Ahoj zienky, poradte ako pomoct 3 rocnemu synovi aby sa osmelil chodiť na zachodik kakať.
Odplienkovany je cca od júla, s cikanim to ma bez problemov, dokonca uz ani na noc nedavame plienku, lebo sa pekne zobudi a ide sa aj v noci vycikať.
S kakanim je to také, že ked mu treba schova sa vždy za jeho nákupný vozík ktorý ma na hranie, kaka v polohe skoro ležmo na bruchu, nohy pokrčené. Vacsinou keď k nemu pridem, ze pod ideme na zachodik, povie mi ze mam ist preč, tak ho necham. Ked uz vidim cez tepláky, ze hovienko mu uz trčí, tak potom uz ide so mnou, ale to je uz skoro vzdy neskoro, obcas sa stane ze ho este na zachode dotlačí. Ma svoj malý zachodik pre deti, chodi naň aj sám cikať. Po kakani sa necha aj pekne utrieť, splachneme a vsetko uz potom je bez problemov. Dokonca ked sa pokaka, tak ze neviem o tom, pride za mnou naširoko, alebo ide sam do zachodu a uz si dava dole teplaky, ze sa ide utrieť. Je mu to neprijemne. Ale netusim ako ho motivovať aby na ten zachod šiel včas. Problémy so stolicou vylučujem, ma dostatok vlakniny, problem s vytlacenim nema.
U nas velmi podobný scénar, este aj vekovo to sedí. Len par týždňov dozadu sa naučil syn kakat na wc bez toho aby s tym bojoval ako váš. A nezaberalo nič, proste jemu to v tej hlave asi muselo dozriet alebo neviem ako to nazvať.
tieto kakacie problemy maju chlapci velmi casto, treba to obdobie preckat...
My presne to iste. Zafungovala pochvala a odmena, kupili sme mu cukrikove tablety s obsahom laktobacilov Lacto Seven Kids a davame za odmenu ked sa vykaka, plus tiez vela pit, aby bola stolica co najmakksia. Tvari sa teda este stale vselijako ked ide kakat, ale vzdy ho motivujem, aky je uz velky a sikovny, ze on ide SAM na zachodik, hovorim "jeej a idemeee teraz sami kakaat, to je ssupeeer", tak mame z toho take teatro, ked sa vykaka tak zase sa pochvalime, kazdemu vykladame ako sme sa vykakali, tak uz zacina byt taky viac v pohode, neschovava sa ale povie odrazu ze ide kakat, i ked ako vravim, tvari sa na zaciatku stale vselijako 🙂. Drzim palce 🙂.
Nenechavaj ho tam, odved ho na WC, daj mu stupienok, aby sa mu tam pohodlne sedelo, ale najma ho motivuj. Cimkolvek. Za kazde vykakanie do WC napr. nalepka, ked ich tam bude 10, kupime...dopln si co ma rad. Motivuj ho napr. bicyklom, alebo hrackou po ktorej tuzi, povedz mu, ze je len pre velkych chlapcov, ktori chodia na WC. Ked to dotlaci tam, blok nema, len mu je na zemi pohodlnejsie
Ahoj, skús mu povedať,že ho na záchode necháš samého a aj ho "samého" nechaj....u nás toto zabralo a to aj pri cikani....samozrejme,že ho na záchode samého nenechas 😉
A keby chodil sám na nočník v nejakej jeho "skrýši".