Ahojte maminky.prosim o radu.
Syn 15 mesiacov. Doteraz zaspaval len na prse a potrebujem ho to odnaucit. Ako na to?
Popisem blizsie nech je jasnejsia situacia
Kojit som chcela aspon do 2,5-3 rokov lenze neplanovane som otehotnela a mna velmi bolia bradavky a obavam sa kojenia *hlavne nocneho ked je aj 7x za noc hore*pocas tehotenstva ze ma to vycerpa ked uz teraz som z toho unavena..
Ako babatko zaspaval syn bud v kociku,v satke alebo na prsku. Posledne tyzdne zaspava uz len na prse.kocik ani za svet. V posteli sa mi ho podarilo uspat len 2x za cely jeho zivot :/
Spava v postielke vedla mna ale ma stiahnutu jednu stenu takze v noci cestuje po celej mojej posteli.pyta si prso cca 4-8x za noc.vecer aj cez den zaspava len na prse. Vynimkou je ked zaspi po ceste v aute.inak sa mi ho este nepodarilo uspat.ked som sa snazila uspat ho v posteli bez ciciku,mrncal,plakal a odchadzal z postele.ani po dlhej snahe sa bepodarilo ,len sa zlostil. Cumel ani flasku nechce.to odmieta uz niekolko mesiacov. Neviem aku mam zvolit metodu.mate s tym niektora svoje skusenosti?skusala som uz aj mojkaciu hracku.to ignoruje.skratka chce len prso a neviem co s tym.dakujem za akukolvek radu
Aj ja sa pripajam mame ten isty “problem”
U nas pomohol manzel velmi 👍ale chce to odhodlanie a hlavne odstahovat dieta zo spalne aby necitilo maminu
@janadidiova No nedat a pripravit sa ze to nebude jednoduché. Velmi zle si si naucila. Bohužiaľ.
@evittam hej vycitky su to co mi pomaha 😉dakujem
Ja som namazala prsia genciankou, tou fialovou vodickou a zalepila leukoplastom. Ked som len lepila leukoplastom, bez gencianky, nemalo to ziaden efekt. Az ked uvidel, ze mam bradavky fialove, a teda tam mam naozaj bolacku, zacal akceptovat, ze nemoze.
Plakal chvilu (cakala som, ze to bude ovela horsie), ale plakal skor z toho, ze mu bolo luto, ze mam bebinko. Cely cas mi to hladkal a fukal. Vecer sa len pritulil, chytil prsnik do ruky a hladkal a takto zaspal. Zaspavala som sice asi mesiac so zalepenymi bradavkami a kazdy vecer sme zaspavali v objati s tym, ze mi hladkal bolacky, ale bolo to relativne bez placu a bez problemov.
@diewcatqoo dakujem skusim...a aky mal vtedy vek?
@janadidiova jaj, chcela som to napisat v predoslom prispevku, ale odoslala som to skor.
Bol starsi ako tvoj, mal uz cez 2 roky, tak mozno preto to aj lepsie pochopil. Kazdopadne, drzim palce. Hlavne je, ked uz sa rozhodnes ukoncit to, stat si za svojim a nepolavit.
@janadidiova na tvojom mieste by som dietatko v takej situacii odstavila .. treba sa ale pevne rozhodnut a potom uz to rozhodnutie nemenit ... prezijete par zlych noci a potom bude lepsie .. urcite nebude zaspavat same, ale trebars sa ta bude drzat za ruku, alebo inej osoby ... potrebujes si oddychnut a ked ta to vycerpava, o tandemovom dojceni asi nerozmyslas, tak potom nie je o com .. lepsie teraz nez potom ze by to mal spojene s prichodom surodenca .. (ja som dojcila 3r a 2r a tretie by som zrejme kratsie 🙂 )
@janadidiova Kde vidis vycitky? Ja ti nemam co vyčítať.
@meluela dakujem. Tandem som chcela povodne len to som este nevedela ako to bude bolet.mam velmi citlive bradavky teraz. Ale pokial by sa to do par dni zlepsilo,v kojeni asi budem pokracovat.momentalne ktpcovi idu stolicky tak je to trosku narocne a uvidime co to da...
📌