AKo odstaviť 3-ročné dieťa od kojenia?

indus
10. okt 2019

Ahojte,potrebujem poradiť.
Syn bude mať o pár dni tri roky.
Je stále dojčený,inak ako bez prsníka nezaspí.
Vôbec nespí celú noc.
Potrebujem poradit ako "odstavíť" a ukladať na nočne spanie.Už som stoho unavená.
Ďakujem za každú radu.

klarissa25
10. okt 2019

Fuha držím palce. Keď toto čítam som rada ze som kojila len dva mesiace 😉 toto je na mňa už extrém 😉

mamka122
10. okt 2019

Uz ho kojis len vecer a v noci?? ... ja som kojila 2 roky a 5 mesiacov ... najskor som mu prestala davat vecer pred spanim potom v noci a nakoniec pred obednym spankom .. islo to dobre skoro bez placu ale ja som sa nikam neponahlala takze cele to trvalo aj 5 mesiacov .. hovorievala som mu ze mam AU ze maminku mliecko boli potom sme sa len rozpravali a zaspal.. dnes spi uz skoro celu noc niekedy sa prebere a pyta vodicku .. boli dni ked som vobec nekojila a potom zas si pýtal .. nebola som taka prísna nato ze nie ... hlavne ked bol ocko doma tak si na mliecko ani nespomenul :D .. chodi na tyzdnovky ... a ked sme boli sami zas si spomenul :D ... tiez som sa bála ako to bude ale nakoniec sme to takto pomaličky ukoncili 🙂
Inak som citala ze zeny si daju aj do podprsenky sacok alebo si ich nejak prelepis aby ked mu ukazes ze mas ..au.. tak aby ti uveril ze naozaj ta to boli ... ja som to neskusala jemu stacilo vtedy len povedat .. tebe ked ma uz 3 rokytak mozno bude viac zvedavy tak mozes skusit 🙂

pribinak
10. okt 2019

odist na par dni z domu

indus
autor
10. okt 2019

Kojim aj pred obedným spaním,aj nočným aj v noci.
On vypije v pohode mlieko od manžela ked sa ho pokúša uložíť.
Ale nezaspí prsník musí byť.
Do škôlky ide až od januára,tak sa neponáhľam,ale čaka nás staršieho syna stuškova a budev noci s mamou tak mám obavy ako do zvládnú lebo fakt nezaspí inak.
Už som skúšala dať aj červenú paproku na bradavky,že akože krv,vzalservítky poutieral a hotovo.
Potom som skúšala aj prelepíť,že je tam boĺko ani to nezabralo.
A ked mu poviem,že bolí,alebo že nedám tak je boj,kopanie a pod.
Aj môj gynekolók vravel,že žiadne prelepovanie,odsávanie,len proste nedáť,ale že týždeň to bude o plakaní a o nervoch a boj,ale že musím zvládnuť a nedáť.

indus
autor
10. okt 2019

Tak som skúsila pri staršom keď mal 2roky a 1mesiac.
Na týždeñ som odišla ostal s mojou mamou .
A keď som sa vrátila tak pýtal.
Vtedy zabrala červená paprika na bradavkách,že je to krv.

fridi96
10. okt 2019

Ahoj neviem či pomôže ale starka mala známu a ta mala takýto problém poradila jej aby obviazala prsia a povedal malému že bol u dr a nemôže to dať dole od vtedy mali pokoj 🙂

mamka122
10. okt 2019

@indus tak to budes mat potom tazsie .. tak prajem vela sil nech to zvladnete 🙂

nickpick
10. okt 2019

@indus segra kojila malu cca do 2,5 roka, priblizne v tom case isli s manzelom na vylet mimo SK na 5 dni a starali sme sa o nu s mojou mamou, tym ze jej chybala asociacia prso - ja - moja mama, nepytala si, vecer dostavala riedku krupicnu alebo ovsenu kasu, pripasne mliecko vo flaske, ked sa sestra vratila tak tam este bola tendencia pytat si prso, ale ovela slabsia, sestra jej kludne vysvetlovala ze uz mliecko nema a tak nejak to postupne odoznelo, a to teda bol velmi kludny prechod, aj samu ma to prekvapilo, pretoze mala bola neskutocne fixovana na kojenie, skus to so svojou mamou ako si to urobila pri starsom, a stale vysvetluj, dieta v 3 rokoch to uz urcite pochopi...

moonniikkaa
10. okt 2019

Ocot, vážne. Pár dní som malému hovorila že mliečko už nieje dobré že už sa kojiť nebudeme. pred kojením som si potrela bradavku octom, malý skúsil a nechcel, v noci znova keď sa zobudil, ráno mi už sam ukazovala na prsia a že ,,bee,, Po troch dňoch už prespal celú noc. Bez stresov, bez plaču...

kristina2412
10. okt 2019

@moonniikkaa tiež som to tak urobila a zabralo👍. Mala vtedy 2 roky a tri mesiace. Prebehlo to bez plaču. Tiež odporúčam.

jani321
10. okt 2019

To bude tazke v takom veku. Ja som odstavila pred týždňom, mala má 21 mesiacov. Už som nevládala celú noc len "cici" kricala. Povedala som, že mama ma "bo" mliečko nejde, ide krvicka, ukázala som jej odlicovacie tampóny potreté kečupom a bolo. Vôbec už "cici" nepýta, ani neplakala. Chytila fľašku s mliekom a je dobre. A to bola riadny zavislak. Držím palce...

luckamorka
11. okt 2019

pozri, trojrocnemu uz nemusis klamat, ani sa ho snazit prekabatit. je to uz rozumny tvor, ale vynucuje si prsnik lebo vie ze mu ho das. nebav sa s nim ako s hlupakom. ked uz, tak mu vysvetli ze ta to kojenie boli. ale nie ze pozotiera krv a hotovo, proste ta to boli tak nedas. alebo povedz ze uz nemas mlieko. alebo jednoducho ze je na to uz velky a tebe to uz skodi, nieco take. bude plakat? bude, rovnako ako ked mu zoberies hracku ci zakazes sladkosti, proste si to vynucuje. tak ho trochu nechaj poplakat, trojrocnemu to neublizi, len ta vydiera a skusa kolko vydrzis. to ze bez prsnika nezaspi sa neboj, v skolke ci s babkou ak nebudes doma si ani nespomenie, on uz velmi dobre chape suvislosti. jednoducho ked na tebe uvidi ze si sa rozhodla a nezlomi ta tak sa na to vykasle, aj ked revat bude lebo doteraz si mu ukazovala ze ked vydrzi dost dlho tak vzdy nakoniec ustupis, tak ma silnu motivaciu. len vydrzat a po par razoch ho to prejde. drzim palce