Ako odučiť dieťa zaspávať na rukách?

lusia222
9. máj 2013

Baby poradte.Mam 6 mesacnu dcerku ktora nechce a ani nevie zaspat inac ako na rukach. Doteraz mi to nevadilo lebo bola mala a lahka ale uz je to problem.Ked ju dam do postielky nechce tam spat a krici ako o zivot.Aj ju nechavam poplakat ale ked krici dlhsie je hned zachripnuta.Ako ste to riesili vy?

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aristka
9. máj 2013

nalep posteľ na vašu,pekne si ľahnite,malú cez mriežku, buď objím alebo chyť za ručičku a dúfaj ,že to zaberie

lusia222
autor
9. máj 2013

@matkamirko aj ja pri tom sedim ale mala ma uz vyse 9kg a aj tak mam problemy s chrbticou a rukami 🙂 ano,je to krasne ked sa prituli a zaspinka ale bojim sa toho ako si odvikne.Zo dna na den to urcite nebude a skor by som ju to chcela naucit teraz ako ked bude velka.

simca06022011
9. máj 2013

no my sme to v prvom rade nenechali dojst do takehoto stavu ;) ale radim to co aristka, lahnut vedla a nenosit. pohladkat, dat rucku, zaspievat.. a nenosit ani keby furiky padali.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
9. máj 2013

@lusia222 ja som uspavala syna na rukach do roka a pol, inak zaspat nevedl, potom sa oducil sam ... tiez bol tazky, sedela som bud na fitlopte, ale väcsinou bol v manduce alebo v satke, takze ta jeho vaha mi nejako extra nevadila
ak nechces mat na rukach, tak skusit si lahnut s nou do postele a mat ju pritulenu ... ak to nezaberie, tak len vydrzat, urcite sa nauci casom zaspavat aj sama, este je velmi mala

zuzanockamt
9. máj 2013

@simca06022011 pre dieta je nosenie v takom veku prirodzene, niektore deti lahsie presvedcis, ked to rodicovi nevyhovuje, ale ine si to vziat nedaju 🙂

zivika
9. máj 2013

@lusia222 ja ta asi nepotesim, ale vidim len dve moznosti...bud si kupis satku a budes ju nosit nadalej, alebo ju jednoducho drasticky nechas vyplakat, kym od unavy nezaspi a po tyzdni si mozno zvykne 😒 ja by som volila jednoznacne prvu moznost, lebo trapit pol rocne dietatko by som nedokazala...

xlucia
9. máj 2013

@lusia222 kup si ulitku. pomoze ti to. ak aj bude treba popestovat, tak vyrazne kratsie. max. par minut a po ulozeni do postielky sa nebude budit

simca06022011
9. máj 2013
zivika
9. máj 2013

@xlucia keby som ja do ulitky zaviazala nasho maleho, ked mal pol roka, tak by sa zblaznil 😅

jaruska8
9. máj 2013

Fu, tak to nezávidím, tohto som sa desila a aj desím. Fitlopta? 😒 S mojou chrbticou by to bol problém...

klincek
9. máj 2013

@lusia222 ja som to riesila tak, ze som baby ulozila do postielok na brusko a prevesena cez postielky som kazdu jemne tlapkala jednou rukou po zadocku, aby zaspali..fungovalo, aj ked krize ma bolia este teraz, ked si na to spomeniem🙂. a ty mas aspon tu vyhodu, ze mozes ruky striedat-tou, ktorou prave netapkas, sa mozes opierat o postielku 😅
(ja viem..ale co clovek neurobi pre to, aby spali, ze??)

karin1234
9. máj 2013

ahoj, ja som naucila zaspavat v postielke, ale od malička ale zase som naučila na cumlik od dvoch mesiacov, s nim sa mi ukludnil a zaspinkal. skus si k nej lahnut a hladkat ju a mozno sa tak nauci zaspinkať, je to asi len sila zvyku. baby tu dost spominali knihu: kazde dieta sa vie naucit spat. da sa stiahnut na ulozto.sk, skus kuknut, mozno ti pomoze.

althejka
9. máj 2013

ja doteraz maleho uspim na rukach, ma pol roka, 8,5 kilecka 😀 ale chvalabohu zaspi do 10tich minut, aj skor, a potom uz rovno sup do postielky. on mi v ziadnej satke,ani v nicom nechcel byt ani za svet, ziadne take. ale ked uz potom v tej postielke spi a nevymysla, to uspavanie rucne prezijem .

kaktus87
9. máj 2013

ahoj, ja tiez uspavam na rukach, este k tomu musim chodit, ziadne sedenie. Budem to tak robit, kym budem vladat 🙂 potom neviem, neviem. Niekedy zaspi aj v maduce alebo v satke. Ked bol mensi zaspaval v kociku, alebo pri papani.

kattrin5
9. máj 2013

Metoda vyplakat...mala by zabrat

sluci
9. máj 2013

@lusia222 vyplakať nie... možno na niektoré deti to platí, ale nám malý začal zaspávať ešte horšie a stále sa budil, či som pri ňom... ľutujem dodnes, že som to vôbec skúšala... učili sme postupne, aj sme si poplakali, ale spáva s nami (nemá postielku, spojili sme 3 postele :D) dodnes ho hladkám, alebo obíjmam pri zaspávaní a popravde, niekedy mi je aj ľúto, že už nezaspáva na rukách :D :D aj keď má 12 kg :D :D
ale ak sa pre niečo rozhodneš, neprestávaj, dieťa v tom má zbytočný chaos....

kitty88
9. máj 2013

urcite nie vyplakat! mala by si to srdce, pocuvat dieta ako place a nechat ju tak? ja som tiez dlho uspavala vylucne na rukach, ale u nas to prislo postupne nejak same, ze sa naucila sama zaspat... videla som, ze na rukach spat nechce, dvihala sa a bila ma, tak som ju polozila do postielky a odisla, ked zacala plakat, vratila som sa a opat som skusala a takto mi na rukach nakoniec zaspala niekedy aj na 5-ty krat, postupne menej a menej, az sa naucila aj sama. akurat cez den som ju donedavna musela na rukach este uspavat, resp. na fitlopte, ale uz cca mesiac pekne zaspi aj cez den sama, takze moja chrbtica jasa 😀

jumama
9. máj 2013

Myslim, ze j to naozaj o zvyku, vytvorenom rituale a ten sa preuca tazko. Mozno pomoze pomalicky navykat na iny zaspavaci ritual, ale ak je taka tulkava, je asi jedno ci ju budes pol hodku koliskat v rukach alebo pol hodku hladkat po chrbatiku. Ak by sa dalo, striedajte sa s tatinom pri uspavani 🙂 To ta aspon trosinku odlahci. Nasa zaspavala iba so mnou a potom uz bolo neskoro, tatusko ju nedokazal uspat. A bolo to narocne, lebo mala je odjakziva ranostaj, kolkokrat sme vstavali o pol piatej rano a vecer zaspala az o desiatej. Lebo aj ja som si to vychovala tak, ze som uspavala na rukach, mozno do roka a pol aj dlhsie. Opierala som sa chrbtom o zadnu cast postele, nohy som mala pokrcene, aby to aj mne bolo pohodlne a ona na mne bruskom pritulena zaspinkavala. Spievala som jej do nemoty uz takej malinkej. Ked zacala spavat vo velkej posteli, spravili sme trojletisko, tak som skusala uspavanie inak, sama lezakala a a drzala som ju za ruku. Aj mi to chybalo zrazu, ze sa jej postielka paci a mamina naruc uz nie. No spievanie som si odpustit nemohla. A potom som sa po spickach plizila z postele, nedajboh vrznut parketou, mohla som uspavat dalsiu polhodku 🙂 Ale teraz kolko pesniciek vie vyspevovat. Ked sa rozrozpravala, rovno vedela vsetky pesnicky. Samozrejme nie cele, ale uryvky, no bolo to take strasne mile opatovanie starostlivosti 🙂

aduskao
9. máj 2013

@lusia222 nas má 11 mesiacov a inac nevie zaspat tiez no co už 😉

s.i.m.k.a1
9. máj 2013

Ahojte, nas maly vylucne len na rukach, ked bol mensi zaspaval v hojdacke, boli sme na SK na dovolenke a tam ho naucila mamina zaspavat sameho, teda trosku si pocuckat z flase a oklamat ho dudlikom, ale akonahle sme sa vratili domov, hojdacka nezabera, dam ho do postielky ide ho rozdrapit od jedu, rovnako aj v nasej posteli. Predvcerom doobeda som ho nechala nech si poplace v hojdacke, zaspal po chvili ale bolo mi to luto, aj ked ten plac bol len hnev. Obcas sa mi zobudi aj uprostred noci ze sa chce nosit, vtedy ma ide porazit, mm robi iba nocne cize som na neho iba ja. Vacsinou sa zobudi 20 min po tom, co ja zaspim a je hore tak 2 hodinky. Ide ma slak trafit, ved 3x cez den a potom na noc, kolkokrat v noci ho musim nosit, uspavat na rukach... ja to mam sice tiez rada, ale nie vzdy mozem, ked varim alebo nieco robim... a okrem toho zachvilu ho neunesiem... a neviem co s nim robit, vzdy ked ho polozim ruci ako zmyslov zbaveny. ☹

lenka_kiara
10. máj 2013

Ahojte, moja mala ma 7mesiacov a tiez mi dala zabrat. Nevyhla som sa ani neurologii, nakolko som mala chytene karpaly, medzilopatkove svaly ani nehovorim..plakavali sme obe, ja od bolesti a ona od bezmocnosti, ze nevedela zaspat. Tiez sme museli iba chodit. Zaciatkom 6mes som uz skutocne fyzicky nevladala a tak som si ju vecer po nakojeni, zaviazala do perinky, chytila presne ako ked bola v naruci postojacky a takto hojdala...niekedy doslova cela s nou som sa valala na boku.. na zaciatku ziadna slava, aj mrnkala, hnevala sa..hojdala som silnejsie, tlapkala po ritke cez perinku..do toho hladnejsie ssss, ci spievanie (to spozornela, prestala revat...a i ked ju to hned neuspalo, aspon prekonala amok z nenosenia)... a od malinka sme jej vzdy, ked sme ju doma uspavali pustali sumenie mora, je to aplikacia zdarma na stiahnutie na smartfon, ci tablet. Je to fajn, vytvori sa jej asociacia a kedze mobil mam vzdy vsade so sebou, pustame i u babiek pri zaspavani, resp.pocas celeho spanku; naviac, ked mam otvorene okno a vonku je nahly hluk, nevyrusi ju to zo spanku.
Mne sa celkom osvedcilo, ak nezaberalo,uz ssss, preskocit na zastrete tiche rozpravanie, co sme robili, co budeme..
Spociatku i vsetko toto a i tak zaspavala nestastna i pol hodinku...ked plakala, ale nie usedavo a so stupajucou intenzitou, pokracovali sme...postupne mi uz len tak hundrala, mrnkala. Asi 5krat pocas prveho mesiaca sa stalo, ze som ju napokon vzala na ruky a do 2min spinkala.ale to iba vtedy,ked to prechadzalo do afektu a uz sa cyklila.
Postupne sme sa dopracovali k tomu, ze som si ju uz iba zabalenu pritulila pod pazuchou,ako ked sa koji lezmo, hladkala po hlavke, niekedy jemne tlapkala po ritke, co ju trosku hojdalo a do 15min spala. Postupne som toto zacala praktizovat na vsetky spanky pocas dna, ak nespi v kocari. Uz ked ju zacinam balit do perinky, dame dudlik, pustime sumenie, tak jej ocka padaju..sup pod pazuchu, uz ako si prosi ci na chrbatiku alebo boku tvarou ku mne, tvaricka zaborena na prsiach..hladkame sa, ona pozrie nepritomne von oknom, potom sa ku mne hlavkou privinie..niekedy este porozprava...a niekedy je to otazka minut, inokedy 10,ale uz je to len hladkanie, rozpravanie🙂
Spi s nami v posteli, lebo nocne kojenie mi je tak pohodlnejsie a zatial nam to nevadi. Budem riesit, ked bude.
Najma vela pokoja, pohody a odhodlania, babo to citi

cica869
16. máj 2013

ja moju na rukach neuspavam skoro vobec musi sa naucit sama zaspat v postielke pustim jej kolotoc dam dudlik a hotovo nechcem aby si zvyykala na rukach a to zakazujem aj mojej mame a svokre nech to nerobia ziadne cicikanie aby som neskor nemala problem ze budem ju musiet len na rukach nosit .... ma svoju postielku tam ma svoje miesto ked spi a neze by som bola hnusna ja ju aj pomaznam vsetko ale ked ma spat tak vie kde 🙂