Ahojte, mala má skoro 3 roky, a je úplne závislá na cumlíky, ako ste oducili svoje
a dávaš jej ho aj cez deň? náš malý mal necelé 2,5r, ale mal ho iba na spanie. jedného dňa som sa nahnevala, lebo neposlúchal, tak som mu povedala, že mu cumel zobral krampus :D občas sa ešte spýtal, či nemám cumlík, vravím nie, neposlúchal si, tak ešte dopovedal, že zobral krampus a bolo. cumlík nemá a neberie ho ani mladšej sestre. tvoja malá je už veľká, ona to pochopí... aj náš bol veľmi na cumle a odučil sa zo dňa na deň
Ahoj, aj naša bola hrozný zavislak. Ja som jej cca od 1.5 roku vysvetľovala že sa cumlíka časom zbavíme. Chcela som to urobiť cez tieto Vianoce, že cumlík zavesíme na stromček a vymeníme ho s Jeziskom za darčeky. Lenže ona si ho asi v októbri tak rozhryzla, že som jej vysvetlila že takú dudku už nemôže mať, že už aby ho zahodila. A ona ho jedného dňa fakt hodila do koša a už sme ho nevybrali. Ďalej som jej predtým vravela, že už mi v obchode pani predavačka nepredá, lebo ona je už veľká a dudky majú už iba pre bábätká. Jasné že to bolo ťažké pre ňu, hlavne pri spaní, ale postupom času sa to dalo. Napríklad včera mi spomenula že chce dudu a opýtala som sa jej či jej ešte chýba, povedala mi že áno. Ale čo už. Už som rada že je bez nej. Ale mlieko z fľaše jej ešte ostalo. Aj ten včerajšok som sa s ňou dohodla, že dudku už síce nemá, ale má na fľaške a že si môže podudkat tam, keď bude piť mlieko. A zabudla som dodať, že má teraz 2 roky a 8 mesiacov
@tatranka4 nášho synčeka sme odučili na Vianoce. Povedala som mu ze jezisko nosí darčeky ale musí aj on mu niečo dať. Veľké deti cumlíky nemajú, nech ho daruje Ježiškovi, lebo jezisko je malinke bábätko a potrebuje viac cumlík ako on veľký chlap. Tak ho nechal na stromčeku a potom cumlík zmyzol. Prvá noc bola ťažká ale pochopil ze ho niekto potrebuje viac ako on. Mal okolo 2 a pol roka keď sa oducil.
my sme mali s tým problémy pri jednej dcéra... u nás pomohlo len schovať a nedať ....
Známej pomohlo že s dcérou spláchli cumlík do WC a koniec...
Moja dala dudel na stromček pre Ježiška
Dcére som ich vyhodila z okna,lebo potrebovala 5 naraz(do každej ruky po2 a jeden do pusy)a jeden som nevedela nájsť a ona hučala a hučala, že ho niet, tak som chmatla aj ostatné a leteli. Taká ostala šokovaná,že len máličko zafňukala a bolo vybavené. A synovy som dudel pre istotu nedala vôbec(aj keď je pravda,že trochu ako dudel používal mňa)😆
Teraz pred Vianocami som malému 2,5 r zrušila dudel. Mal ho iba na spanie a úplne dohryzený. Tak som mu povedala že dudku zahodíme, lebo je pokazená. Zobral to v pohode. Asi dvakrát sa na ňu spýtal. A odvtedy nič, zabudol. 😉
@tatranka4 My sme úspešne bez cumla asi mesiac, vo februári ideme mať 4 roky, malá bola doslova závislá, ale vždy ich hrýzla, nestihli sme ich kupovať, keď som prišla po ňu do škôlky, prvé bolo kde je duda:(tak sme sa rozhodli zaťat, nekúpit nové a deravé nechcela, asi týždeň chodila mrzuta, boli aj záchvaty hnevu, ale museli sme vydržať, spáva s látkovou plienkou na tvári, tak tou sa upokojuje, sme radi, že sme to dali, riadne sa aj rozhovorila, želáme veľa šťastia, zvládnete to❤️
@tatranka4 my sme dceru zacali oducat najprv cez den ze sme davali cez den dudku spat lebo dcerka je hore a v noci ze ty spinkas ale dudu mozes mat. No ale potom nejak zase cez den zacala ho cumlat a raz ma tak vytocila s niecim a hovorim jej ze si neposlusna cumel ide do kosa 😂aj som ho vyhodila aj si trocha poplakala. Vecer si pytala bauko(cumel) hovorim ze nemam lebo si neposluchala asi 2 minutky rumazgala a zaspala 😂a uz viac nepytala. Teraz sa nam narodil syn ten velmi dudu nechce ale mame dostali sme zo zaciatku po nich pokukovala aj si chcela dat do pusy ale hovorim jej ze tp su bracekove a dudy maju iba babatka. A v pohode s tym je.cumel slm vyhodila ked mala 2 mesiace pred 2 narodeninami.
@tatranka4 nasa bola tiež závislácka od dudla ale len na spanie. Dlho som sa odhodlavala veru zobrat jej ho. Bola to aj moja pohodlnosť, lebo som vedela ze s dudou zaspi vzdy a vsade.
V lete mal muz dovolenku a za 3 týždne mala jst do škôlky, kde cumel nemohla mat. Tak sme ju isli uložiť na obedne spanie a dudel sme nedali, plakala asi pol hodinu, ja som rychlo odstrihla dudle noznicami a pobedala som jej ze to odstrihli skriatkovia, lebo uz ma 3 roky. Vtedy to dako pochopila a prestala plakat aj zaspala. A potom sme ich boli hodiť kačkam pre male kacicky, ktore ich potrebuj, v hrackarstve si vybrala za odmenu babiku. V ten vecer poplakala, aj v noci, hladala dudle. Este asi 2 týždne sme pri nej sedeli kym nezaspala, ale uz neplakala a naucila sa pekne zaspavat. Drzim palce.
No má ho len na spanie, prípadne ak sa potrebuje upokojiť, že keď ideme od rodičov, vtedy velmi plače a jediné toto ju upokojí, mala dvajeden v ruke stále a druhý v píše tak raz ma nahnevala a jeden som odstrihla ale vyhodiť ho nechcela a vždy ho drží v ruke, ten druhý už začína tiež o chvíľu povoľovať lebo ho občas kuše, nový jej už kupovať nechcem, len neviem či jej ho zlikvidovať teraz alebo čakať keď skončí trvanlivosť tj rozkusne ho
@tatranka4 ja som odúčala skôr - pred 2 narodeninami /prestali vyrábať ten typ čo dcéra mala a bolo vybavené, neklamala som/ a syn ich začal jeden za druhým systematicky likvidovať /cumeľ vydržal pol dňa/, takže som odmietla ďalšie kúpiť. V 3 rokoch by som zrušila a hotovo, dieťatko je už veľké a si vie nájsť inú "ukľudňovačku" - vankúšik, plyšáčik
@tatranka4 ked mal syn 2.5 roka stale zaspaval s cumlom. Siel na tyzden k priatelovym rodicom, ja som cumel dala do tasky a svokre som povedala ze nech mu povie ze som zabudla pribalit, nech mu ho da len keby moc hystercil. Pytal ho dva krat za cely tyzden a potom este asi dva tyzdne sem tam pytal odo mna ked sa vratil, ale ja som povedala ze kym bol prec prisiel si taky ujo po cumel.
Hlavne nie nasilu. Môj mal štyri roky a niečo. Predtým, keď som mu cumlík vzala, začal rev. Cumlal, ke´d ho niečo rozrušilo a na noc. Nepomáhalo nič. Keď mal štyri roky a pár týždňov, rozhodol sa zo dňa na deň, že ho nechce. Zúbky krivé nemá.
@anjika44 no to by mali niektore deti cumel este v prvej triede
@tatranka4 oboch do tyzdna v 2rokoch. Cumliky vzala a tvrdila ze uz su velky a uz niesu cumliky a nebudu. Ten pohlad v ockach kedy mas pocit ze si mu/jej utala ruku musis prekonat a odolat odolat odolat. Pochopi to. Neodkladaj to uz.
@dusankomoj aj moj syn mal od narodenia zvyk ze cumel v ustach cumlik do rucicky,,takze sme vzdy musela mat aspon tri,styri cumliky 😀
Inak,aj ja som dcere vravela,ze cumliky potrebuju male deticky,ze ona je uz velka a ze uz ho mudime dat deticksm,,to som jej hovorila niekolko mesiacov,a ked cumlik uz nebol a pytala si ho - len som pokrutila hlavou ze neni a cakala na jej reakciu,,povedala Deti? A ja ze ano uz ho maju male deticky,,,bola zaskocena a bolo vidiet ako to spracovava ale zvladla to
@elizabet173 mam znamu co ma dceru prvacku a cumrl este ma 🙄🥴
Jednoducho, nedáš. 😁
Zober a nedaj.nasej som zobrala tyzden pred nastupom do skolky.ale mala.honiba na spanie cez den vobec ani von s nim nechodila..pobede sa nevedela ulozit tak tyzden nespala.vecer sme zaviedli citanie rozpravok a projektor s hviezdickami.ale treba sledovat ako zaspava lebo si moze zacat potajomky cucat prst a toho sa.tazko zbavuje potom
No baby podarilo sa
@tatranka4 mojho som oducila ked mal 2r zeusila som cumel cez den. Ked mal 3r zrusila som na spanie. Nijak extra.. tyzden dva pred narodeninami som mu zacala hovorit ze cumel pojde prec. A bolo po cumli