Moj 3,5 mesacny syn cez den spi 30minut kazde 2 hodiny. Po tej polhodine sa vzdy zobudi pretoze nevie prejst do hlbokej fazy spanku. Uz 2 dni skusam zs lezim pri nom a ked sa prebera snazim sa ho uspat ale zatial sa mi nedari. Su tu mamicky ktore si tym presli a vedeli by mi poradit ako mu mam pomocf aby presiel do hlbokej fazy spanku??
Potrebuje mat presne take iste podmienky, ako ked zaspal prvykrat. Ide o tzv. spankovu asociaciu. Ked zaspava pri kojeni, aj pri prechode do dalsej fazy spanku potrebuje kojenie. Ak zaspava pri ťapkani po zadocku, potrebuje tapkanie po zadocku, aby sa prehupol do dalsej fazy. Atd, atd. Ako zaspava?
u nas nepomohli ani rovnake podmienky, ani nic ine (vela som o tom citala). skratka od 4m cca do roka spal 30 min (najprv 4x, potom 3x, potom 2x denne). ked presiel na jeden spanok okolo roka, tak sa mu natiahol. teraz spava vacsinou 1h az 1h20min... v noci spi dobre?
@mirka969 rovnaké podmienky pomáhali aj u nás. Keď zaspala v kočíku, pol hodinu som ju mohla nechať, ale keď sa začala preberať, znovu už musel byť kočík v pohybe. Keď som prešvihla čas, že sa zobudila, znovu už nezaspala. Rovnako ak zaspala pri kojení. Vždy som si stopla pol hodinu, aby som už pred tým znovu pri nej bola a keď sa začala preberať, urobila jej rovnaké podmienky pri akých zaspala. Postupne to odznelo a spáva bez prerušovania
U nas pomaha spanie na cerstvom vzduchu. Na balkone prip. pri otvorenom okne. Ked som ju ulozila do postielky, po 45 minutach bola hore a bolo na nej vidno, ze ten spanok jej chyba. Odvtedy sme presli na spanie na cerstvom vzduchu a spinka aj 2 hodiny a prespala by aj viac 😁. Ma 5 mesiacov a stale mi spinka 3x denne po cca. 2 hodiny a v noci prespi v kuse 11 hodin. Akurat je unavne neustale obliekanie a vyzliekanie, hlavne teraz v zime.
@mirka969 Moja mala od začiatku 45minútové fázy. Ma to snáď doteraz... Teraz má skoro 2 roky. Vždy po 45 minútach prehodnotila, či bude spať dalej, alebo sa zobudí. Hodinky sa dali nastaviť podľa toho. Ale spavala v podstate dlho a dobre, po pol roku dávala doobeda 45 minút a poobede 1.5 hod. Teraz dá 2.25 hod, a od roka a trištvrte to dá bez zobudenia medzitým. Všetko sú to násobky 45.
@albertka1980 u nas nepomaha ani cerstvy vzduch v kociku sa takisto zobudi po polhodine
@mirka969 nie, u nas nepomohol ani cerstvy vzduch, ani kocik v pohybe (chodili sme kocikovat do lesa, aby tam bolo absolutne ticho, a aj tak sa zobudil, skusali sme po sidlisku, kde bol ruch, aj tak...) musela som sa s tym skratka zmierit. on ani v noci nespi vela - cca 10 hodin, viac skratka nie. ale vacsinou spi pekne v kuse, takze som s tym ok. asi ma proste mensiu potrebu spanku.
@mirka969 pri 3 deťoch som to mala rovnaké, 45 minutovky. Cez deň 1x - 4x, takže maximálne 3 hodiny, ale to nie ešte v 3,5 mesiaci. S tými rovnakými podmienkami to mam odskúšané. Pockaj, keď ani ruky nebudú stačiť, zotrocis sa fyzicky, aj psychicky. Ja som uspavala v nosiči, prvu hodinku boli tam, takto spali aspon 1,5 hodiny, s tym sme zacinali. Potom sa to už s kazdym vyvíjalo inak, najviac sa mi to pozdavalo pri poslednom, vonku v kociku na záhrade. Bolo k nemu treba pribehnut a skúsiť ho zase uspat, niekedy sa podarilo, inokedy už nie. Ale postupne v roku vsetci nemali problém prespať cez deň väčšinou 3 hodiny. Na druhej strane, vždy som chvíľku čakala, či naozaj treba pribehnut, čím ďalej, tým castejsie dokázali zase zaspat sami. Chce to trpezlivosť a vieru v pozitívny výsledok 😉
@mirka969 no neviem či dojcis, ale môj prvorodený zaspaval na prsníku a po pár mesiacoch tak už nezaspal a musela som ho ešte ma rukach uspat, inak neskutočný rev. Keď už zaspal a položila som ho, tak sa zase prebral, dala som cucnut a tak dokolecka niekedy aj 3 hodiny večer. Bolo to hrozne obdobie môjho života, manžel pri nás nemohol byť, bola som na to sama a fyzicky aj psychicky som bola na okraji zrutenia. Keď mal 10 mesiacov, tak to vyvrcholilo a musela som to rázne poriesit. Žiaľ bol moje prvé dieťa a hneď extremne náročné, citlive, aj ked velmi sikovne. Doteraz je taký a má už 10 rokov. Pri ďalších som si už na uspavani dala viac zalezat
@saluda ja uz neviem ci ho ukladam skoro alrbo neskoro...do 2 hodin od posledneho orebudenia ho vzdy uspavam niekedy zaspi rychlo inokedy pri tom place. Citim sa uz ako neschopna matka ze neviem rozoznat priznaky unavy..alr on si niekedy sucha oci aj polhodinu po prebudeni ale ked som ho po tej polhodine skusala uspat tak to bolo bez sance. Tak ja uz asi neviem kedy uspavat aby to bola prava chvila.🤦♂️
pozri mozno https://www.babysleepscience.com/
toto konkretne https://www.babysleepscience.com/single-post/20...
Je to úplne normálne, deti v tomto veku si nevedia spojit spankove cykly. Dlhšie by spal možno v nosici alebo v kociku. Inak to treba len vydržať, okolo pol roka by sa to malo zlepšiť. Moja malá má 5 mesiacov teraz a už spí aj 1.5 hod vkuse.
No mne takto syn spal do 9mes .. 4x za deň 30 minút 🙈