Dám ho na bruško a len leží a pretáča hlavu zo strany na stranu. Keď ho mám na sebe dvíha trošku ale veľmi málo. Má 15 týždňov a je narodený o 2 mesiace skôr ako mal
dat ho lezat nie na uplne makku podlozku aby sa neprehybalo. A rucicky k telu aby sa opieral o lakte troska. Aj mu mozno jemne pridrzat rucky. Urcite sa pusti a bude na hrudniku. Tak troska opravit. Skus dat pred neho predmet, ktory by ho mozno zaujal. Nejaku knizku a citaj mu z nej, nejaku hracku. Nemusi byt dlho, len mozno castejsie skusat.
Mala som podobný problem, bol len placka na bruchu. Zo dňa na deň krásne začal dvíhať hlávku. Čítali sme mu a ukazovali jeho knizocky. Chce to podľa mna čas a začne byt sám zvedavý. Trénuj na tebe, nech sa ti pozerá do tvare, alebo skús po kupeli dať na bruško a masírovať, krémovat zadoček, chrbátik a pred neho nejakú hračku.
Ak je narodeny skor tak by ste mali byt sledovani na neurologii a fyzioterapii. Pri predcasne narodenych detoch sa hovori o tzv korigovanom veku, cize ak sa narodil o 2 mes skor, tak teraz ma akoby este len mesiac a vyvojovo tomu zodpoveda. Skus sa objednat ku fyzio ktora pracuje s detmi, mozno budu potrebne nejake cviky (nemusi to byt hned Vojtovka)
Naša malá sa narodila o mesiac skôr a keď mala 2tyzdne tak už si zdvihla hlavičku. Ručičky dat tak aby mal lakte cca v tej rovine ako ma ramena a pokrčit nožičky ked je na brušku a popřípadě s niečím hrkat alebo suchotat pre nim aby si zdvihol hlavičku idealané nieco co ho zaujímá nejaký zvuk
Dobrá podpora je dať bábätko ležať pred zrkadlo, a keď je zvedavé začne dvíhať hlavičku