Ženy prosím ako pomáhate svojim deťom zaspávať a následne dobre spinkať?
Ja už som zúfalá, nevyspatá, unavená.
Dostane sa mi max 3h spánku za noc a aj to na viac krát.
Keď malú uspávam, musím jej držať ruku na tvári (existuje nejaká hračka, pomôcka, ktorá by u dieťaťa navodila podobný pocit, ktorá by mala "prsty" a dieťa ich mohlo držať ručičkami?).
Máme mojkáča, plyšakov, zavinovačku, uspavanky, kolotoč, hojdačku... úplne všetko. Aj tak chce zaspávať len na mne, s rukou na tvári.
Keď už aj konečne zaspí, spánok je veľmi krátky. Cez deň jej niekedy stačí aj len 5 minút a zas je hore. Už ďalej takto nemôžem, zbláznim sa. Cez deň si nestíham oddýchnuť, ešte mám staršieho (ten spával tak krásne 😭😭😭) ktorý je prvák, veľký dom, psa, mačku, domácnosť 🙈 Momentálne do toho obrovskú úrodu jabĺk ktorú musím spracovať 🙈 Dajte prosím nejaké tipy ako uspavate a čo pomáha dobre spať vašim babatkam, ja už ozaj neviem. Ďakujem za každú radu/ tip.
A prosím radu typu "nech pomôže otecko" je úplne zbytočná. Bud je v práci alebo malá začne plakať hneď ako sa dostane k nemu do rúk 🙈
Všetko pokope: https://spokojnamama.sk/ako-uspat-babatko/
@katkaapetko12 všetko odskúšané. Zabudla som spomenúť nosič - skúšali sme tiež.
Dudlik máme tiež, fit lopta tiež 🙈
Oh a samozrejme aj kočík.
Tma, lampa, šum, vysávač, fén, spievanie, čítanie, hľadkanie... všetko možné aj nemožné čo ťa napadne 🙈
Článkov som precitala X, pýtala sa u doktora, precitala X kníh... no i tak nič nezaberá 🙈 preto sa pýtam na tip od mamičiek, možno sa tu najde niečo čo som ešte neskúšala a zaberie .
Nosic. Nic ine ti nepomoze. Mas kontaktne dieta. 5 minut je zalostne malo. Uz musi byt riadne preunavena a vynervovana.
A ako dlho si tie veci skusala? Ono nic nie je, ze polozim dieta do nosica a jemu odkvecne hlava.
A skúšali ste ísť cez odborníkov?? Napríklad lepsispanokbabatiek, v takomto prípade by som už skúsila ísť touto cestou , určite vám pomôžu a ulavi sa aj vám aj bábätku 🙂
U nás zaberalo zavinutie do ulitky, biely šum a plienka cez hlavu, samozrejme nie tak, aby jej zakrývala noštek. Aj keď zas ta moja keď bola unavená, mi bola schopná zaspať aj na zemi, kým som staršiu obuvala na prechádzku s kočíkom. Ale teda tieto 3 veci zaberali v postieľke alebo aj niekde inde keď sme boli. Aj keď ona zas spávala len 45 min cca.
@beata_k samozrejme veci sa snažím opakovane skúšať stále.
Nosič napr. Momentálne využívam každý deň, v tú istú hodinu chodíme zbierať jabĺčka. Nezaspi v ňom, kuká von a po cca 30 minútach začne plakať.
Hudbu/tlkot srdca jej púšťam každý deň keď ju položím do postieľky.
Kočík samozrejme tiež používame každý deň, zaspí na 5-10 minút a je hore, a aj to keď s kočíkom zastavím tak je hore v tej sekunde.
Mojkačika a pod. Sa jej samozrejme tiež snažím dávať do rúk stále, ale ona aj tak plače dokým jej nedám svoju ruku na tvár a ona ma nedrží za prsty 🙈
Určite neočakávam že mi niečo začne fungovať lusknutim prsta... ale ja už zúfalo potrebujem spánok 😭
Joj tak jasne, ze ti tam nezaspi ked oberas jablka. To je zaujimavejsie a potom je preunavena. Spi trhnane a budi sa.
Mas toho strasne vela. Nosic, hudba, kocik, postielka, mojkacik. Preco jej pchas mojkacika ked nechce. Aj to, aj hen to, aj tam to. Dieta vlastne nevie, co je signalom, ze tak a teraz sa ide spat. Zredukuj to.
ahoj, ja som si na mojich troch deťoch vypiplala režim, mladšie zaspávajú do 5-10min, spia mi ako hodinky, dokonca sú zladení všetci traja naraz (mám 4r 2,5r 1,5r) a cez obed mám čas pre seba.. skúsila by som ti pomôcť, len potrebujem vedieť, aká stará je tvoja malá 🙂
@beata_k aby som to trosku upresnila, jabĺčka zbiera starší syn, ja sa prechádzam po záhrade s malou.
Kočík jednoducho potrebujem na presun, som maličká, kríže zničené po autonehode. Nedokážem s nou behať v nosiči X kilometrov ani keby som veľmi chcela.
Mojkáča sa jej snažím dat do rúk väčšinou až keď už zaspí, aby som jej nahradila ten pocit že má v rukách moje prsty.
Napr. mojho strsieho biely sum vyslovene rusil. Mladsieho zase rusi cumlik, nechce ho. Ja si ozaj myslim, ze ma toho velmi vela. No, ine zeny mozno poradia viac. Drzim prst.
Aká je veľká dcérka? Asi len vydržať,kým sa jej to upraví, je to proste nespavec.
Nenasla som, kolko ma malicka mesiacov. Je to velmi tazke... Popisovane tazkosti u nas pretrvavali do 3 mesiacov veku, potom spavali sice 3x po pol hodine,ale odvalilo ich hocijako a hocikde. Ak ma do 3 mesiacov, proste este spracuva nejake veci z porodu, adaptuje sa na tomto svete. A nepospi v kociari dlhsie? Ci treba s nou jazdit? Asi cim menej pospi cez den, tym rozbitejsi spanok aj v noci...
A inak... na tie jablka by som sa vykaslala, to je taky bic, co si na seba pletieme. Teraz si naozaj v obdobi, ze neexist z toho vyrabat kompoty a presnidavky, ak nepomoze babka, alebo muz. Svokra nam place do telefonu, ze jablka, hrusky, cernice padaju zo stromov a plesneju... joj... teraz su ine veci dolezitejsie.
skús chobotničku čo sa dáva do inkubátorov predčasne narodeným deťom, alebo vypchatú bavlnenú rukavicu (predtým daj pod tričko nech to nasiakne tvojou vôňou) https://lenkahlbocka.sk/chobotnicky-pre-deticky/
@basska_b zabudla som to tu spomenúť, malá má 4 mesiace . Do tých troch som si vravela, však to prejde. Ale už naozaj nevládzem.
Pomoci sa mi moc nedostane, ocino žiaľ pracuje 200km ďaleko odomna, mama 0 bodov..
Svokra to isté, keď mi 3 týždne po prirodzenom pôrode, nezahojenej dokázala povedať "nestoj pri kočíku ale rob pre boha niečo, aspoň pokosit by si mohla", tak som pochopila že tam sa pomoci tiež asi nedočkám. To že jablká (a ostatne veci) hniju, tiež počúvam denno denne. 🙈
V kočíku treba jazdiť, ale aj keď jazdí tak sa po chvíľke zobudí 🙈
Nevzdavaj to. Mala je narodena april/maj? Presne jak moj pred rokom. Poviem ti, netoleroval kocik. Absolutne. No prisla jesen, studeny vzduch a to dieta do 5 min spalo. Takto prespal celu jesenzimu, jar vonka odparkovany na zahrade. Ci snezilo, fukalo, prsalo spal von. Mal vtedy na konci sept tiez 4 mes. Vyckaj a vyskusaj mozno je to chladnomilne babatko ako bolo to moje. Uz teraz sa tesim na jesen hak bude dobre spavat. Btw pisem ti to a tlacim kocik, po 10min spal. Takze nam to ostalo. 🙂
Ja som niekde videla rukavicu naplnenú ryzou/pieskom/vodou. Tak aby to nebolo moc ťažké samozrejme... a položené na bábätku. Ale nemám to odskúšané. Existuje taka vecička čo sama hojda kočík. Rockit sa vola. Kukni ci volaktora tu nepredáva. Nepíšeš ci kojis alebo UM... inak neskusala si spat s nou? Ona možno cíti ze si v napätí, že chceš už ju mat "z krku" a ísť si po svojom... ja by som na cele jablká kaslala... alebo by som pozvala susedy nech si prídu nabrať koľko chcú do koláčov a pod
Skúšala si nosič? Mne maldisa spala cez deň v ňom a ja som mohla porobiť co bolo treba a ísť do škôlky a podobne a veľa krát som sa najedla len vďaka Rischino nosiču.
Biely sum niektore deti vyslovene nenavidia. Skusila by som ine zvuky - dazd, vlny - ocean, hnedy sum, hnedy sum, modry sum, ruzovy sum, pradenie macky, vlak, lietadlo, auto - su na to aplikacie na mobil. Elektricka hojdacka? Este by sa zmestila 2-3 mesiace. 💤💗
pozri na IG Lepsi spanok babatiek - su tam super rady, online prednasky, pripadne skus konzultaciu.
Dnes mi napadlo, ze som davno videla take video Do latexovej rukavice naliat teplu vodu. Neviem, ci to realne pomaha, ale tak skus 🤷🏼♀️
@lydiasabolova moja ma 4,5 mesiaca..a spanky presne 30 min a keď sa ju niekedy podarí douspat spinka kľudne aj 1,5 h..konecne mi mesiac zaspinkavala sama iba som ju hladkala no posledný tyzden zasa plače pred všetkými spánkami až ju nakoniec vezmem na ruky a tak uspim..len už ma skoro 8 kg a je to cítiť 😭 vieš aj mne poradiť..? Tiež všetky možné predspankove činnosti mame a nič nezaberá….ešte podotknem,že takto začala spávať ked mi konecne zaspala aj vonku v kocari..odvtedy sa nám pokazilo zaspávanie vnútri.
Ale otecko môže zastať všetko ostatné, ty sa venuj bábätku.