Ako postupovať pri nastavovaní režimu a spánkov 3-mesačného?

mata2014
12. feb 2021

Maminky, chcem sa spytat. Mam 3 mesacneho synceka. Spava od 21.00 do 6.00 h v noci a cez den to mal tak ze este si pospal od 7,30 do 8...dalsi spanok mal od 10 do 13,30 a polhodinove poobede od 15,30 do 16,00 a cca od 18,00 do 18,30.
Dnes mi vstal 6,30 a uz od 7,30 nezaspal ale strasne plakal...tak som ho zobrala o 8 a podarilo sa mi ho uspat tak od 8,30 do 9 a zaspal zas teraz od 10,40 a spi tak ze sa budi a musim ho v kociku douspat..spava denne spanky v kociku. nocny v postielke v ulitke. Chcem sa spytat, ze ci sa mam prisposobit spankom dietata alebo mu nastavovat rezim. pocula som ze v 4.mesiaci je spankova regresia. chcem sa spytat ta sa ako prejavuje a to musim odznova nastavit rezim?

suzitok
12. feb 2021

U mna zlyhali všetky pokusy a rezim a velmi rýchlo som pochopila, ze ja si musim režim prispôsobiť dietatu a nie opacne...netvrdim, ze to takto je u kazdeho, ale u mna rezim nefungoval...menilo sa to rozne podľa veku a potrieb dietata...
Jedine, co som sa snazila dodržiavať bolo chodenie von v rovnakom case a kupanie... všetko ostatne islo podla toho, ako si dieta vyzadovalo...
Akotaky rezim sme dosiahli az okolo veku 1roka, skor nie..

cookie29
12. feb 2021

Nastaviť režim... spánok závisí od zrelosti nervovej sústavy a Ta dozrieva okolo 3 rokov. A dovtedy sa treba pripraviť na to že bude/nebude spávať a môže sa to meniť zo dňa na deň. Dieťa nie je robot. Už to je úžasne že spi od 21h do 6h ...

zuzikak
12. feb 2021

u tak malickeho dietata rezim nenastavis. Ak by sa ti to aj nejakym zazrakom podarilo, prejde par dalsich mesiacov a dieta zacne viac vnimat svet a znova spavat inak. Nez pojde do skolky tak sa ti "rezim" zmeni este milion krat. Zbytocne sa budes trapit. Len skus dodrziavat priblizny cas na prechadzku a vecerne kupanie. Ostatne prisposob danej situacii a skus nebrat "rezim" vazne minimalne do 4 rokov. Dieta bude spat,ked bude potrebovat. Ak sa zobudi skor a bude nervozne - uspis znova. Tym padom sa ti to cele posunie. Spankova regresia je kravina - kazde dieta je ine a inak spava a tiez sa mu v inych obdobiach meni dlzka spanku Vsetko totiz zalezi od dozrievania mozgu. Skus to brat troska odlahcene, inak sa budes zbytocne stresovat.

zuzikak
12. feb 2021

@cookie29 presne tak. Nie je robot a neda sa "naprogramovat". mamicky sa tabulkami zbytocne stresuju lebo mnoho veci sa neda dosiahnut tak ako si vysnivali alebo niekde len tak vycitali.

juliet86
12. feb 2021

@mata2014 bud si precitaj ginu ford a bud ten druh mamy. alebo sa riad dietatom. jedina istota je istota zmeny

zuzikak
12. feb 2021

@juliet86 pre boha nech to ani necita - chuda dieta...

katarina9593
12. feb 2021

@mata2014 Moja skúsenosť je taká že keď sa dcéra narodila mali sme to rozhádzané .. než sme sa zosuladili ... A potom nastal režim respektíve som sa snažila jej nastaviť režim ...vydržalo to fakt len chvíľu tak som sa snažila znovu a znovu ... A vieš čo nakoniec som to totálne vzala a vôbec som neriešila nejaký režim ...riad sa podľa bábätka .. dávala som jej každé 3hodinky papať alebo teda keď pospinka dlhšie tak až potom ale vôbec som to nehrotila... A nastavila som sa ja na jej režim a úplne super dieťa spokojné a ja tiež som bola potom ok ...Tých zmien v podaní ešte bude malá mala minulý týždeň rok a teda povie si človek že už bude spávať viac menej celu noc ale bohužiaľ ... 🤷🙂... Tak držím palce nech sa naladíte na rovnakú vlnu 👌👌🙂

suriella
12. feb 2021

@mata2014 moj syn ma 4.5 mesiaca, prve dva tyzdne len spal, potom zacal viac bdiet, teraz (asi posledny mesiac a pol) to mame ako tak "zrezimovane" spava od cca 20.30 do 6.30, budi sa len na jedenie, a potom pocas dna je cely cas bdely okrem obednajsieho kocikovania (hodku kocikujeme, hodku a pol az dve spi este doma) a dava si šlofika aj pocas kojenia, celkovo je pocas dna hore asi 9 hodin - ale prisposobujem sa ja. Dodrziavam rovnaky cas prechadzky a kupania ako tu uz ktosi pisal. Zvysok si reguluje sam. Na rezim este mate cas 🙂.

siska53
12. feb 2021

@mata2014 rezim.pride s prikrmami.

ivangeline
12. feb 2021

Do 6m sa velmi rezim nerobi...max ten nocny spanok.

andreatytler
13. feb 2021

@mata2014 Nas syn si rezim nastavil sam... teda co sa jedna budicka a vecierky... denne spanky sa menili ako rastol.
Budicek si nastavil na 6:00 (neskor na 7:00) a vecierku si sam nastavil asi ked mal 2 mesiace... som si vsimla ze ked som ho ulozila okolo 18:00, tak spal aj 5-6 hodin. Potom som sa snazila aby vzdy isiel spat medzi 18:00 a 19:30 (podla toho ako spal cez den).
Ked mal asi 6 mesiacov zacali problemy s vecernym uspavanim. Vtedy sme zaviedli pevnu vecierku na 19:00 a pomohlo. Z denneho spanku ho niekedy zobudim aby sme mohli mat tu vecierku na 19:00.

alvaluka
14. feb 2021

@cookie29 na to by moja svokra povedala, ze jej chalanom nastavila rezim tyzden po prichode z porodnice... nasa mala mala a ma rezim, hoci sa menil a casto pocas jej prveho roka, ale vecerny spanok od isteho mesiaca dodrziavam pravidelny. Mala obdobie, ze sa budila o piatej a to ju predsa nebudem drzat hore do dvanastej ako mi bolo radene, ze nech si raz denne ale aspon tri hodiny pospi. Netusim, ci svokra bola taka sikovna a jej deti fakt spavali od prveho mesiaca iba raz denne, ale zacinam pochybovat o tych reciach, moje dieta toto a tamto, mam taky pocit, ze si nepamataju ako to bolo.

cookie29
14. feb 2021

@alvaluka tak vieš svokry boli vždy šikovne 😂😇
Mne moja vykladala že nie je normálne že môj syn v 2m nespáva. Toľko do mna hudla že mi skoro nervy praskli. Môj muž (jej 4.dieťa vraj už dávno spával)
A potom som sa raz čosi bavila s muzovou najstaršou sestrou, ktorá sa akurát stala čerstvou babičkou (s mužom majú 10 rokov rozdiel) a Ta medzi rečou povedala, že môj muž do roka prereval celé noci 🤦‍♀️

alvaluka
14. feb 2021

@cookie29 😂😂😂😂 aleba, asi radsej svokra uplne vytesnila ten prvy rok :D ja som nervacila prvych 9 mesiacov hrozne pri tych reciach, nechaj ju hore do obedneho spanku a ona bude spat tri hodiny... za rok co je na svete este nespala cez den tri hodiny nikdy v zivote, teraz ma dva spanky, rano a na obed a vecer ide medzi siedmou a sedem tridsat spat. Bolo to na nervy lebo jedno obdobie sa budila kazdu hodinu medzi 24. a 4. hod, ale tiez medzi recou so svokrou som sa dozvedela, ze to co tvrdila ze bolo od zaciatku, bolo realne o rok dva neskor, ze aj jej pomahala jej mama s upratovanim a malych strazila, ze na mnohe veci ako prach rezignovala pocas materskej lebo nestihala, ale to su take prerieknutia, ked sa nieco rozobera ale pri davani rad bolo vsetko tip top 🤷‍♀️Skoda ze az takmer po roku som to prestala vnimat