Ako podporujete dvíhanie hlavičky u 3-mesačného bábätka?

25. máj 2023

Dám ho na bruško a len leží a pretáča hlavu zo strany na stranu. Keď ho mám na sebe dvíha trošku ale veľmi málo. Má 15 týždňov a je narodený o 2 mesiace skôr ako mal

sasha10
25. máj 2023

Dobrá podpora je dať bábätko ležať pred zrkadlo, a keď je zvedavé začne dvíhať hlavičku

zuzikak
25. máj 2023

dat ho lezat nie na uplne makku podlozku aby sa neprehybalo. A rucicky k telu aby sa opieral o lakte troska. Aj mu mozno jemne pridrzat rucky. Urcite sa pusti a bude na hrudniku. Tak troska opravit. Skus dat pred neho predmet, ktory by ho mozno zaujal. Nejaku knizku a citaj mu z nej, nejaku hracku. Nemusi byt dlho, len mozno castejsie skusat.

opi14
26. máj 2023

Mala som podobný problem, bol len placka na bruchu. Zo dňa na deň krásne začal dvíhať hlávku. Čítali sme mu a ukazovali jeho knizocky. Chce to podľa mna čas a začne byt sám zvedavý. Trénuj na tebe, nech sa ti pozerá do tvare, alebo skús po kupeli dať na bruško a masírovať, krémovat zadoček, chrbátik a pred neho nejakú hračku.

carduelis
29. máj 2023

Ak je narodeny skor tak by ste mali byt sledovani na neurologii a fyzioterapii. Pri predcasne narodenych detoch sa hovori o tzv korigovanom veku, cize ak sa narodil o 2 mes skor, tak teraz ma akoby este len mesiac a vyvojovo tomu zodpoveda. Skus sa objednat ku fyzio ktora pracuje s detmi, mozno budu potrebne nejake cviky (nemusi to byt hned Vojtovka)

2006_1211
4. jún 2023

Naša malá sa narodila o mesiac skôr a keď mala 2tyzdne tak už si zdvihla hlavičku. Ručičky dat tak aby mal lakte cca v tej rovine ako ma ramena a pokrčit nožičky ked je na brušku a popřípadě s niečím hrkat alebo suchotat pre nim aby si zdvihol hlavičku idealané nieco co ho zaujímá nejaký zvuk