kolko to bude trvat ? mozno aj pol roka? voda ? u nas tiez problem...zacala ju pit teraz v lete ...musela som ju dzusom lanarit...kazde jedlo je boj..aj umyvanie ruk..no napriek tomu viem ze jedneho dna sa naje za stolom a aj si umyje ruky.....len ci to bude o rok o dva ..ani srnky netusia