Ahojte, malá má 3 roky, cez deň je bez plienky od roka a pol. Ale v noci bez šance... Ráno vstava s úplne mokrou plienkou, v noci v spánku jej niekedy aj mením. Spi ako medved, absolútne sa nebudi, keď chce cikať. Mam ju budiť? Alebo v spánku dat na vecko, nech sa vycika? Nejaké rady? Ďakujem...
Nenaučil, musíš počkať kým sama prestane v noci močiť.
Keď bude mať aspoň dva týždne suchu, môžeš vyzliecť.
@vilma7 ďakujem. Tak to sa asi načakám, zatiaľ taka nebola ani jedna noc...
Tak dcera tiez dlho mala v noci plienky lebo tiez spala tvrdo a ked sme skusali aj zobudit a posadit na nocnik / wc tak sa nevycikala a len sme jej narusili spanok a potom rano bola umrcana a niekdy aj cely den. Nakoniec sme isli k nefrologicke ked mala 5 rokov a zistili ze jej chyba hormon tak uzivala lieky . Prestala sa pocikavat az okolo 8 roku. Ja by som este pockala . A ked tak sa neskor poradila s pediatrickou.
suhlasim s tym, ze toto sa neda ,,naucit''. Na to musi dozriet. Ja som neucila ani jedno z deti, paradox - syn sa najprv odplienkoval na spanok a noc, az potom na den (resp.v noci nehody nikdy neboli a cez den aj 5x docurany komplet). Dcera to dala naraz oboje. A su deti, co proste v spanku toto neovladaju a maju plienocku aj do 4-5 rokov. 250 ml mlieka je vela. Dala by som hodinu pred spinkanim, nech to este stihne vycikat. A zaspi - to sa neboj, je to len o tvojom nastaveni
Toto sa naucit neda. Urcite daj dietatu vecer vodu. Ked na to dozreje, tak ani pohar vody pred spanim nie je problem. Vydrz a kludne spi ty i dieta.
To sa moze zmenit zo dna na den. Moj mal plienku na noc az do 4 rokov. Tiez sa budil s uplne mokrou, len raz za cas sa stalo, ze bola sucha. Potom jedneho dna doslova utalo a odvtedy mal uz kazdu noc suchu, bez vynimky. Po 2 tyzdnoch sme uz plienky odlozili a bol bez. Proste treba len pockat.
Moč sa tvorí v obličkách a jeho množstvo riadi dôležitá látka v organizme (vazopresín). V noci sa jej tvorí viac a tým sa zmenší objem vyprodukovaného moču. Močový mechúr sa napĺňa pomalšie a nemusí sa v noci vyprázdniť.
U väčšiny detí s nočným pomočovaním je v noci nedostatočná vlastná tvorba vazopresínu. Následne sa u takýchto detí vytvorí v noci veľa moču a močový mechúr sa preplní. Dieťa nie je schopné rozpoznať signály preplneného močového mechúra a prebudiť sa na močenie. Výsledkom je, že sa vymočí do postele počas spánku, pričom tomu nie je schopné zabrániť vlastnou vôľou. (3)
So stúpajúcim vekom dieťaťa sa vyvíja schopnosť organizmu produkovať túto regulačnú látku v dostatočnom množstve, a preto nočné pomočovanie s vekom dieťaťa postupne ustupuje (u dospelých pretrváva asi v 2 %). (3)
Moje dvojky boli odplienkovane v 2.5 roku na deň. Po troch rokoch som skúsila na noc, jeden sa chytil, druhý sa zvykol sem tam pocikat. Ale teraz ako nastupil do škôlky sa tri noci po sebe pocikal. Tak som kupila balik plienok a davala na noc. Plienky vyšli cca na mesiac. Ostali mi dve, išla som mu dať a hovorí mi, že už je veľký, uz sa nepocika. Neverila som mu, ale nedala som, len podložku pod plachtu. Dva týždne sa nepocikal zatiaľ. Dieťa musí dozrieť na nočné odplienkovanie.
Vieš čo, niet sa kam ponáhľať. Môj mal plienku do 6 rokov na noc, jednoducho dva týždne nedal. Jeho sestra už bila v 2 bez plienky aj na noc. Nič sme nezmohli.
Ešte doplním, ze vodu ani nepije veľmi pred spaním, ale bez šálky mlieka nezaspi. A ze dá v pohode aj 250 ml...