ahojte,
nemate niekto nejaku fintu na podavanie vitaminov D a K ? lebo nasa mala ma 5 tyzdnov a nechce pit z flase proste jej to nejde... co som zas aj rada kedze je plne kojena aspon sa nepokazi 🙂 ale zas ked jej mame dat vitaminy s cajom tak mam pocit ze z tej jednej kvapky zostane polovica na lyzicke a polovicu vypluje.... existuje este nejaky sposob? dik 🙂
Ja ak sa dobre pamatam, vzdy som si odstrekla troska mliecka na lyzicku, do toho kvapla vitaminy, supla do pusinky a hned prilozila na prsnik, aby nemal moznost vyplut 😀
Vitamin D sa podava na lyžičke mlieka alebo kaše, teda nie v čaji !..najprv das na lyzicku mliecko a tak kvapnes vitamin, dietatko si zober do narucia, akoby lezkalo, môzes aj pri kojeni, prsnik vyberies supsnes lyzicku s mlieckom a vitaminom a zas das prsnik..alebo si ho len poloz na postel ,pridrz a tak mu ho daj na lyzicku
ja som davala priamo na plytku umelohmotnu lyzicku, tu do ust a potom hned dieta na prso 😅 este si po nich aj s chutou zamlaskal 😀
ale nemam skusenosti s pripravkami pouzivanymi na slovensku, tak ak v pribalovom letaku pisu, ze sa ma dat do mlieka, asi to treba dat do mlieka...
na plastovej lyžičke spolu s MM 😉
ja som pootvorila pusku alebo ked uz mrncala a kvapla priamo tam, na to som dala prso... 😉
Vitamíny D a K sú rozpustné v tukoch, takže ich treba podávať len v mlieku. Keď ju kojíš, tak si odstriekaj pár kvapiek na lyžičku, kvapni vitamíny a daj do pusinky. Neboj ona ich spapá. 🙂
v mlieku a na lyzicku 😉
Tu vo FR sa uz od porodnice podavaju vitaminy priamo do pusinky. Je jedno ci to naa lyzicke zmiesas s mliekom alebo kvapnes do pusky a potom nakojis. Neviem v akom baleni su na SK ale tu je napr. vit K v sklenenej ampulke s takou mini striekackou. Tou striekackou davam priamo do pusy. A D-ecko v poslednej dobe zvyknem zmiesat s BabyCalm na lyzicke dam do pusky a potom nakojim.
ja malej dávam tak, že kvapnem vitamínik na lyžičku, streknem na to ešte mliečko, keďže malú kojím, a tá to spapká...Tak som to robila od začiatku...A vitamín D odporúčam podávať rozpustený v materskom mlieku, lebo je rozpustný iba v tukoch...Keď ho podáš s čajom, organizmus si ho nevie spracovať 😉 A vitamín K dávaj tiež tak, malá si tak na to zvykne...😉 Držím prsty 😉
My sme davali lzickou strikla sem trosku mlicka a kapla bud Decko a nebo my sme kazdy vecer davali zelezo bez mlicka jen kapky na lzicce pred koupanim jak uz byla svlecena bylo to hnede a neslo to vyprat 😀
A aj ja si prosim odpoved maly mi nechce pit mliecko...ako mu teraz podam tie kvapky...lyzicka a ani striekacka nezabera
ja som si trosku mliecka odstriekala do stamperlicka, do toho kvapky a tak vyliala do pusy....aspon som mala istotu, ze z lyzicky to nevylejem, ani mi to nevyrazi z ruky............
mudre hlavy do peciva, vigantol je predsa vitamin d, ktory je uz rozpusteny v TUKU , takze klidek, ziadne miesanie, staci kvapnut na bradavku a dieta to zlizne. 😎 podobne aj so zvyskom ...
Mne lekarka povedala ze mam na lyzicku dat mlieko a do toho kvapky. V ziadnom pripade nie kvapky a potom mlieko alebo ze to nakvapkam do flase s mliekom lebo potom tie kvapky ostavaju na lyzicke alebo na flasi a nic sa dietatu do zaludka nedostane. Tie kvapky su rozpustne v tukoch takze urcite nie caj.
Mala ma 5 mesiacov a dam jej na lyzicku par kvapiek MM a vitamin,polozim na pusinku a ona to zlize 🙂
ja som si odstriekala trochu mlieka,do toho som dala kvapky a striekackou som malemu davala do pusy 🙂