Ako odučiť dieťa od fitlopty?

28. apr 2022

Ahojte baby,

mali sme s malou laktacny strajk, pri ktorom nam dost pomohla fitlopta… zvykla si ale na nej zaspavat a rada by som ju teraz odburala… ma 4 mesiace, mate niekto skusenosti? Podarilo sa vam to?

Dakujem 💋

diamond007
28. apr 2022

Najskôr si ujednot ako ju chces naučiť zaspávať.
Fitlopta je najrýchlejší spôsob a najjednoduchši. Ja uspavam v nosiči a už ma bolia všetky kĺby čo stále pohupujem kým uspavam.
Prvu som uspavala na rukách a ramene.
Tak malé bábätko ak chces učiť spať samé je nezmysel, ak to vadí detský plač a nechceš jej dopriať niekoľko dní stresu, fitlopta vôbec nie je zla technika uspavania.
Jediné čo vieš je znížiť postupne intenzitu hojdacia na minimum...

tiika
28. apr 2022

Neskúšala som fitloptu. Ale mne s zaspávaním veľmi pomohol nosič, no i tam som sa musela pokupovať, neskôr som len preslapovala, mala si asi dvakrát poplakala, ale zvykla si. Teraz je to buď prsník alebo hojdačka sieť, kde uspavame. Skratka, myslím si, že sa to podarí len nejakou náhradou.. uspavaniu v kočíku alebo len tak na posteli veľké šance nedávam. Bábätka potrebujú s uspatim pomôcť a najlepšie cítiť maminku.

domka222
28. apr 2022

Normálne som jeden večer položila do postele a ľahla k nemu. Keď bolo toto zvládnuté, dávala som potom spať do postieľky a tiež som ležala v izbe

kacena4
28. apr 2022

v zivote som deti neuspava inak ako ze som ich vlozila do postielky a nechala zaspat. ak tam dieta place evidentne nechce spat a vytiahla som ho dala spat o chvilu a zaspalo uplne v pohode. a to som profesionalny rodic s desiatkami babatok...

zuzikak
28. apr 2022

normalne fitloptu vynechas, mas ju na rukach a zaspi ti tak a prechadzaj sa s nou. Potom po nejakom case len jemne pohojdavaj, znova po cca tyzdni ju maj len na rukach a sed, ked uvidis, ze ide do polospanku tak ju poloz a maju ju blizko pri sebe, po dalsej dobe, ked bude naucena zaspavat bez skakania, hojdania, chodenia ale po leziacky vedla teba jej dal len ruku prip. ju drz za plece atd. Nauci sa postupne len musi mat pocit istoty, ze si tam....

de_zi
28. apr 2022

Fitlopta je fajn spôsob uspávania, aspoň teda v porovnaní s nosením na rukách. 🙂 Ja som tak uspávala do cca 7 mes. Keď som ju dovtedy položila len tak na posteľ vedľa mňa, tak začala plakať. Priebežne som to ale skúšala, až to jedného dňa zafungovalo a fitloptu sme vypustili. Teraz (10,5 mes) zaspáva na prsníku, občas sa podarí, že zaspí sama, keď som pri nej. Dúfam, že postupne takto prirodzene ako zrušenie fitlopty už nebude treba ani prsník. 😅
Šatka/nosič môže byť pre niekoho tiež fajn, nám osobne na uspávanie nefunguje, keďže sa po preložení ajtak zobudí (ale to bolo aj pri fitlopte).
Proste, chce to veľa času a trpezlivosti, ak to má byť bez plaču. Na moje dieťa nefunguje, že ak samo nezaspí v postieľke, tak ho nasilu držím ešte hore, kým sa akože dostatočne unaví, že zrazu zázračne zaspí samo. Vrešťala by ešte viac z preúnavy (vyskúšané)... no ale možno časom. 😅

evica17
29. apr 2022

Ja mam trojmesacne, zo zaciatku ib akocik, ale ucim ho zaspavat na posteli a hladim medzi ocami apo spankoch.
A druhy syn, tam som uspavala na posteli, kocik, hojadim postielky. Ono sa to postupne samo zmenilo a teraz zaspi aj sam v postielke. A to mi vsetci hovorili ako ho rozmaznavam, ze ho usoavam, spava pri mne v posteli a ze ako budem zvladat babo druhe. A akosi na vsetko dam dozrel. Ako na rukach uspavat , ci uz fit lopta, nosic, ine, by ma porazilo, kedze mam celkom velke deticky, ziadnych spuntov , a uz teraz ma chrbat boli a to ich nosim mibimalne. Takze skus to hladenie, zo zaciatku napr v kociku, ze nohou huoes a rukami hladis

ella_bella
25. máj 2022

Tiež uspávam malú (7m) na fitlopte, skúšala som všetko možné, prečítala všetky fóra, ale nič iné nám zatiaľ nefunguje 😅 Na druhej strane, je pekné, že mi zaspáva v náručí. Hovorím si, že tieto chvíle určite nebudem ľutovať. Okrem toho, pomaly sa to mení. Teraz jej lezie prvý zub, zaspí ľahšie a tvrdšie. A niekedy mi dokonca zaspí aj normálne v posteli poležiačky pri dojčení - síce len výnimočne, ale je to nejaký posun... Držím palce ❤

autor
25. máj 2022

@ella_bella mne sa podarilo odburat fitloptu za tyzden 🙃 zistila som, ze mi maly nezaspava, lebo ma moc spankov a nie je unaveny, odkedy som 1 spanok ubrala, lahnem si vedla neho na postel, kojim, tapkam po zadocku v takom tempe, v akom som predtym hojdala a pustim biely sum a zaspinka mi do 5 minut (klop, klop) a veru, tie chvile s nimi su najviac, kym su mali, ci uz na lopte alebo mimo nej ☺️

ella_bella
25. máj 2022

Och, vďaka, to mi dáva nádej 😀 Malá sa strašne mece, potľapkávanie po zadočku mi nefungovalo, ale stiahnem si ten biely šum a skúsim to znova.

autor
25. máj 2022

@ella_bella držím palce ☺️