Ahojte. Mate nejaké rady ako dcéru odučiť od dudky? Neskutočne scény robí, od rána ju nemá a stále plače za ňou, už som rozmýšľala ze jej do nej spravím dieru a nech ju sama zahodí... Čo by ste mi odporučili? Ďakujem
Podľa toho aká je stará. Ja som tiež strihala synove cumlíky a vôbec to nemalo účinok. Tak sme raz išli len tak po lúke a mňaukala tam micka, tak som si vymyslela storku,že ona plače lebo nemá cumlík a poprosila som syna či by nedal svoj cumlík mačičke. A čuduj sa svete,on jej ten cumlík dal. Mal vtedy skoro dva roky. Jasné,že potom doma plakal,ale stále som ho chválila,že je šikovný,že dal cumlík mačičke 😁😁😁😁😁 kamoška zas uviazla s dcérou cumlík na balónik a poslali ho anjelikom. Vyskúšaj. Ale nech ho sama dá preč.
tak ako píše @kikiballa, sestrina dcéra darovala Mikulášovi...vymenila za lentilky a bola na seba dostatočne hrdá 🙂 mala cez 3 roky vtedy
sestra aj znami strihali. niekto po kuskoch,aby zacal vadit postupne, niekto cvakol tak,ze bol cumel uz nepouzitelny. oba sposoby mali uspech
2r a 4m má, som jej povedala ze dala som ho Ježiškovi aby ho doniesol druhému bábätku :D aj tak si mlela svoje dudka dudka a hotovo
ja som svojej povedala ze havo spapal cumlik.
nas yn - mali sme navstevu, bolo leto a otvoreny balkon...maly sa isiel ulozit na poobedny spanok, v kazdej rucke cumel...teta si cumle od neho vypytala, popozerala a povedala ze su fuj a akoze ich vyhodila z balkona...maly sa isiel pozriet aked ic nevidel isiel spinkat a viac nepytal
škoda, že bola na ňu naučená mať ju nonstop, ľahšie sa odučí dieťa, ktoré ju má len na spanie. S tým už ale nič nenarobíš, snažila by som sa ju zabávať, išla von, robila niečo, čo ste ešte nerobili - maľovať, strihať a pod. Už by som sa k nemu nevrátila. Vydrž, v pondelok by už mal byť kľud.
Autorka: riešili sme to v decembri, to mala dcéra 1r 7m a bola totálne dudlomil. Má 16 zubov a začala tie dudle kúsať tak, že som vyvarila nový a po pol hodine bol rozkusaný, tak sme si s mužom povedali, že na dudle teda zarábať nebude a proste sme s nimi sekli. Ako? Žiadne strihanie, náhrady atď, proste ho nedostala a bolo. Hľadala ho asi týždeň, noci boli ťažké ale prešlo to. Najväčšia sranda bola, keď boli u nás na návšteve kamoši so 7m synom a malá stále striehla a snažila sa mu ukradnúť dudel 🙂
A dals si niečo na výmenu? Niečo aby nemala pocit že jej bolo vzaté a ona nedostala nič?
Stačí drobnosť, len aby sa niečomu potešila.
Pre dieťa je to veľmi dôležité
My sme zavolali susedov, ktori mali mladsieho chlapca o rok a povedali sme, ze on zobral cumlik… u nas to zabralo, sice pytal obcas, ale vzdy sme pivedali, ze chlapcek zobral, nemame😉
Normalne vysvetlit, a nedat. Za 3 dni si ani nespomenie. Ale prepac, ona ma v 2,5r dudlik nonstop v ustach, ked od rana vyvadza? Najvyssi cas, ved sa ani rozpravat nema kedy ucit... Toto naozaj nepochopim 😉
Už som to kedysi tu na koňa písala. Syn mal asi rok a pol, boli sme v Zoo v Bojniciach a niekde ho tam stratil. Tak sme mu nahovorili, že mu ho medveď spapal. Mrnkal v ten deň, no stále sme opakovali to isté a pochopil. Horšie, že mladší nemal ani polroka a on cumel mal, tak mu ho starší normálne kradol, aj v spánku mu ho vytiahol, bol putovný raz jedného raz druhého, tak som sa napalila a schovala. Našťastie mladší nebol zavislak na ňom, stále sa kojil. Tak keď nebol žiadny cumel, nepýtal ani jeden.
Moja dcéra bude mať 3r v máji a ma stále dudel, ale len na spanie. Raz ho sama vyhodila do koša, tak som jej ho už nedala, ale pravdepodobne si to neuvedomila. Týždeň boli plače, ani nespala cez obed, no hrozne. Pri zaspavanie ho stále pýtala, cely týždeň. Dala som jej ho späť a bol kľud. Niektoré deti po 2-3dnoch zabudnú, ale naša nie. Začala chodiť do škôlky, tak ho nejaký čas môže mať, potom ho zoberú, tak som zvedavá 😆😐 takže deti si rôzne 😏
Náš bol dosť závislý, na dvojročnej prehliadke u zubára nás zubárka upozornila, že to už vidno a zuby sa krivia. V ten deň sme dudel strihli, ten nechcel. Vždy keď pýtal, dostal strihnuty. Asi týždeň bol ťažký, ale potom uplne zabudol.
Ja by som ti poradila vydržať
Ja som tento problém nemala keďže svokra všetky stratila a dcéra už iné nechcela, ale pamätám si ako mama chcela oducit sestru, narezala alebo nastrihala ho na malé kúsočky, zavolala ju a ukázala jej ho a potom jej povedala že ho zjedli chrobáky lebo je už veľké dievča a že keď chce tak jej kúpi nový ale stane sa s ním to isté a ona už ho nechcela
Takže prvá noc bez cumlík zvládnutá, aj si ho pýtala, ale dali sme to 🙏
Aké staré je dievčatko