Dobrý deň mamičky.
Chcela by som sa opýtať ako ste u svojich detí podporovali plazenie? Aby sa deti nevzdávali?
Dcéra mala pred 2 dňami 5 mesiacov, týždeň dozadu objavila plazenie. Keď ju niečo zaujme, pekne sa za tým doplazí, ale často keď po tom siaha sa jej to odkotúla ďalej a ona nahnevane začne plakať a už sa ďalej plaziť nechce ani za ten svet 🙈 Ako ju podporiť v tom aby sa nevzdávala? Aby neplakala ale išla si pre tú hračku?
Ďakujem za každý nápad ❤🙏
Plazenie nie je ziaduce, netreba ho podporovat, treba motivovat k lozeniu po 4. Googli alebo instagramuj detske fyzioterapeutky radsej nez konika, budes to mat aj s obrazkami, videami 🙂
@anavixy môžeš mi poradiť niekoho konkrétneho na instagrame? Ďakujem 😊
Najprv by sa malo dieťa pretáčať okolo 5 - 6 m. To už zvládne?
Plazenie vôbec nie je potrebné, ani to nepodporuj.
Dôležitá faza je potom perovanie na štyroch a stvornozkovanie od nejakych 9 m.
Na facebooku môžeš sledovat stranku detska_fyzio_mama
Je tam veľa zaujímavých informácií
@mia_von_prag pretáča sa na bruško od 3m 🙈 teraz sa snaží aj z bruška na chrbát.
Ďakujem za tip ❤
Ja sledujem napr. fyziokristy, detska_fyzio_mama, kinactive_kids 🙂 skus poprezerat
@anavixy ďakujem 😊
Tak v tom prípade, by som ju len davala na chrbát nech sa pretáča alebo ukladala na brucho.
Teraz sa bude pomaly stavať na štyri a perovať 👍
Súhlasím, že najlepšie je nájsť si videá a príspevky od fyzioterapeutov. Prípadne nejakého navštív. Vedia nájsť prípadné asymetrie, zvýšené napätie niektórych svalov, ukážu ti cvičenia... my sme dlho hľadali, ale našli sme ozaj dobrú fyzioterapeutku a malá napreduje od tej doby závratným tempom. A hlavne viem, že každú novú schopnosť sa učí robiť správne 🙂
Nijako. Ak sa bude chciet plazit bude, ak nie tak nie. Netreba na nic tlacit, kazdemu dietatku to ide inou rychlostou. Jedneho dna bude a hotovo. To jedovanie je normalne ale pockaj ked bude dietatko starsie 😀 moja prca sa neplazila vobec, a zacala chpdit az v 16m. Chlapec sa plazil velmi rychlo a chodi uz od 11m. A to maju jednu mamu, vychovavam a robim s nimi rovnake veci. Myslim si ze v tomto veku bohato stacinpregulavanie tretovat, teda otacanie.
Som v nemom udive ako mamicky odporucaju fyzioterapeuta v 5 mesiacoch. Zvysuju si tym ego, ked hovoria, co moje dieta dokaze? Idealne, aby v 1 roku ovladalo tango, ci? ,
@kornelies neviem ako iné mamky, ale ja odporúčam fyzio preto, lebo mám s nimi dobrú skúsenosť. Každé miminko ma svoje tempo a je to tak v poriadku, o to nejde. Ale ak mu chce rodič nejak pomôcť, uľahčiť, tak lepšie s odborníkom. Ale teda to je len môj subjektivny názor. Mali ste nejakú zlú skúsenosť s fyzio?
To ti dako skoro zacala plazit 🤔 nechaj ju tak, ma casu dost
@kornelies ja odporucam v prvom rade nastudovat si, co dieta ma,moze a nema robit. V dnesnej dobe je velka vyhoda to, ze existuje vela profesionalov a odbornikov, ktori svoje skusenosti a rady zdielaju verejne na soc. sietach, takze staci mat cas a hned je clovek mudrejsi. Navsteva fyzioterapeuta je dnes velmi popularna, ci treba ci netreba u niekoho, ale urcite to neuskodi nikomu. No zasa druha vec je, ze podla mna ked niekto ide s dietatom k fyzio, tak zarucene odide s nejakou “dg”, cvikmi ak nie rovno vojtovkou. Tak ale to je ich práca 🙊
A to teda moje dieta bude mat rok a tango este dlho nebude tancovat, jedine po sediacky a o plazeni ani netusi ze sa to da 🤣
@adelamodrykonik Nemam ziadnu zlu skusenost, len mi niekedy pripada, ze matky riesia absolutne hluposti. Predvadzaju sa jedna pred druhu, co deti dokazu a velakrat klamu, aby im ine matky zavideli. Skor by si mali zvysovat ego inym smerom, napriklad studiom kvantovej fyziky. To by ocarili iba minimum ludi. 😂
Ženy ďakujem za každú jednu radu 🙏
Určite som tu nechcela rozpútať vášne 🙈
S plazenim som sa nestretla, starší syn rovno štvornožkoval (tiež veľmi skoro), deti kamošiek tiež štvornožkovali. Táto moja mala neposednica sa rozhodla plaziť a proste mi jej bolo ľúto že sa jej zakaždým hračka odkotula a ona sa potom hnevá.
Ale už na to pomaly prichádza ako to robiť, už sa snaží aj vyhupnúť na 4, tak snáď čoskoro bude aj to 🍀
Pekný deň žienky ❤
Dávala som jej zaujmave hračky na rôzne miesta aby sa pre ne plazila. Keď to zvládla dala som na zem detský matrac a vykladala hračky tam, plazenie sa cez prekážky, do vyššej polohy je taky nácvik na 4nozkovanie.
A že plače od nervov nevadi, musí nejako dostať von emócie. Aj my dospelý občas zanadavame keď sa niečo nepodari