ahojte.. ked robite dietatu cajik/ prevarate vodu, tu vodu varite v hrnceku aby 5 min bublala? alebo normalne v rychlovarnej konvici? staci v konvici podla vas? lebo ja doteraz tak robim ved to zovrie a pozabija bakterie... a muz dnes na mna kuka ze to tam nema 100stupnov (este to aj meral teplomerom na maso a ozaj iba 85st to malo a uz to vyplo), ze to musi bublat v hrnci.
dakujem
@zuba1987 sa spýtaj muža že či si myslí ak dávaš malej vodičku počas dna či aj tú prevaríš🙂alebo či si myslí že napr.Lucka pre dojčatá je bez baktérii🙂🙂baktérie sú všade okolo nás - tým sa nedá vyhnúť🙂daj mu ako príklad cigánov - ich decká behajú holé, bosé a nie je im ani korela a mamičky čo denne dezinfikujú byt sú v kuse choré deti🙂 nič netreba preháňať🙂
dakujem za odpovede... vodu davam Lucku, alebo zovretu ochladenu vodu z konvice
Lucka je odpad z plastu. Aby sa ti zabili bakterie musis vodu prevarit aspon 10 minut. Si daj prevarit 1 l vody ,nechaj vychladit a mas 100 x lepsie ako Lucku.
@zuba1987 a kým sa ti voda ochladí sa do nej baktérie vzduchom nedostanú?🙂nepočúvaj muža, fakt to vôbec netreba preháňať, baktérie máš aj na zemi a drobca určite dávaš aj na zem🙂všetko chytá do ručičiek a všetko pôjde do úst - to by si denne musela celý byt dezinfikovať😂používaj zdravý sedliacky rozum - treba si skôr dávať pozor na plyšákov, čím viac budeš deinfikovať tým bude mať dieťa horšiu imunitu....pri Lucke si dávaj pozor - ani v obchode ani doma nesmie byť na slnku - lebo ten plast čo potom vylučuje do vody je oveľa škodlivejší ako voda z vodovodu
@zuba1987 pokiaľ máte dobrú vodu z vodovodu(nie nejakú zo studne) - je zdravotne nezávadná robia pravidelné kontroly tak len dávaj pozor aby bola vychlorovaná, prevariť samozrejme môžeš....ak by si išla do detailov, aj flašky umývaš v tej istej vode , aj ty tú vodu piješ a kojíš🙂 ak budeš dávať príkrmy s tou istou vodou umývaš riad, potraviny🙂 problém s vodou môže byť skôr u niekoho kto používa svoju vodu zo studne, len tam sa pravidelne nezobia kontroly, ale pri vode z vodovodu sú tie kontroly pomerne časté a určite je zdravotne nezávadná.....
@mogaa no Lucku davam vynimocne ked zabudnem prevarit a potrebujem trochu do flasticky zobrat
@stanulienkat preco 10min, ved pri 100st to pozabija hned, nie? viem ze priemyselne sa napr. maso vari 10min ale iba pri 72st., to je potom "tepelne upravene".. napr sunka
citala som clanok o listerii a pri 70st ju to zabije za tusim 7min, pri 75 uz za asi 2min, tak reku ked to prevrie je po bakteriach hned
v porodnici nam napr flasticky kazali umyvat v odpustenej vrelej vode z kohutiku ze to staci
@mogaa ahoj, mame normalny mestsky rozvod... som si tiez myslela ze z konvice staci
ale asi 2t dozadu mal maly virozu tak rozmyslam ci nie z vody... ale takto ju varim uz odkedy su tepla a som si myslela ze to tak staci... aj mamina tak caj uvarila malemu ked sme tam boli ze ved prevrie.
asi to nebudem prehanat, fakt aj hracky co ozuzle umyvam iba mydlom pod tecucou vodou a nevarim
@zuba1987 netreba to prehanat, bakterie su vsade a musela by si si dieta zavriet do sterilnej bubliny a nikdy ju neotvorit. Bakterie su vsade s tym nic neurobis, naviac dieta potrebuje si budovat imunitu ani prehnana cistota neni dobra, potom je viac chore, telo si nedokaze vytvorit protilatky. Mimochodom ak ma voda 100 stupnov a vrie, tak bakterie v priebehu niekolkych sekund "zomru", avsak musi byt 100 stupnov v celom objeme.
@zuba1987 z kanvice by som dieťaťu nikdy vodu nedávala, ak ju teda nemáš tip top vyčistenú od vodného kameňa. Pretože ak sa ti dostane náhodou do fľaše a dieta ho vypije, bude mať čo robiť aby sa s ním nezadrhlo. Mužovi raz tak zabehol vod.kamen keď pil kávu, ze sa skoro zadrhol. Ja som prevarala v hrnci, nechala trochu pobublat a hotovo 😀
@zuba1987 neboj z vody tá viroza určite nebola🙂🙂neviem či už prikrmuješ alebo nie, ale ja ked kojíš je leto stačí že ty niečo zješ a dostane sa to do mliečka...virózu stačí ak sa prejdeš po nákupnom centre alebo ideš s ním na ihrisko a dieťa to hned má🙂🙂🙂stále si buduje imunitu, takže akýkoľvek vírus alebo baktéria sa môže odraziť a dieťa dostane hnačky alebo začne teplotovať...postupne imunita už vie ako bojovať s jednotilivými vírusmi a dieťaťu sa buduje imunita lebo už vie ako proti nim "bojovať" - tam funguje imunitná pamäť....ak má niekto salmonelu neznamená to že ju má z jedla🙂je to infekčné ochorenie - stačí že s niekým príde do styku čo má salmonelu....toto zistíš v škôlke - stačí ak jedno dieťa začne hnačkovať a na druhý deň to už má polovica triedy🙂to isté kašel či sopel🙂🙂
@zuba1987 Lucka neperliva dojcenska voda sa prevarat nemusi,ci uz davas cajik,alebo len vodicku ci zarabas umele mliecko,je uz upravena pre dietatko od jeho narodenia,staci len ohriat ak chces teply cajik spravit a teraz v lete ak chces dat len vodicku pit tak netreba ani ohrievat,taketo info mam od synovej pediaticky....malickemu babatku prevarat vodicku treba ak je z vodovodu,ked je uz dietatko vacsie - netreba prevarat uz ani vodovodnu,krasny dnik zelam
Pri prvom som všetko prevárala,pri tretej už len voda z konvice, nikdy jej nič nebolo. Stále ráno som dala zovrieť v konvici väčšie množstvo vody a preliala do hrnca, z toho som potom celý deň naberala, ak trebalo teplejšie vodu, prihriala som ju.