Ako pomôcť 16 mesačnej dcérke samostatne chodiť?

lulka12
6. máj 2011

Laurinka je inak šikovná . Vylezie na posteľ, krásne zíde. Vonku behá s detským kočíkom za jednu rúčku , len sa bojí pustiť. Ako jej môžem pomôcť. Vie mi niekto poradiť? ☹ ☹ ☹

jarunka111
6. máj 2011

ona na to príde sama, to sa nedá nijak urýchliť či pomáhať 😉 tak ako sa postupne dopracovala k tomu, čo už vie, tak príde na rad aj samostatná chôdza 🙂
nedaj sa ovplyvniť "múdrymi poznámkami" že by už mala chodiť a pod. hlúposti.
Je šikovná a ona vie najlepšie, kedy príde ten správny čas na na všetko 🙂
Môžeš motivovať, aby sa púšťala, ale ak nechce, tak ju nezneisťuj, aby sa zbytočne nebála
...ešte ti bude utekať a potom budeš chcieť, aby sa držala za ruku (tak ako u nás) 😀 😀 😀

nice202
6. máj 2011

natahuj ruky, volaj ju k sebe. ale zial, dieta sa musi rozchodit samo

minnie55
6. máj 2011

Najviac jej pomôžeš, ak ju nebudeš do chodenia nútiť a siliť. Keď bude pripravená, pustí sa sama 🙂

xlucia
6. máj 2011

pokial neurolog a ocna skonstatovali ze je ok, tak treba len trpezlivost, raz to pride. a potom sa ti rozbehne tak, ze nebudes stihat...
pripadne kedze sa stale drzi, treba zistit, ci ma v uchu v poriadku organy, ktore maju na starost rovnovahu, cize este aj orl by nebolo zle navstivit

m.i.r.i
6. máj 2011

Len este trosku trpezlivosti a ona sa pusti, nic nesilit..my sme na tom teraz podobne s 15 mesacnym synom...tiez sa este nepustil, ale cakame trpezlivo na ten uzasny okamih..a viem, ze potom ho uz nezastavime, radsej sme si popruhy kupili 🙂 tak len vydrzat..

peepka
6. máj 2011

dalsia mamicka co sa nevie dockat..

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cmulinko
6. máj 2011

moj prvy syn chodil za ruku od 12 mesiaca...ale nie a nie zbavit sa tej ruky...vzdy potreboval mat tu istotu,ze som pri nom...napokon,ked uz mal 14 mesiacov ma ta ruka prestala bavit a jedneho dna som ho jednoducho pustila...presla som 2-3 metre dalej a on ostal stat na jednom mieste......troska mu to trvalo,ale napokon vykrocil ku mne a od tej doby si zelam,aby mi tu ruku znova chcel... 😀

raa2
6. máj 2011

nepomozes, my mame to iste, prejde par krokov aj sam ked ma naladu, ale pustit sa nepusti, este nenabral odvahu...tiez cakam kedy to pride, ale zase si uzivam este to ze ideme pekne za rucicku, resp. on sa drzi jedneho palceka...

kalifa28
6. máj 2011

jedna mudra hlava povedala: najviac svojmu dietatu pomožeš, ak mu vobec nebudeš pomahat ! ! ! a to je svatá pravda ! !

carrie4
6. máj 2011

lulka12 aj my čakáme na prvé samostanté krôčky a naša malá nechce ani len za ruku chodit zatial... ale sme trpezliví a veríme, že urobí prvé krôčiky,ked už bude pripravená... neboj ešte nás čaká veeeeeeeeeeeela krôčikov 😀

ikke
7. máj 2011